Hönsmamman

Alla inlägg den 20 juli 2012

Av MissJA - 20 juli 2012 14:59

Idag känns hela dagen oändligt lång. Jag har inte gjort nåt alls åh ändå känns det som om jag gjort ett stenhårt träningspass åh är sådär helt utmattad fysiskt. Nu har vi åtmunstone gått ut till lekparken för åh busa lite jag åh damien. Våh k är med m på coop åh försöker hämta ut de paket som kommit ett från jollyroom åh ett från netonnet, men det är nåt strul så de har varit där i 3 timmar nu.

Vi får väl se om de får ge upp idag åh kanske hämta ut paketen senare istället. Snart kommer mina föräldrar hit åh ska hjälpa oss att fixa med våningssängarna.

Av MissJA - 20 juli 2012 09:28

Igår kväll reserverade jag en bok på biblioteket. Föda utan rädsla heter den. Jag läste den när jag väntade damien åh den hjälpte mig hitta en fungerande metod för att vara lugn (aja, så lugn det nu gick att vara när man ska föda barn i alla fall.. Eller åtminstone så lugn som jag kunde vara). Nu vill jag läsa den igen för stt friska upp mitt minne på bla dykmetoden som gås igenom i den boken.

När man väntar barn är det lätt att vilja se åh läsa allt om förlossningar. Tyvärr har jag börjat inse att det kan vara till ondo. Många förlossningar som visas på bla. Förlossningskliniken är katastrofförlossningar, dessa kan göra den blivande mamman mer orolig än förberedd på att föda barn. Mitt tips är nu att läsa på om teorin hur en förlossning går till. Var medveten om att den bit din bäbis ska färdas är typ ett par cm. Men när det beskrivs som det gör i böcker åh tidnigar kan man lätt tro att sträckan minst är en meter lång.

Sedan gäller det att hitta en metod för att lyckas koppla av i smärtan, gärna ihop med den som ska vara med under förlossningen. Det viktigaste är nog att våga lita helt på sin följeslagare. Det fick jag lära mig den svåra vägen, jag kunde nämligen inte lita på min följeslagare när jag skulle föda vilda. Totalt skräckslagen åh överväldigad av smärta mitt i den värsta ensamhet jag troligast upplevt. Jag fick be och böna om att slippa bli lämnad ensam igenom alla dessa smärtfyllda timmar.

Skillnaden när damien föddes åh M höll om mig och aldrig lämnade min sida är som natt och dag. Jag var trygg och lugn. Åh jag hade tränat på den metod jag ville använda mig av så mycket att det kom helt naturligt.

Så jag hoppas att min fjärde förlossning kommer att likna min tredje. I så fall kan jag lämna kapitlet barnafödande bakom mig efter detta barn. Med positiva upplevelser i bagaget.

Denna blogg är värd 3 862 kr

Presentation

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7
8
9 10 11 12
13
14
15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Juli 2012 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Tidigare år

Arkiv

Kategorier

Länkar

Besöksstatistik

RSS

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards