Hönsmamman

Alla inlägg under januari 2011

Av MissJA - 22 januari 2011 19:38

När jag väl kom igång idag så skottade jag av det lilla taket som är ovanför vår ytterdörr. Har tyckt att snön blivit lite väl tjock där. Självklart blev M galen på mig när han fick höra det, men jag hade sagt det som snabbast för någon dag sedanatt jag hade planer på att göra det under helgen..


Men pga att fönstret jag måste klättra igenom för att ta fönstret på baksidan är så mycket mindre blir det nog M som får ta på sig det projektet..


Det var lite jobb sen med att få bort all denna snö, men nu var det gjort och det känns ju bra naturligtvis.


V har haft en jobbig dag idag, så snart hon blivit tvungen att göra något som hon inte har haft lust med har hon "sälat" sig fram. (Lagt sig på golvet och dragit sig fram med händerna..) Drygt för alla inblandade parter. K har som vanligt njutit av friheten en helgdag ger och lekt för fullt på sitt rum all tid han inte varit ute eller typ ätit mat..


Nu ser de på tv och jag ska börja dra mig utåt på en promenad. Känner mig fet och äcklig och då brukar en promenad lätta på tjockisångesten.. Först ska jag bara... hänga en tvätt som precis blev klar, snacka om timing!!

Av MissJA - 22 januari 2011 17:13

Min farfar är som jag redan skrivit om inte så frisk längre. Han går sakta men säkert mot den sista vilan som man kan uttrycka det. Nu är han tillbaks på sjukhuset från det utredningsboendet han var på tidigare. På sjukhuset pratar de om att sätta peg på honom så att de kan sondmata honom eftersom han har sådana extrema problem med att få i sig näring.


Men farfar har själv uttryckt att han inte vill leva längre, han vill få dö. Tycker inte det är att respektera en gammal mans vilja igenom att sätta en peg på honom kommer de bara att förlänga hans lidande. Om de vill hjälpa honom tillfälligt med att få näring nu när han håller på att återhämta sig från en lunginflammation kan de väl sätta en vanlig sond via näsan! Så han återfår orken att kämpa på med maten.


Fast det är klart så skör som han är, vem vet om han kommer att klara av operationen som det innebär att få en peg på plats..


Har så dubbla känslor inför farfar just nu, har endast träffat honom 3 gånger sedan han började bli gammal och sjuklig . Nu har det gått ganska fort och antingen så har jag haft mycket med jobbet, haft massa olika baciller på besök (så som det är att ha små barn hemm som tränar upp sitt imunförsvar) eller som nu på slutet vart gravid/ illamående och mått för psykiskt dåligt för att klara av att se honom ligga där, nedbruten och på väg bort. Jag vill minnas den starka, hurtiga pensionären han var. Vet inte om jag klarar av att se honom alls. Men har lovt mig själv att om han lever när lille Damien har kommit ut till oss att jag snabbt som bara den ska åka och hälsa på farfar. Vill att han ska få hinna träffa sitt 3:e barnbarns barn om han hinner. Som dessutom kommer att få ärva farfars tilltalsnamn i mellannamn..


Vår efterlängtade bebis ska nämligen heta Damien, Seth (efter min farfar) Edward (efter M's farfar)...

Av MissJA - 22 januari 2011 15:56

Vi pratade inte så mycket om hur det går med maten. Jag tycker själv att jag har skött mig relativt bra trots omständigheterna.. Jag har ätit saker man måste tugga lixom, men skippat minst 2 av 3 näringsdrycker per dag.. Men den mängd jag har stoppat i mig räcker visst inte, så dryckerna hade behövts ändå..


Nu har jag dock blivit rädd för att mista de som blivit synligt av mina nyckelben, fånigt men sant..


Vi pratade mest om känslor. Sånt som jag har försökt hålla borta från dessa träffar, eftersom jag har ansett att det inte hör dit. Men jag var så förstörd igår att när jag kom dit var det första jag sa att jag inte hade något egentligt att säga.. Men gissar att R såg att det fanns en hel del bakom mitt försök till fasad.. Så jag började berätta, vet inte hur jag bar mig åt för att inte gråta men jag fixade det iaf..


Ny tid är på onsdag. Men allt känns så meningslöst. Träffarna på freja, träffarna med barnmorskan.. Känner mig som ett litet barn som vill lägga mig ner och skrika "VILL INTE" gärna sparka lite vilt i golvet åxå bara för att..

Av MissJA - 21 januari 2011 21:41

  Bilden kommer från babycenter.com


Så är det fredag IGEN.. Åh lika väl som det betyder ny vecka i graviditeten så verkar jag ha gjort en tradition av att ha riktiga skitdagar just då.. Med anledning av det blir det ingen magbild idag (knäpper och lägger in bild på den under helgen). Men lite annat hade jag tänkt skriva om.

I slutet på den här veckan räknas inte bäbben längre som prematur. Han får med andra ord komma precis när han vill nu... Men jag är kluven. Jag vill och inte vill föda omgående!! Men jag vill definitivt inte gå över tiden (befarar att det är en lat liten bekväm person där inne som inte kommer att komma utförrän det är med tvång, alltså förhoppningsvis inte senare än första veckan i mars) !! Inte heller vill jag att han ska hinna lägga på sig onödigt mycket vikt. En lätt liten bäbis är lättare att kånka runt på om han skulle ha kolik..

(Är dock rädd för att han kommer väga närmare 80kg åh vara ca 160cm lång som jag sa för någon dag sedan till M eftersom näringsdryckerna smakar sååå sött..)


Om min V hade vägt  som sin bror K hade nog mina armar tagit skada tidigare än de gjorde.. K vägde ju 4950 när han föddes åh V 3480.. V passerade inte 5 kilos gränsen förrän hon var ca 4 månader. K passerade den före 2 månaders ålder.. Vid 1 år vägde han ca 12 kg V vägde 7,8 kg som 1 åring.. Snacka om liten skillnad..


Mina förvärkar har minskat i antal, kanske följer de med hur man mår,

väldigt nere känslomässigt = inte förvärkar

Lite gladare = mera förvärkar


Lite mysigt är det ändå att om han är aktiv där inne och jag börjar massera över magen så blir han stilla.. Åh förblir så tills efter jag slutat och en stund till sedan blir det eventuellt mera action :)

Av MissJA - 21 januari 2011 18:54

Dagen började verkligen inte bra. Vill inte ta upp varför. Men jag tror seriöst att jag har gråtit minst 7 timmar totalt. Är faan aldeles tom nu. Som grädde på moset satt jag nyss och kollade på bilder på änglabarn, mest små, pyttesmå fina änglabäbisar som antingen dött redan i magen eller inte långt efter de föddes. Så ofantligt sorgligt att det är så många som mister sina små älskade efterlängtade fina små barn, men totalt uttömd på allt kunde jag inte ens fälla en tår..


Fasar så inför om nåt skulle gå fel, tänk om jag ex. går över tiden och han dör pga det. Eller om han dör efter förlossningen pga nåt oförklarligt eller någon komplikation. Tycker det är så starkt av de som väljer att visa upp sina små döda barn, som klarar av att dela sorgen med andra via internet..


Är rädd för att jag under den här graviditeten ska ha orsakat något som eventuellt skulle kunnat orsaka något liknande eftersom jag varit så nere, och haft så kämpigt med maten. Men just nu så sprattlas det i magen och jag kan andas ut tillfälligt..

Av MissJA - 20 januari 2011 18:28

Vår granne ska flytta. De har satt ut sin soffa som är 1 år gammal och deras 1 år gamla köksbord i ek och tillhörnade stolar BILLIGT till försäljning. Rena vrakpriset... Det tragiska i det hela är att vi är ute efter just sådana stolar, och bara stolarna kommer att kosta oss mer än paketpriset för grannens köksmöbler. Men inte kan vi köpa det nu (suck).. Jag vet inte om jag kommer att få pengar från fk denna månad i tid för räkningarna än (är nervös över det). Åh snart så får vi en bäbis så vi har inte pengar att köpa det där nu..


Precis de här stolarna är det jag vill ha, men inte har råd att köpa nu tyvärr, och grannen säljer inte stolarna separat, tyvärr!!


Men det är ett sånt tillfälle. Suck, ibland kan man inte göra kap, när tillfället och pengarna kommer samtidigt :( Självisk som jag är hoppas jag att grannarna inte får det sålt denna veckan (de flyttar om en vecka) om inte kanske de blir desperata och går med på att sälja endast stolarna till oss för att åtminstone bli av med dem.. Håll tummarna med mig, snälla!!

Av MissJA - 20 januari 2011 14:33

Just nu är jag bara så förjävla trött hela tiden, vaknar dock till lite när jag får i mig lite näring. Har därav just druckit en näringsdryck (med karamellsmak - ny för mig) åh den eftersmaken är inte att leka med bläääää kommer aldrig mer att klara av att äta en kola, eller något annat med kolaaktig smak.


Idag har jag åh M varit på maxi och handlat. Det blev en hel del och notan landade på ca 1500 kr.. Nåja hoppas det räcker för ett tag. Efter det har han tränat medan jag ahr packeterat köttfärs, pålägg och dessutom rensat ur ett dataskåp med lådor. Som vi tillfälligt ska använda till diverse barnprylar (som ex. små filtar, plastad frotte osv..) Förresten hittade igen min plastade frotte som jag använt till K och V så där sparade jag in lite kosing. Har bytt till vinterhjjulen på vagnen samt bäddat den med plastad frotte och underlakan, nice..


Sedan har jag ramat in en bild på V. Det är från när vi besökte Lycksele Djurpark för 2 somrar sedan och hon sitter och äter en glass och njuter så mycket att man kan se hur god hon tycker glassen är. Om en stund när vi hämtat K och V så ska vi åka förbi på jysk och köpa en större ram till förstoringen på K tagen vid samma tillfälle. Dock passade inte ramen som jag hittade här hemma till den bilden.. Men jysk hade halva priset på den som passar till förstoringen, 30kr inte så mycket att snacka om alltså :D


Ska se om jag inte kan lägga in några bilder senare på hur det är när jag och barnen går hem från dagis/ fritids på eftermiddagarna..

Av MissJA - 19 januari 2011 07:48

 


shit alltså!! Så hade tinde sprungit iväg igen!! Plötsligt är man i NIONDE månaden!! Idag är det trettio (!) dagar kvar till BF!! Fast jag skulle inte bli förvånad om detta är en liten marsian (alltså en marsbebis.. Åh en välgödd sådan **rädd** Nu kan han faktiskt få titta ut när som helst. Men en liten bit av mighar börjat fasa för att jag snart inte är gravid heller, wierd! Men som sagt detta är mest troligt den absolut sista graviditetsresan som jag kommer att få ta, åh så har jag inte kunat njuta av den!!

Denna blogg är värd 3 862 kr

Presentation

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22
23
24 25 26
27
28 29 30
31
<<< Januari 2011 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Tidigare år

Arkiv

Kategorier

Länkar

Besöksstatistik

RSS

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards