Hönsmamman

Alla inlägg under augusti 2012

Av MissJA - 24 augusti 2012 16:13

Det här hittade jag när jag satt och googlade. Det är den politiska chefsdirektören på vk.se bloggen som skriver till fördel för våra unika barn.

http://blogg.vk.se/nordebo/2012/08/21/lat-hallsboskolan-fa-vara-kvar-i-umea-922523

Av MissJA - 24 augusti 2012 14:59

Så nu har jag det stora nöjet att presentera artiklarna som var i folkbladet den 21/8. Skickar ett stort tack till journalisten som själv lade ut dem på webben!!


Språkskolan är hotad

"Lämnar inte barnen i sticket"


Av MissJA - 24 augusti 2012 09:21

Vi gick först till den lokala pressen VK och folkbladet. De tog in vår nyhet i sina tidningar, på första sidan och allt.. Men de lägger inte ut nyheten på webben. Alltså gör de det omöjligt för oss att kunna länka till nyheten och få ut den på samma sätt som vi hade kunnat få om de hade gjort som de gör med så många andra nyheter.


Jag har god lust att scanna in artiklarna och publicera dem här på bloggen ändå, men det vet jag inte om man får göra.


Jag och de andra föräldrarna vill så gärna att det ska bli allmänt känt det här. Skälet jag fått av ena tidningen känns lamt, det är för att de som läser papperstidningen ska få lite mer. Men vi som ger dem nyheterna då, ska inte vi få det vi var ute efter? Människor vänder sig väl till media för att de vill uppmärksamma något?


uppdatering: på eftermiddagen samma dag som jag skrev det här inlägget, valde ena tidningen (folkbladet) att lägga ut nyheten på sin webb. Jag är ytterst tacksam över detta!! Äntligen kunde vi börja sprida nyheten även utanför umeå med omnejd :D

Av MissJA - 24 augusti 2012 09:09

På det möte som vi föräldrar på Hällsboskolan var på i måndags fick vi reda på att det är ca 3-4% av Sveriges barn som är drabbade av någon form av tal och språkstörning enligt myndighetens siffror motsvarar det ca 20 000 - 30 000 barn. Enligt en logoped så är siffran för barn med grav tal och språkstörning ca 2% när de börjat komma upp i skolåldern. Det skulle alltså betyda att ungefär hälften av dessa barn har en grav tal och språkstörning ca 10 000 till 15 000. Men många av dessa barn får ingen diagnos, för det är bara om man som förälder ber om att få en diagnos på sitt barn som det görs.


Därför vill jag påstå att det inte är en så värst liten grupp som är drabbade. Vi behöver därför vara ännu mer enade kring att bilda opinion för att få behålla de specialskolor som är till för dessa barn, hällsboskolan och även för att myndigheten ska starta upp fler skolor så vi som fått ett barn som har behov av denna hjälpen inte behöver åka så långt för att få den. Idealet vore att ha en hällsboskola i varje län..

Av MissJA - 24 augusti 2012 09:03

I dagens Vk går det att läsa om hur barnen som gått i umeå kommuns egna tal och språkskola blivit omhändertagna efter att deras verksamhet gick i graven nu i vår. De föräldrarna har inte fått veta något alls om hur skolan kommer att hjälpa dessa barn. Barn med tal och språkstörning behöver få hjälp och stöd. När man läser vad Ann-Christine Gradin som är tillförordnad skoldirelktör säger som växer min klump i magen. De har ett kunskapscentrum dit hemskolorna ska vända sig för att få hjälp och stöd för dessa elever. Men vi föräldrar till dessa barn menar att det är inte en tillräcklig insats. Våra barn behöver så mycket mer för att ha en chans.


Ni kan alla hjälpa oss i kampen om att ge de utsatta barnen hjälp, det finns både en facebook sida (gå in och gilla den) och en facebook grupp, De heter något med rädda hällsboskolan i Umeå!!

Av MissJA - 23 augusti 2012 18:45

Idag har jag suttit tillsammans med en mamma i gruppen och bla skrivit och skickat iväg tips till aftonbladet och expressen. Dessutom har vi påbörjat ett brev till generaldirektören.

Sedan har det bara varit de banliga bestyren, middag, fix med barnen åh nu snart nattning.

Har en äkta spänningshuvudvärk, just nu. Drygt. Eller så beror det på nåt i vädret, det brukar jag åxå kunna få ont av. Men så mycket spänning som det varit på senaste tiden är det inte särskilt konstigt att det kan ge huvudvärk. Ikväll funderar jag på om jag ska åka till tenton åh fixa nyckel till badet på ersboda. Det skulle vara nice med ett bad imorgon. Men vi får väl se, jag tror det är bemannat fram till 20, så i så fall hinner jag.

Av MissJA - 22 augusti 2012 21:15

Jag har varit helt utmattad efter nattens förvärkar. Åh inte blev det bättre nu efter lunchen då magen bestämde sig för ett bajsrace. Det blir så lite då och då gärna omkring att jag ätit mjölmat. Först stopp, sedan släpper allt!! Nytt för idag var att det var galla i det så det gjorde jävulskt ont. Sedan har jag typ legat och vilat ihop med diddi som inte är frisk, stackarn.

Efter middagen har jag fått tillbaks lite ork, men jag blir riktigt less på alla sd!! Nu ska jag hoppa i pyjamasen och dra mig mot sängen. Åh hoppas på en lugn och vilosam natt. Imorgon ska jag hem till en annan mamma och fortsätta försöka hitta vägar att kämpa för hällsboskolan.

Natti natt.

Av MissJA - 22 augusti 2012 21:08

Idag testade vi ett nytt recept från billiga veckan.

Kolla in det ni åxå.
http://www.ica.se/Recept/ugnslax-med-potatismos-715257/

Den där frästa purjolöken och soltorkade tomaten gjorde verkligen under för den enkla laxen. Tyckte vi vuxna, barnen tyckte att det var bättre att skippa det frästa tillbehöret, som definitivt inte föll dem i smaken. Men v sa till och med att lax var hennes favoritfiskbåh tog en till portion som hon åt upp. K var sur till maten och åt inte lika bra, men de var vakna jättesent igår så jag gissar att han var övertrött helt enkelt. Skolan åh feitids kräver så extremt mycket energi av honom att han är helt slut när han väl kommer hem.

Denna blogg är värd 3 862 kr

Presentation

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
<<< Augusti 2012 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Tidigare år

Arkiv

Kategorier

Länkar

Besöksstatistik

RSS

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards