Hönsmamman

Alla inlägg den 8 augusti 2012

Av MissJA - 8 augusti 2012 21:14

I eftermiddags testade jag åh kim att åka på drop-in på norrlandskliniken, mende hade fullt för dagen. Åh haft det sedan kl 14..

Så imorgon ska vi vara där gärna före de öppnar kl 8 så vi hinner fixa tån innan han ska vara på fritids kl 10. Det blir tufft för mig som lidr av hjärtklappning, yrselanfall och geleben typ fram till lunch, men det måste bara gå!! Jag får packa med lite ditt och datt att knapra på åh en flaska friskt kallt vatten

Av MissJA - 8 augusti 2012 21:10

M håller på att sätta fast klädstången. Han är så duktig, min älskling!!

Av MissJA - 8 augusti 2012 17:15

Eftersom blasten på vår potatis angripits av något som efter ett tag även gör potatisen sjuk, tog jag upp potatisen idag. Ungefär en månad före jag tänkt.

Så som förväntat blev det inte någon jötteskörd, fick mycket mer förra året. Men man kan inte få allt. Hellre lite god åh frisk potatis än mycket oätbar potatis.

Jag fick även hjälp av M att plantera 2 st åkerbärsplantor åh nu ska jag få åh stoppa ner den röda vinbärsbusken i jorden åxå.

Uppdaterar med bilder på det senare.

Av MissJA - 8 augusti 2012 14:32

Jag skriver här om en sak som jag vill att världen ska veta. Om någon som läser detta har förslag på hur jag/ vi kan bekämpa detta ge mig tips och råd. HJÄLP MIG/OSS!!! Jag är desperat, så känns det. Så fort jag tänker på detta, eller pratar om det känns det som om jag håller på att kräkas. Men det blir inte bättre om jag inte gör något!!

Igår fick jag reda på mer angående hällsboskolans förestående nedläggning i umeå. Tydligen så är skälet vi fått inte det egentliga. Enligt trovärdiga källor ligger en önskan från specialpedagogiska myndigheten att flytta hela skolans verksamhet till campus i stockholm. Vilket betyder att de överger bland annat alla barn i norra sverige. Barn med grova språkstörningar har ett extra stort behov av en trygg tillvaro för att kunna våga utvecklas så mycket de bara kan. En trygghet som inte blir den samma om man måste skicka sina barn på internatskola. För vad är alternativen, lämna det liv man lever här och nu och bygga upp ett nytt liv i stockholm för att ge ett av barnen en bra skolgång. Men vad medföljer då? Arbetslöshet för föräldrarna? Boendesituationen hur blir det med den, osv? Om man nu skulle flytta till skolan vad är det som säger att myndigheten inte kommer att lägga ner verksamheten helt efter en tid?Eller så blir det drabbade barnet dömt till ett liv i utanföskap, eller felaktigt placerad i sär-skola. Ingenting känns det minsta lockande.

Jag anser att eftersom det är en statlig myndighet som bedriver den här verksamheten så är ansvaret stort för de barn som tagits ur den kommunala skolformen, en återanpassning till vanlig skola är i stort sett omöjlig. Vad är det för liv våra barn döms till, förutom utanförskap?

Sedan så är det sättet som detta gjorts på som gör mig upprörd (och fler med mig). Brevet med informationen om förslaget om nedläggning kom i min brevlåda samma dag som det lämnades till generaldirektören. Orsaken som angavs i brevet stämmer inte. Dessutom så lämnades det efter att skolan slutat för sommaren, vilket försvårade för oss föräldrar att gå samman för att agera mot beslutet. Dessutom är tidsfristen innan det slutgiltiga beslutet fattas mycket kort, i slutet av september fattas det. Efter det är spelet förlorat.

Vi föräldrar måste nu med alla medel vi har tillgång till kämpa för att ge våra (och alla andra barn med grova språkstörningar) en rimlig chans att eventuellt få behålla det enda fungerande skolalternativet för dom. Men det är inte lätt, var vi än vänder oss kan det vara försent innan det blir något av det. Min mamma föreslog uppdrag granskning, bland annat. Men även om det skulle tas upp är det förmodligen redan försent.

Hjälp, om du kan.

Av MissJA - 8 augusti 2012 13:58

Idag var jag åh V på k-rauta efter att vi lämnat K på fritids. Vi skulle ha en bit klädstång till och fästen till den och den vi redan köpt. Så efter lunchen började jag åh M med att greja på där inne. För vi kan ju inte ta in det vi ska ha där inne på riktigt förrän vi är färdiga med inredningen. Förhoppningsvis blir vi det idag eller imorgon. Sedan är det bara att hämta kläder från garaget åh lite som vi förvarat i förrådet än så länge, för att få det på bra platser. Det ska bli så skönt när förvaringen där inne fungerar som vi vill. Då kommer mycket av den oreda som vi nu har på nedre våningen att försvinna åxå :D

Jag har många gånger förundrats över hur stökigt det blir överallt om man håller på att göra om i något rum/ om förvaringen inte fungerar någonstans. Förhoppningsvis kommer vårt boende att bli väl fungerande även när vi blir en till i familjen. Men jag gissar att det kommer gälla att man är duktig på att rensa bort onödiga saker.

Så nu i ungefär en vecka fram i tiden kommer mycket av min åh m's tid gå till att fixa klädkammaren färdig. Sedan är det "bara" garaget och förrådet kvar.

Av MissJA - 8 augusti 2012 06:48

Nu jar jag börjat drömma konstiga osammanhängande drömmar om allt och inget. Men ingenting typ relaterat till mig och mitt liv.

Vaknade av en konstig dröm före 06 åh hat inte kunnat somna om. Känner mig för stel i ryggen. Har varit törstig, kissnödig osv. Men det drygaste är nog att jag inte kan somna om, trots att jag är jättetrött.

Kanske blir det till att vila/ slumra en stund på fm. Innan k ska till fritids.

Denna blogg är värd 3 862 kr

Presentation

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
<<< Augusti 2012 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Tidigare år

Arkiv

Kategorier

Länkar

Besöksstatistik

RSS

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards