Hönsmamman

Direktlänk till inlägg 20 augusti 2012

Det fruktade mötet avklarat! (hällsboskolan i umeå)

Av MissJA - 20 augusti 2012 22:36

Ärligt talat så vet jag inte vad som är rätt att känna eller tycka. Men, jag överlevde, och vågade ifrågasätta en hel del. Framföra lite av allt det jag känner och tycker. Visst jag var så uppretad att jag kände hur röd i ansiktet jag förmodligen var, jag var varm åh svettig. Men jag VÅGADE!! Det känns som en seger det åxå. Åh faktiskt, när jag lix hade uttalat mig några gånger så sket jag blankt i om jag kanske mest av allt liknade ett stoppljus.

Anders nordin som sammankallat mötet tappade på många ställen tråden vilket kan upplevas positivt. Åh vi fick till och med till att det kommer bli ytterligare ett möte innan ett beslut fattas. Många förslag och åsikter fick ha åxå med sig. Men vad som stod helt klart var att han åtminstone för sin egen del fattat sitt beslut redan.

Allt handlade tydligen om "vad som skulle bli bäst för alla språkstörda barn" till år 2020. Åh det är visst att ha bara en skola i hela landet. Inte tre som det planerades för så sent som år 2008. Det är ur min synvinkel ett mera modernt system. Att skolor som riktar sig till barn som är i behov av så speciell kompetens lättare ska kunna få den. För det är inte lätt att flytta långt med sin familj för att ge ett barn en bra skolgång. Det kan vara lättare om det blir en mindre flytt.

Sedan den ekonomiska biten, vi fick inget konkret besked om hur mycket back verksamheten gick. Och när vi påtalade att elevantalet kanske skulle kunna öka markant om vi här i norra delen av landet visste om att det fanns en skola som heter hällsboskolan och vad den skolan gör för barn med en grav språkstörning och vad en språkstörning innebär överhuvudtaget. Det är information som borde finnas redan bland förskolepedagogerna, för det är då en språkstörning börjar bli märkbar för många barn.

Att det var ett beslut som kom väldigt nära skolans uppstart kunde han hålla med om, men fäste inte något särskillt vid det.

Sedan så påtalade jag att jag tyckte att de skulle ta reda på hur umeå kommun gjort lösningen med de elever som kastats ut ur den kommunala verksamheten. Och vi frågade även efter hur myndigeten tänkt säkerställa att våra barn skulle fortsättningsvis få den hjälp och det stöd de har rätt till. Han pratade blandat om individuella lösningar och gruppalternativ. Även en del prat om hur skolskjuts skulle ordnas för barn från andra kommuner om det blev en kommunal lösning med ekonomiskt stöd från spsm. Sedan så krävde jag mer eller mindre med alla föräldrars medhåll att om skolan nu ska läggas ner, att de barn som redan är intagna skulle få gå färdigt på hällsboskolan i umeå precis som vi trott när vi sökte. Men att myndiheten kunde stängs för nya elever. På så sätt kunde kostnaden för elevhemmet slopas och det skulle förmodligen inte bli kostsammare för myndigheten än att ekonomiskt stötta kommunernas insatser för varje enskild elev. Åh det höll faktiskt han med om.

Vi hade säkert kunnat hålla på att drilla sakfrågor mycket längre. Men de satt punkt för mötet. På nästa möte ska representant från kommunen vara med åh även generaldirektören (krav från oss föräldrar) detta möte ska äga rum ett par veckor före slutgiltigt beslut fattas någon gång september/ oktober vad det verkar.

Nä nu ska jag försöka varva ner lite. Ps kolla in folkbladet imorgon, då är det en artikel med om detta. Jag måste köpa tidnigen imorgon och kommer att länka till artikeln här.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av MissJA - 17 september 2017 22:45

Måste erkänna, jag är medlem här! En större klant, olycksalig individ är rätt sällsynt (de råkar ofta förolyckas i förtid..) M kallar mig för porslinsdocka (å då associerar jag det med en jättegammal porslinsdocka som mamma å pappa hade i sitt sovrum...

Av MissJA - 31 juli 2017 19:35

Inte den bästa sommaren... Först bröt jag foten. Å barnen drabbades av feber. K blev så dålig att han blev inlagd. Sen blev jag åxå sjuk. Nu är jag inne på åttonde dagen med rejäla febertoppar. Men på vårdcentralen kunde de inte hitta några fel på m...

Av MissJA - 21 juni 2017 11:25

     Det var helt overkligt morgonen för slutbesiktningen. Jag stod i köket och packade allt från skafferiet i påsar. Då visste vi ju inte om vi skulle få lov att flytta in eller om vi skulle få återvända tillbaka till vårt mellanboende i väntan på...

Av MissJA - 13 juni 2017 22:15

            Jag höll på att fixa med inredningen i barnens garderober. Skulle "bara" hämta två hyllplan till och ger mig snabbt och lätt nerför trappen när jag kommer längst ner i trappen ser jag hyllplanen de är nästan framför mig då jag snubb...

Av MissJA - 12 april 2017 17:45

Jag ska byta jobb, från den skola jag arbetar på nu till en som ligger mycket närmare vårt nya hus. Arbetsuppgifterna kommer även dom att skilja sig lite från de jag har haft tidigare. Det kommer nog att bli bra. Men under de knappt tre veckor som ha...

Denna blogg är värd 3 862 kr

Presentation

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
<<< Augusti 2012 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Tidigare år

Arkiv

Kategorier

Länkar

Besöksstatistik

RSS

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards