Hönsmamman

Alla inlägg under augusti 2012

Av MissJA - 20 augusti 2012 23:13

Åh ibland skulle det vara skönt att kunna trycka på paus, få hjärnan att sluta jobba på högtryck. Jag fortsätter att gå igenom mötet om och om igen, hjärnan vänder och vrider på samtliga argument som jag kan minnas, åh en direktlänk från huvudet får hjärtat att rusa. Stressnivåerna verkar inte kunna sjunka.

Jag sitter i sängen åh försöker stänga av tankarna, rensa hjärnan, varva ner. Men inget verkar fungera, inte lugn yogaandning, jag kan inte distrahera mig med läsning. Lergigan verkar inte heller fungera.

Det blir nog inte många timmars vila inatt, tyvärr. Men nu ska jag fösöka vidare, läsa lite på minbebis.

Nattinatt (hoppas jag)

Av MissJA - 20 augusti 2012 22:51

Varför ska denna grupp enligt myndihetens egna siffror ca 20 000 - 25 000 barn behöva fösas ihop i en enda klump för att få hjälp? Vore det inte humanare att fördela det lite över landet?

Till skillnad från döva som med tekniska hjälpmedel blir en mindre beroende grupp, förblir denna grupp konstant? Ska då de barnen som inte kan bli hjälpta med tekniska hjälpmedel inte kunna få hjälp närmare hemmet? Kan det vara så att det sjunkande antalet ansökningar till de oerhört få rikstäckande specialskolorna bero på att det är mindre accepterat bland dagens föräldrar att tvingas skicka bort sina barn till internat? Att det blir ett sista möjliga alternativ efter att alla andra möjligheterna undersökts och testats.

Kanske är det så att myndigheten borde tänka om, kanske regeringen och riksdagen måste se till att mer pengar delas ut så dessa barn kan få denna specialkunskap och den hjälp och det stöd de har rätt till närmare hemmet? Det är vad jag tror.

Vad tror ni??

Av MissJA - 20 augusti 2012 22:36

Ärligt talat så vet jag inte vad som är rätt att känna eller tycka. Men, jag överlevde, och vågade ifrågasätta en hel del. Framföra lite av allt det jag känner och tycker. Visst jag var så uppretad att jag kände hur röd i ansiktet jag förmodligen var, jag var varm åh svettig. Men jag VÅGADE!! Det känns som en seger det åxå. Åh faktiskt, när jag lix hade uttalat mig några gånger så sket jag blankt i om jag kanske mest av allt liknade ett stoppljus.

Anders nordin som sammankallat mötet tappade på många ställen tråden vilket kan upplevas positivt. Åh vi fick till och med till att det kommer bli ytterligare ett möte innan ett beslut fattas. Många förslag och åsikter fick ha åxå med sig. Men vad som stod helt klart var att han åtminstone för sin egen del fattat sitt beslut redan.

Allt handlade tydligen om "vad som skulle bli bäst för alla språkstörda barn" till år 2020. Åh det är visst att ha bara en skola i hela landet. Inte tre som det planerades för så sent som år 2008. Det är ur min synvinkel ett mera modernt system. Att skolor som riktar sig till barn som är i behov av så speciell kompetens lättare ska kunna få den. För det är inte lätt att flytta långt med sin familj för att ge ett barn en bra skolgång. Det kan vara lättare om det blir en mindre flytt.

Sedan den ekonomiska biten, vi fick inget konkret besked om hur mycket back verksamheten gick. Och när vi påtalade att elevantalet kanske skulle kunna öka markant om vi här i norra delen av landet visste om att det fanns en skola som heter hällsboskolan och vad den skolan gör för barn med en grav språkstörning och vad en språkstörning innebär överhuvudtaget. Det är information som borde finnas redan bland förskolepedagogerna, för det är då en språkstörning börjar bli märkbar för många barn.

Att det var ett beslut som kom väldigt nära skolans uppstart kunde han hålla med om, men fäste inte något särskillt vid det.

Sedan så påtalade jag att jag tyckte att de skulle ta reda på hur umeå kommun gjort lösningen med de elever som kastats ut ur den kommunala verksamheten. Och vi frågade även efter hur myndigeten tänkt säkerställa att våra barn skulle fortsättningsvis få den hjälp och det stöd de har rätt till. Han pratade blandat om individuella lösningar och gruppalternativ. Även en del prat om hur skolskjuts skulle ordnas för barn från andra kommuner om det blev en kommunal lösning med ekonomiskt stöd från spsm. Sedan så krävde jag mer eller mindre med alla föräldrars medhåll att om skolan nu ska läggas ner, att de barn som redan är intagna skulle få gå färdigt på hällsboskolan i umeå precis som vi trott när vi sökte. Men att myndiheten kunde stängs för nya elever. På så sätt kunde kostnaden för elevhemmet slopas och det skulle förmodligen inte bli kostsammare för myndigheten än att ekonomiskt stötta kommunernas insatser för varje enskild elev. Åh det höll faktiskt han med om.

Vi hade säkert kunnat hålla på att drilla sakfrågor mycket längre. Men de satt punkt för mötet. På nästa möte ska representant från kommunen vara med åh även generaldirektören (krav från oss föräldrar) detta möte ska äga rum ett par veckor före slutgiltigt beslut fattas någon gång september/ oktober vad det verkar.

Nä nu ska jag försöka varva ner lite. Ps kolla in folkbladet imorgon, då är det en artikel med om detta. Jag måste köpa tidnigen imorgon och kommer att länka till artikeln här.

Av MissJA - 20 augusti 2012 17:27

Jag funderar på att baka min egna version på den tårtan ikväll. Eller dvs. Göra marängbotten som blir färdig i ugnen över natten åh fixa ihop citronkrämen. Åh sen imorgon kladda på grädde åh bär.

Undra om jag ska göra 2 åh då få ha riktig grädde på en, för ärligt så gillar jag riktiga mejeriprodukter bättre just nu.

Av MissJA - 20 augusti 2012 17:22

Nu fungerar vår nya skrivare, så jag har skrivit ut det jag ville, dessutom har jag fixat de paket som ska iväg med schenker idag, åh det brev som jag ska posta. Sedan har kag gjort scheman för k, hur en skoldag ser ut på morgonen åh på kvällen, de blev fina. Har man barn som använder bildstöd så är programmet inprint superbra!!

Nu försöker jag få lite vila innan mormor kommer hit för att vara med barnen då jag åh m ska på mötet. På vägen dit ska vi skicka och hämta paket och köpa lite godis så jag inte svimmar där borta.

Av MissJA - 20 augusti 2012 12:42

Tja det finns inget bättre sätt att beskriva den förmiddag som passerat. Efter massa stress åh så för att lyckas skriva ut de dokument som jag behövde till morgonens uppdrag, så fick jag och v springa till bilen. (fick då problem med den främre fogen). Men som tur var han vi i tid till uppropet. Det var en spänd men glad V som hängde upp skolväskan på sin nya krok och gick in i klassrummet. Efter en liten stund kunde jag lämna henne och åka till mina föräldrar som skrivit ut de dokument jag så desperat ville få utskrivna. På vägen dit skulle jag bara snabbtanka bilen lite åh köpa polly så att jag kunde sockerkicka mig genom förmiddagen. Men två av 4 pumpar var avstängda på statoil!! På den enda pump jag kunde ha tankar stod det en bil som inte bara tankade, gick in åh betalade utan sedan öppnade bagaget och plockade fram flaskor för att fylla på diverse behållare inder huven.

Det blev bara polly till mig, ingen bensin, hade inte den lyxiga tiden att vänta. Så jag paniktankade istället på väg till mötet med folkbladet.

Mötet gick bra, vi blev tillslut 3 mammor och vi fick mycket sagt. Jag lämnade brevet som jag skrivit till olika politiker samt en utskrift på den lag som våra barn är antagna genom. Fotografen fick ingen bild på något barn, men fotade oss mammor.

Nu har jag precis svalt lunchen som jag handlat på väg hem, el wrappo från mc donalds. Mums!! Åh så snart jag skrivit färdigt ska jag gå åh testa vår nya skrivare.

Ser inte alls fram emot kvällens möte. Mår lätt illa bara vid tanken. Men, det är bara att genomllida i bästa kämparstil.

Av MissJA - 20 augusti 2012 06:59

Det är inte bara barnen som är spända idag. V som börjar första klass, åh k som taxin hämtar före 7:30. Även jag är nervös. Idag ska vi träffa folkbladet kl 10 åh så är det möte ikväll kl 18:30. Åh innan kl 10 måste jag hitta någon som kan skriva ut några dokument som jag skrivit. Åtminstone det med lagparagraferna. Men även helst brevet till politikerna åh brevet om K.

Nä nu måste jag kilva upp åh skynda på. Stressigt känns det.

Av MissJA - 19 augusti 2012 19:26

Gick upp medan jag färgade håret för att skriva ut massor av grejer som jag skrivit ihop när det gäller skolan. Innan jag lämnade köket sa jag till m, tänk vad bra skrivare fungerat, inte krånglat eller nåt och den är ungefär 6 år nu.

Så började jag skriva ut, åh skrivaren pajjade!!! Så nu blir det att panikköpa en ny imorgon så snart netonnet.

Denna blogg är värd 3 862 kr

Presentation

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
<<< Augusti 2012 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Tidigare år

Arkiv

Kategorier

Länkar

Besöksstatistik

RSS

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards