Hönsmamman

Alla inlägg den 27 januari 2013

Av MissJA - 27 januari 2013 21:42

Starka varför.

Låt mig förklara vad jag menar. Om man vill förändra något i sitt liv måste man veta varför man vill det. Det spelar ingen roll om det är att bli fri från ätstörning eller ändra sin kropp. Under en sådan resa kommer man gång på gång stälas inför frestelser eller situationer som inte passar in i den förändring. Då är det viktigt att ha bra varför (= anledningar att hålla fast vid sitt beslut) skulle ditt varför vara svagare än frestelsen riskerar du att misslyckas. Visst ett misslyckande är ingenting att gråta över. Men om man har ett för svagt varför kommer man att trilla dit om och om igen.

Nu i veckan har jag inte skött min kost till 100% något som i sin tur gett ångest. (En restprodukt från mitt ätstörda liv). Men förmodligen måste jag korrigera kosten till ett högre kcal intag nu när jag ökat upp träningen. Hungrig leder lätt till att man lättare begår snedsteg. Nu ikväll har jag därför gått igenom mina varför. Det skönaste med mina varför är att de är hälsosamma och knutna till framtida prestationer. Nu handlar allt om att bygga en stark kropp och få förbättrad kondition. Åh med det kommer sund vikt och ett smalare jag.

Genomtänkt HUR, för ett varaktigt resultat

Det gäller åxå att man har en väl genomtänkt plan. Eller vad jag kallar för mitt HUR.
I den ska det ingå själva receptet för att nå målet. Just nu i mitt recept måste jag se över kosten nu när jag lagt upp en tuffare träningsdel.

Man ska ha ett HUR som man håller sig till trots att det finna andra metoder som också kan fungera. Detta kanske mest gäller en viktresa. För börjar man hoppa mellan olika metoder blir det mer yoyo effekt. Ditt hur ska bli en livsstil, det är endast om man gör sitt HUR och sina VARFÖR till en livsstil som man kan uppnå ett varaktigt resultat. Ett VARFÖR som är tex -5 kg på 2 veckor med ett HUR som tex flygvärdinnedieten, kommer knappast ge ett varaktigt resultat.

Av MissJA - 27 januari 2013 13:07

Diddi sover, miimii har nyss ätit, v är ute åh leker med robert. K skottar snö. Fikabrödet framtaget ur frysen, middagen förberedd, sängarna bäddade, k har tränat. Nu ska jag njuta av ett glas vatten innan jag ska se till åh få av mig pyjamaströjan, tvätta fejset åh byta en bajsblöja (miiimii skiter just nu) sedan väcka diddi för lunch. Han var för trött för mat innan vilan.

Av MissJA - 27 januari 2013 09:26

Mina ambitioner kanske inte alltid är de samma. Men alla mina ambitioner är en strävan mot ett långt, lyckligt, friskt och fantastiskt bra liv. Receptet på hur man lyckas med det förändras alltid över tid. Men slutmålet består...

Just nu är min ambition att:

Bygga en stark kropp och skaffa mig en god grundkondition, målet med det är att lyckas springa både en halvmara och åka ett vasalopp 2014.

Vara en bra mamma, sambo och vän

Servera nyttig hemlagad mat för det mesta

Ha ett välstädat hem utan massa onödiga prylar

Stabil ekonomi

Jobba på att bli mindre blyg, vidga bekanskapskretsen

Fundera på karriärbyte efter föräldraledigheten. Kanske är det dax att plugga vidare medan vi inte har ett stort huslån?


Av MissJA - 27 januari 2013 09:07

Det var så klockrent, perfekt beskrivning av hur det kändes nu på morgonen när kaoset besökte oss.

Av MissJA - 27 januari 2013 08:53

Alla delar för en mysfrulle med barnen var på plats. Mysig klassisk musik, tända ljus, ägg och bröd i stekpannan åh 4 glada nöjda barn och en fridfull mamma....

Så river diddi ner ett glas glassplitter över hela köksgolvet,maten i stekpannan bränns. M far till jobbet utan att ta in mer havremjölk, miiimii bara skriker åh k kladdar som alltid med maten. Åh ett stolsben, m lovat att han skulle ha dragit fast typ i somras lossnar. Great, nu har vi 5 stolar med halvlösa ben kvar. Tur att vi sällan får besök!!

K sitter tjurigt åh säger "mamma långt bort" tja ibland har han rätt, ibland vill mamma långt bort. Men k sitter åh säger så åh gör pistoltecken, vilket ger orden en helt annan mening.

Det tar 30 minuter innan jag har lyckats ordna upp allt. Den fridfulla mamman blev en stressad surtant. Mitt i allt glömde jag att ta in mer fil från matkällaren vilket betyder att jag måste klä på mig åh gå ut IGEN. Nu, sitter jag vid bordet åh tröstar mig med gårdagens uppvärmda kaffe och havremjölk. Diddi pottränar, k är uppe åh leker med diddis duplo åh v sitter som vanligt och petar i sin mat. Miiimii hon har hittat bröstet åh tankar för fulla muggar.

Hoppas dagen blir bättre efter detta.

Denna blogg är värd 3 862 kr

Presentation

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Januari 2013 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Tidigare år

Arkiv

Kategorier

Länkar

Besöksstatistik

RSS

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards