Hönsmamman

Alla inlägg under juli 2012

Av MissJA - 20 juli 2012 09:28

Igår kväll reserverade jag en bok på biblioteket. Föda utan rädsla heter den. Jag läste den när jag väntade damien åh den hjälpte mig hitta en fungerande metod för att vara lugn (aja, så lugn det nu gick att vara när man ska föda barn i alla fall.. Eller åtminstone så lugn som jag kunde vara). Nu vill jag läsa den igen för stt friska upp mitt minne på bla dykmetoden som gås igenom i den boken.

När man väntar barn är det lätt att vilja se åh läsa allt om förlossningar. Tyvärr har jag börjat inse att det kan vara till ondo. Många förlossningar som visas på bla. Förlossningskliniken är katastrofförlossningar, dessa kan göra den blivande mamman mer orolig än förberedd på att föda barn. Mitt tips är nu att läsa på om teorin hur en förlossning går till. Var medveten om att den bit din bäbis ska färdas är typ ett par cm. Men när det beskrivs som det gör i böcker åh tidnigar kan man lätt tro att sträckan minst är en meter lång.

Sedan gäller det att hitta en metod för att lyckas koppla av i smärtan, gärna ihop med den som ska vara med under förlossningen. Det viktigaste är nog att våga lita helt på sin följeslagare. Det fick jag lära mig den svåra vägen, jag kunde nämligen inte lita på min följeslagare när jag skulle föda vilda. Totalt skräckslagen åh överväldigad av smärta mitt i den värsta ensamhet jag troligast upplevt. Jag fick be och böna om att slippa bli lämnad ensam igenom alla dessa smärtfyllda timmar.

Skillnaden när damien föddes åh M höll om mig och aldrig lämnade min sida är som natt och dag. Jag var trygg och lugn. Åh jag hade tränat på den metod jag ville använda mig av så mycket att det kom helt naturligt.

Så jag hoppas att min fjärde förlossning kommer att likna min tredje. I så fall kan jag lämna kapitlet barnafödande bakom mig efter detta barn. Med positiva upplevelser i bagaget.

Av MissJA - 19 juli 2012 21:31

Det fick vi minsann då K's kompis föräldrar bestämde sig för att bjuda oss alla på middag i deras stuga vid älven. Barnen hade roligt, åh v tog sig till och med ett dopp i älven innan vi åkte hem.

Jag köpte med oss en bukett solrosor, åh som jag måste säga var riktigt fint. Nu funderar jag på att så solrosor i mina stora träkrukor nästa sommar. I år blev det inget i dem alls, pengarna var slut när jag tänkt köpa blommor dit sedan sa fogarna ifrån. Så nu gör vi bara de projekt vi inte kan komma undan. Dvs fixa färdigt här hemma och inne.

M skulle gärna vilja ha en stuga att åka till, men efter massa eftertanke så vill jag nog inte det. Jag vill inte vara låst till ett ställe var eviga sommar, jag lägger hellre dessa pengar på att åka till olika platser, resa ut i världen eller bara upptäcka sverige. Åh kanske hyra en stuga någon sommar eller så.

Av MissJA - 19 juli 2012 12:52

Nä nu ska jag gå åh baka lite. Mazarincupcakes ska det få bli minsann. Det åskar fortfarande ute. Åh så är m åh skjutsar storbarnen medan minstingen sover ute i vagnen. Han var så trött nu på förmiddagen. Aja, vi alla vet ju varför, bråkar man flera timmar under natten blir man lätt "bakis" dagen därpå.

Skitans åxå, äggen var slut. Så jag kan inte baka färdigt. Men jag tänkte förbereda så det blir pice of cake att göra dem efter att vi handlat.

Av MissJA - 19 juli 2012 11:11

När vi höll på att avsluta lunchen kom en oväntad åskskur på besök.

Av MissJA - 19 juli 2012 10:01

K åker till sin kompis S och V åker till sin kompis J.. Så de kommer nog att få en riktigt rolig dag utan sina föräldrar gissar jag.. Åh vad ska vi övriga göra.. Jo STORHANDLA.. kanske mindre kul, men det är en sån skön känsla sen när man proppat in allt åh vet att det finns massa bra matalternativ att välja mellan.. Så slipper man trolla med knävecken när det är dax för mat..


Åh så trött jag är!!! Damien har inte varit en snäll bäbis inatt.. Näeh han har minsann varit vaken mellan typ 01-03 åh under den tiden bråkat massvis, åh så min plumpa sambo som gnällde att han inte får sova eftersom han måste kliva upp för att lyfta krabaten ur spjälsängen när han vägrar stanna kvar där längre och sedan tillbaks när han somnat.. Men alla timmarna där emellan när han håller på åh ska somna om så är det jag som är vaken, åh jag har dessutom svårt att somna om när jag vaknat under natten.... Kom på mig själv att tänka att det skulle va skönt att gå runt i pyamas hela dagen.. men det skulle jag inte kunna göra, det är endast om jag är väldigt sjuk det skulle vara möjligt, åh sjuk är jag ju inte..



Av MissJA - 19 juli 2012 08:43

Nu såhär i sommarhettan har jag kommit på ett smart sätt att se till att få i mig tillräckligt med vätska. Med graviditeten blir man varmare åh svettas mer vilket leder till att det är svårare att få i sig tillräckligt med vätska, åh vätskeunderskott leder till illamående. Men sedan jag började ta 3 resorb vätskeersättning per dag mår jag bättre. Min favorit är apelsinsmak.

Av MissJA - 18 juli 2012 18:55

Tja varm var det ju inte, åh inte bara kallt utan skitkallt. Men barnen var tuffa.

Denna blogg är värd 3 862 kr

Presentation

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7
8
9 10 11 12
13
14
15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Juli 2012 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Tidigare år

Arkiv

Kategorier

Länkar

Besöksstatistik

RSS

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards