Hönsmamman

Alla inlägg under augusti 2012

Av MissJA - 11 augusti 2012 16:50

Den gravida magen var som en magväska modell XXL. Som man tar på/ tar av via en dragkedja bak på ländryggen. Främsta funktionen med detta är att låta mamman och pappan dela på bördan. Tänk att få bara ett par timmar utan den extravikt en höggravid mage innebär!!

Om det var möjligt skulle jag skulle passa på att träna lite, ta en skön dusch åh sedan sova på mage utan att bli kissnödig flera gånger eller behöva vakna för att byta position, eller allt detta samtidigt så att innan jag somnat om måste jag äta något åh sedan vara lite för vaken för att somna om på minst 10-30 minuter.

Av MissJA - 11 augusti 2012 16:09

Det är så det känns med magen denna gång. Ländryggen värker, åh om det inte vore för att jag ständigt tenderar att bli överhettad skulle det vara skönt att värma vetebältet.

Utöver det så har illamåendet börjat dyka upp igen. Så jag måste småäta hela tiden, samtidigt så kräks jag nästan av smaken av det jag ätit så snart jag svalt tuggan.

Sen har jag blodtrycksfall typ hela tiden, så just nu mår jag inte helt super. Mer inte alls bra. Om det är såhär fram tills lillan föds kommer jag nog att gnälla allt värre.

Nä nu ska vi duka ute på baksidan, vi är ett helt gäng grannar som ska käka middag tillsammans idag. Vissa äter surströmming, andra korv, sallad osv. Jag ska passa på att äta västerbottensostpaj åh sallad. Mums (hoppas jag) just nu kan jag vara sugen på något ex. Välling för att sedan inte klara av att svälja ner det 10 minuter senare. Gravidknäpp? Jepp!!

Av MissJA - 10 augusti 2012 21:03

  Nu


idag kom den, kallelsen för att få ta bort k's tånagel.. Den 24/8 kl 13 ska vi dit.. Hoppas bara att de fattar att de inte kan göra ingreppet under lokalbedövning.. För då säger jag upp mig eller nåt!! Han är redan nu som det är så rädd för allt som heter sjukhus, han behöver inte en till fruktansvärd upplevelse..

Av MissJA - 10 augusti 2012 20:51

Just nu känns det som om det finns för mycket att göra och för lite timmar på dygnet.. Åh inte nog med det, idag har jag åh M varit mer eller mindre zombies.. orsak.. M hade ett anfall av sitt gallgrus under natten. Stackaren hade ont i magen och gick runt här nere och stönade - väckte mig.. Åh sedan efter 2 timmar när han hade kräts massor och tagit medicin så somnade han. Då började jag ha förvärkar så jag somnade nog inte förrän efter 4 på morgonen..


Sedan så har dagen varit full med vackohandling, fix i klädkammaren, fritidslämning- hämtning, simskola och alla vanliga sysslor..


Nu är dagen över **tack och lov** och jag ska strax bege mig till sängen. Men grannen är ute och slipar på sitt trädgårdsbord, så jag lär knappast kunna somna i alla fall...


Förresten, nu har jag beställt en ny pyjamas som jag ska ha med mig till bb :D Plus att jag har fått (nästan) alla mina traderapaket till mini och hittat de kläder som vi hade kvar så nu blir mini en välklädd liten tösakrösa..


Nu är det bara att köpa in det sista till henne åh det som jag kommer att behöva till mig, sedan så håller vi parallellt med detta på med att leta ett fint klädpaket till Diddi i strl 86 eftersom han snart (innan jul) kommer att behöva byta garderob. Samt att vi letar vinterkläder till K och V som tyvärr har vuxit ur sina uppsättningar från förra året.. Men deras vinterskor har vi redan köpt så det känns superbra..


nä nu ska jag gå åh fråga grannen om han kan sluta slipa för kvällen, jag behöver sova!!!!!!


Nattinatt!



Av MissJA - 9 augusti 2012 20:53

Snart spricker nog magen!! Jag har egentligen ingen putande navel, det ör bara Esmee som envisas med att sparka ut bråcket i tid och otid. Åh det gör ONT!! Att trycka tillbaks!! Redan retas hon med mamma

Av MissJA - 9 augusti 2012 19:10

När vi lade om foten ikväll så tog det slut på gasbinda!! Åh det är väl inte hela världen, egentligen. Men jag hade satt på mig pyjamas åh skulle hoppa isäng. Men nubär det bara att hoppa i kläderna, sedan bilen och brumma iväg till apoteket. M ska ju natta diddi åh vem vet hur lång tid det tar. Så nu har jag peppat upp mig lite med en kcal- bomb (chokladmoussetårta, som inte är lika mumsig som den med citron) så nu ska jag klä på mig åh åka iväg.

Nu kommer m ner åh gnäller på mig för att jag inte plockat bort medicinlådan. Så måste göra det först av allt

Av MissJA - 9 augusti 2012 09:49

K's tå måste opereras. Det hade jag visseligen räknat med. Men inte att han slulle få ha det som han har det till i september någongång!!

2 gånger per dag ska tån rengöras, det är en plågsam rutin för alla inblandade parter då det gör så ont för honom.

Han kan inte ha vanliga skor på sig då det gör för ont. Utan det är antingen mina crocs, mina träningsskor eller vinterstövlar som går bra att ha.

Han har haft flera små epileptiska kramper som troligen beror på infektionen i tån.

Om man tänker på den verklighet som jag nyss beskrivit så vill åtminstone jag bara gråta, väntetiden fram till september, åh när det nu kan tänkas bli under den månaden kanju vara över en månad lång.

Om jag bara kunde trolla....
Nä nu ska jag åka åh köpa grekisk yoghurt, bananer, nudlar och makrill i burk.

Av MissJA - 9 augusti 2012 07:56

Inatt blev jag sådär otäckt gravidvarm, efter att ha sovit gott, utan täcke i 4 timmar var det dax för ett toalettbesök.

Sedan gjorde jag missen att ta på mig täcket under tiden jag nattåt en banan. Den missen resulterade i att jag blev för varm för att somna.
Det slutade inte bättre än att jag fick gå ut på baksidan åh stå där i pyjamasen åh kyla ner mig (det var då 8 grader ute) i ca 15 minuter tills jag huttrande gick åh lade mig och somnade snabbt om igen utan täcke!! Mitt yrvakna toalettbesök åh bananätning resulterade i över 90 minuters vakenhet. Suck.

Men det är ändå bättre sömn än vad jag fick under andra halvan av diddis graviditet.

Denna blogg är värd 3 862 kr

Presentation

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
<<< Augusti 2012 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Tidigare år

Arkiv

Kategorier

Länkar

Besöksstatistik

RSS

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards