Hönsmamman

Alla inlägg under januari 2013

Av MissJA - 14 januari 2013 08:57

Knepet att lyckas korrigera fel i kosten handlar om att vara konsekvent!! Att först hitta den metod man känner på sig kan fungera länge. Jag menar alltså den metod som fungerar sommar som vinter, vår som höst. År ut och år in. Det handlar i det flesta fall om lagom!!!

Det är hoppandet mellan olika dieter som lätt kan ge yoyoeffekten. För varaktig viktminskning fungerar sällan nutrilett eller andra quickfixar.

Låt oss bara se realistiskt på det. Om man SVÄLTER sig i ca 2-3 veckor åh sedan ger sig ok att äta som vanligt igen, kommer kroppen att gå upp igen. Åh inte bara till den vikt man hade innan, utan pga svälten kommer kroppen lagra allt den kan. Det kommer att resultera i ännu högre vikt.

När man kommit in i den onda cirkeln blir det dessutom svårare att få kroppen att släppa ifrån sig fettet. Nä det enda som fungerar i det långa loppet är att hålla sig till sin metod, göra den till sin livsstil that's it. Åh som alla vet kan man vid ENSTAKA tillfällen avvika från sin metod/ livsstil utan att en katastrof sker. Men enstaka tillfällen är inte varje dag eller ens varje vecka.

Därför är det bra att hitta den metod som inte är för snäv. En metod som gör att det är möjligt att göra om den till livsstil. Det ska vara möjligt att LEVA med kosthållningen. Helst utan att kroppen får bristsjukdomar av kosten.

Av MissJA - 14 januari 2013 08:17

I alla fall om man längtar efter en promenad. -15,4 grader var det ute nyss när jag kollade på termometern. Visst det ska bli något humanare temperaturer under dagen, men endast NÅGOT!! Hoppas det blir mindre svinkallt snart.

Av MissJA - 13 januari 2013 22:06

Av MissJA - 13 januari 2013 19:14

Det är kanske den dagen på året jag har sämst relation till. Den dagen man borde tycka om.

När jag var liten så var det en jobbig tid. Som mobbad i skolan, längtar man sällan till skolstarten på hösten. Åh skolan började antingen just på min födelsedag eller någon dag före eller efter.

Sedan så har typ de flesta av mina längre relationer tagit slut i närheten av min födelsedag.

Än i dag innebär min födelsedag mest ångest. Nu för att varje gång det datumet passeras blir jag allt äldre och närmare döden.

Sen har jag aldrig heller haft någon rolig fest/ kalas för att jag fyller år. Den enda gången jag skulle ha kalas som liten fick jag som födelsedagsbarn åh allt ändå inte delta i lekarna. Det kan ju i och för sig vara mina föräldrars fel åxå. De hade inte planerat in någon lek eller nåt. De bjöd på fika sedan var det fri lek.

Så, som sagt var, min favoritfödelsedag väntar jag fortfarande på ska inträffa. Jag har förmodligen den kvar framför mig ;)

Av MissJA - 13 januari 2013 18:24

Kalsongerna på, vi testar åxå pottan då åh då.

Dagens resultat; diddi kan ta av kalsongerna springandes. Åh han kissade en droppe på pottan.

Av MissJA - 13 januari 2013 15:14

Av MissJA - 13 januari 2013 15:09

På språng mot bion upptäcktes att jag glömt plånboken hemma!!!

Så nu sitter vi på bion som börjar kl 15 istället. Sune i Grekland :)

Av MissJA - 13 januari 2013 10:09

Idag vaknade jag strax efter kl 6 åh mös först länge i sängen med miiimii sedan var det dax att starta dagen. Jag var lite sugen att bjuda familjen på mysfrukost så jag bakade scones kokade te och dukade fram massa pålägg och tände ljus. Mysigt var det.

Idag är det superkallt ute, nästan -16 grader, så det jag tidigare i veckan längtat efter får vänta. Det är för kallt för att grilla korv över eld, that's it lixom. Senare idag ska jag istället ta K och V på bio vi ska se Sune i Grekland.

Ha en skön söndag!!

Denna blogg är värd 3 862 kr

Presentation

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Januari 2013 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Tidigare år

Arkiv

Kategorier

Länkar

Besöksstatistik

RSS

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards