Hönsmamman

Alla inlägg under januari 2013

Av MissJA - 26 januari 2013 11:10

diddi stod åh kastade ut saker ur en leksakskorg i vardagsrummet. V fångade grej efter grej. Jag sprang åh hämtade paddan för att filma.. kastleken hade dock upphört när jag fick igång kameran.. men jag filmade detta istället.


 

Av MissJA - 26 januari 2013 08:25

en bild på sovrummet tagen för några år sedan, rummet är sig likt, men det är andra färger på textilierna just nu..


Det kanske låter lite väl tråkigt, men den plats som är en favorit just nu är sovrummet. Det är målat i en feng shui färg som upplevsa behaglig på dagtid och på natten blir det mörkt! jag väljer att skriva om sovrummet eftersom det är där vi spenderar mycket tid här i livet. Sovrummet är viktigt. Just nu är det jag och Miiimii som sover i den stora sängen tillsammans. Vi har löst det så för att då är ingen av de små ensamma om nätterna, plus att alla får sova bättre.


Det är så oerhört skönt att helt jättetrött på kvällen, sätta sig där och mata miiimii för natten och sedan slockna efter att hon somnat och sover gott. Kyrpa ner bland de fluffiga kuddarna och kura ihop sig under det härliga täcket och sakta glida iväg till drömmarnas rike....  


Något jag börjat fudera på är att mjuka upp stilen något i sovrummet med lite romantik, kanske en ny fönsterlampa, nyagamla kuddöverdrag och lite mera spets. Dessutom har vi sagt att efter föräldraledigheten åh första året av intensivt vabbande ska vi köpa en ny säng, den vi har nu har sina år på nacken och närmar sig sophögen..

Av MissJA - 25 januari 2013 20:04

Åh den uppgift som skulle kunna bli lika lång som en tolkien bok!


Men som kan brytas ner till följande: det är farligt att leva, men ännu farligare att dö för endast de som redan är döda vet vad som väntar då!


Jag är hysteriskt rädd för ormar! Seriöst jag kan inte ens läsa en tidning som råkar har en bild på en orm i sig. Jag undviker tom att gå i långt gräs på grund av min ormskräck! Till och med V's gossedjursorm är otäck.


Jag har fobi mot magsjuka, typ.. Åh går just nu i terapi för det. Förr var det värre, då fick jag en ångestklump i magen redan i augusti på grund av att risken för magsjuka stiger under vinterhalvåret. Nu blir det liten ångestklump när barnen kommer hem åh säger att det går magsjuka på skolan.


Jag är rädd för: spindlar, insekter, hundar (till viss del)..


Jag har blivit rädd för att bli gammal, både för alla saker som kommer med att bli gammal åh för att andra ska bli gamla åh sjuka. Jag är rädd att någon olycka ska drabba min familj åh de ska ryckas från detta jordeliv.


Krig,naturkatastrofer, terrorism


Att vara i vägen för andra. Jag drar mig hellre undan än tränger mig på. Något som resulterat i ensamhet. Men så är det bara.


Att återfalla i ätstörningsmönster, realistisk rädsla eftersom det skulle kunna hända


Nä nu ska jag fortsätta mysa med mina barn. Det får räcka med rädslor nu!

Av MissJA - 25 januari 2013 17:50

Nu har jag ställt V i kö till ridskola med förhoppning om att hon kan få en plats till hösten. Hon vill simma sig igenom de simgrupper som finns här på det närliggade badhuset och sedan börja rida. Hon är i näst sista gruppen i simningen nu. Det ska bli roligt om hon kan dela mitt hästintresse. Då ökar chanserna för att jag också kommer kunna greja med hästar..

Förresten, jag har en 7 åring som är till salu. Hon antingen matvägrar, tjurar, skriker och gapar eller så bråkar hon. Om ingen vill bråka gör hon ALLT för att det ska bli bråk. Trotsperioder är so fucki'n lovley

Av MissJA - 25 januari 2013 11:39

Av MissJA - 25 januari 2013 11:38

Efter simningen igår åh förmodligen åxå efter skidåkningen i förrgår. Jag har ont lite överallt. Men skam den som ger sig. For ut imorse åh åkte skidor med syrran. Måste åter igen poängtera att spåret där vi bor är hemskt. Det känns mer som om man var i någon jädra skidbacke åh åkte nedför backen och klättrade upp med skidorna på. Vid något tillfälle formulerade jag en blocketannons på min nya skidutrustning.

"Komplett skidutrustning i nyskick. (Endast åkta med i 8km) säljes pga. Feg ägare." Men jag bet ihop och har väl planer på att åka igen på måndag. Förr eller senare kanske jag får mod nog att faktiskt åka ner och i te ploga mig nedför de branta backarna.

Om 2 timmar ska jag ts en ipren för både tummen och för att mildra den allsidiga träningsvärk som torterat mig. Skulle vara bra att få in ett yinyoga pass för att mjuka upp ansträngda muskler.

Av MissJA - 24 januari 2013 16:10

Idag lät vi disken stå, sängarna vara obäddade och all städning vara ogjord. Vi packade de små i vagnen åh gick ut i det fina vintervädret. Vi var förbi både biblioteket, en klädaffär och en skoaffär innan vi kom till djuraffären diddi fick se fiskar, fåglar, hamstrar och kaniner. Sedan fikade vi på cafe viktoria. Jag unnade mig en semla efter att ha simmat 60 minuter och tagit en långpromenad ansåg jag att det fanns utrymme för lite onyttigt mumsigt.

Sörjer nu att min mobil inte är tillbaks. M knäppte lite bilder. Men jag har ingen bild jag kan publicera just nu :'( men hittade bilder från viktorias home, en liten fantastisk butik i anslutning till cafeet där jag kärade ner mig totalt! Tänk om jag var rik, då hade jag behövt en lastbil för att frakta hem inredningsprylar.

Av MissJA - 24 januari 2013 07:56

Knepet är detta :D

Denna blogg är värd 3 862 kr

Presentation

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Januari 2013 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Tidigare år

Arkiv

Kategorier

Länkar

Besöksstatistik

RSS

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards