Hönsmamman

Alla inlägg under augusti 2012

Av MissJA - 16 augusti 2012 21:49

Ikväll fick mig att inse att även om det inte är dax, så kan det vara bra att åtminstone ha tvättat hennes kläder. Så att om det nu mot all förmodan skulle bli en tidig tjejja så kan vi klä på henne när hon är nyfödd.

Så små kläderna är!! Tänk att det är möjligt att en människa kan vara så liten.

Nu är första tvätten alltså körd, åh uthängd på tork. Den andra tvätten kläder i strl 50 kör jag imorgon.

Jag har fortfarande onda förvärkar, men de är glesare nu. Just nu sitter jag åh äter en hamburgebiff, var såå hungrig åh ville inte!! Ha grekisk yoghurt för att det åt jag till middag.

Av MissJA - 16 augusti 2012 19:49

Jag har fixat lite bland länkarna, tagit bort 2 gamla men åxå lagt dit en ny. Den länken heter talknuten och är en organsiation för anhöriga till de personer som lider av en språkstörning. Där kan ni läsa mer om ni vill om vad det ex. innebär med en språkstörning (vilket är en av de diagnoserna min son K har).


Han går just nu på en skola som är speciellt till för barn som har just grova språkstörningar, Hällsboskolan. Om hans skola lägger ner finns inget fungerande skolalternativ för honom där vi bor, han är för liten för att bo på internat  och vi har svårt för att flytta så det skulle innebära en stor otrygghet för hela familjen både boendet och ekonomiskt.

Av MissJA - 16 augusti 2012 19:42

Men shit vad stressad jag har känt mig idag, men min sons framtid står fasen på spel!! Inte undra på att jag känner mig som jag gör. Det blev en bra intevju tror jag, vi fick mycket sagt. Mycket av det som han dom hade lyckats prata med från spsm lyckades vi motargumentera med fakta som styrkte vårt fall. Vi vet inte exakt när det kommer in i tidningen, kanske i helgen eller typ på måndag..


Naturligtvis så kommer jag att länka till artikeln när den väl är publicerad :D

Av MissJA - 16 augusti 2012 19:28

Jag har förvärkar, har haft det sedan innan 17 idag.. Det gör ont både på magen och i ländryggen, värsta mensvärkan, det moler på åh lite då och då för jag en förvärk på det där molandet.. Blir galen, det känns bara onödigt lixom. Jag tog en alvedon forte vid 16-tiden pga en begynnande migrän så jag har ju alvedon i kroppen, åh vetevärmaren flyttar jag mellan rygg och mage.. Drygt. Jag har inte tid med detta nu!!


Nyss när jag kissade såg, jag vad jag misstänker, var en bit slempropp på pappret. Inga falska tecken - tack!! Jag har inte tid att gå runt och tro att något är på gång. Just nu är det tillräckligt med allt runt hällsboskolan och sån skit!!

Av MissJA - 15 augusti 2012 21:11

Igår började jag tänka att det kanske skulle vara skönt om M var föräldraledig med Damien till den 15/9 alltså den sista dagen jag har gravidpenning.. Eftersom jag är så fruktat trött i ryggen och mår som jag mår på dagarna kanske det skulle vara en fantastisk ide till och med..Tippar på att hans chef inte känner likadant dock.. Men what to do?? Hon har ju frågat nu i veckan om han skulle vara föräldraledig något mer i anslutning till den ledighet han har nu..

(förresten är jag så nöjd med att han är hemma med fp just nu, för det går magsjuka på hans jobb, bland det sista jag vill testa som höggravid är en släng magsjuka..)


Han har sagt att han ska jobba sin helg den 25-26 augusti men efter det blir det nog att vara med diddi igen fram till jag måste ta fp igen.. Det är ju tur att han sällan jobbar många dagar i sträck, så jag behöver inte slita ihjäl mig sedan.. Man kan ju alltid hoppas på att lillan kan tänka sig komma si så där krin den 15:e så jag slipper gå runt, vara trött tung och svullen med diddi hemma många dagar själv.. (bara därför lär jag väl gå över tiden och bli igångsatt när dom anser det ohälsosamt för bäbisen att vara kvar i min mage typ kring mitten av oktober..)

Av MissJA - 15 augusti 2012 21:01

Jepp, nu har jag äntligen fått tid att sätta mig ner vid datorn och googla på babybox. Det finns massa gratissaker att hämta!!


Jag kan nu hämta ut paket på:


Barnenshus (babybox.se)


Kronans droghandel (babybox)


Apoteksgruppen (baby-to-be)


Men sedan tror jag inte att jag orkar hålla på att jaga mer, åtminstone inte ikväll.. Ska bli kul att hämta ut några boxar imorgon,, Det ger lixom lite känslan av att hon snart ska komma ut till oss så vi får lära känna henne på riktigt.. Även om det innebär smärta för min del

Av MissJA - 15 augusti 2012 19:37

Det gäller såklart mitt barns nedläggningshotade skola. Dom vill träffa 3 föräldrar, jag är en av dom som kan på dagen. Åh vi ska ses hemma hos oss.

Roligt att tidningen VK faktiskt är intresserade.

Vi har idag fått kontakt med en kvinna ifrån talknuten, och av henne fick vi mer information och saker vi kan använda till vår fördel. Förresten så visste inte talknuten något alls om specialpedagogiska skolmyndighetens planer.

Jag har nu ikväll suttit och googlat en massa för att få ännu mer information, försökt hitta adresser dit vi kan skicka vår skrivelse och så vidare. Men jag blev tvungen att sluta, jag blev så trött i huvudet. Inte tycker jag att det är särskillt enkelt att ex. veta vem man ska vända sig till på kommunen för att prata om detta, hur mycket vet dom?? Umeå kommun hänvisar fortfarande barn att söka till hällsboskolan, om kommunen anser sig inte ha råd att hjälpa barnet. Det finns tom. En länk på deras hemsida.

Sedan så i det brev vi fick innan midsommar med denna trevliga sommarhälsning, blev barnen hänvisade till dövskolan i härnösand. Idag fick vi reda på att det gymnasium som finns där man blandat ungdomar som är döva och de med grova språkstörningar har misslyckats. Därav kommer den skolan att läggas ner. Då blev det helt plötsligt ännu värre med myndighetens hänvisning till fortsatt skolgång för våra barn.

Nä, jag är på tok för trött för att hålla på mer nu ikväll. Dax att förbereda mig för sängen.

Nattinatt

Av MissJA - 15 augusti 2012 16:15

på att hämta ut ett paket från ellos. Men det är lång kö....

Denna blogg är värd 3 862 kr

Presentation

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
<<< Augusti 2012 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Tidigare år

Arkiv

Kategorier

Länkar

Besöksstatistik

RSS

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards