Hönsmamman

Alla inlägg den 10 juli 2012

Av MissJA - 10 juli 2012 09:13

Idag är det svalt ute, åh vinden föser runt luften. Det känns skönt faktiskt. För vi har haft varmt länge nu, solen har lyst på oss nästan varje dag. Jag tror många umebor kommer att känna att idag är en dag att få saker gjorda inne. Så skulle jag ha känt det om det inte vore för att jag redan när jag slog upp mina ögon kände hur ONT jag hade i min fog.. Lite lätt i panik faktiskt, för M jobbar inte sin sista dag innan semestern förrän imorgon, åh denna dag är åxå lång.. Han är inte hemma förrän vid 19 på kvällen..


Jag har skickat ett sms till honom där jag skrev att "om jag inte pallar att stå ut idag och OM det till och med blir värre i fogen under dagen så sjukskriver jag mig imorgon!! Men jag är tjurig och envis som en gamal get så jag hoppas på att värktabletter, kryckor och fogbälte kan få mig igenom dagen..


Åh som kontrast till min smärta så funderar jag på om vi ska åka på affären och bla. köpa glödlampor (glödlampan på toan har gått sönder och när jag igår skulle byta den insåg jag att det inte finns en enda lampa som passar dit   ) och lite som fattas för att göra kycklingwok till middag + en grekisk yoghurt och bananer men det behöver jag inte ens skriva upp på någon lapp för att få med mig hem :) Med bra smärtlindring så borde det gå vägen.. Mina 2 storbarn är så duktiga och om jag erbjuder dom nåt för att j
hjälpa mig på affären kan nog en köra barnvagnen och den andra kan ta kundkorgen så jag kan halta med kryckorna tillsammans med dom..


Om jag inte hade ont skulle jag gå upp idag och röja lite.. rensa bort skräp (saker som inte används och är trasiga) för som det känns kan jag nog hålla på där uppe i en månad innan jag är färdig - minst.. Åh det är alltså nu som jag skulle behöva vara i toppfysisk kondition och inte höggravid med foglossning och navelbråck.. Men det är ju för att jag är just höggravid som jag skulle behöva göra en massa saker just nu.. Suck.. tänk om det bara kunde gå ihop..

Av MissJA - 10 juli 2012 09:07

Om nu fk fungerar som jag hoppas att den gör kommer jag att höja upp min sgi till den summan som jag angav på min ansökan om graviditetspenning. För hur det än är så är det ju den lön jag skulle ha om jag började jobba nu den ska baseras på och inte den lön som jag hade 2009.. Det var faktiskt rätt mycket magknip i mig när jag såg att fk hade sänkt min sgi efter att ha pratat med någon på min lönesupport.. Men det visade sig att den personen hade räknat på typ 2009 års inkomst och inte den som gäller nu. Snacka om att jag kände mig snopen när jag trots löneförhöjningar fått sänkt årsinkomst!!


M som sa att men det skiljer ju inte så värst mycket från den sgi du hade inna ndu ändrade (fast då uppgav ju jag en höjning på ett par % och inte en sänkning med detsamma).. Han tyckte att jag kunde låta det vara och acceptera det fk hade kommit fram till. Så igår när jag äntligen efter 4 timmars ringande och runtskickande fick rätt och fick en handläggare på lönesupporten att ringa till fk och bekräfta den summan som jag angett från första början.. Då kändes det verkligen som om min envishet hade belönat sig.

Av MissJA - 10 juli 2012 08:49

Nu börjar jag känna av lite lätt stress... IGEN!! Mini har inge ett endaste plagg att ha när det är dax att uppleva sin allra första födelsedag.. Det är stressigt av en rad med anledningar, dels för att jag inte vet vad Mini är, pojke eller flicka.. Åh jag som inte gillar att ha könsneutrala kläder på de små. Det sysn ju lixom inte på bäbisen om det är det ena eller det andra könet så det är ju typ kläderna och assocearerna till bäbben som ger liten sin könsidentitet.. Något som trots allt tjaft ocm hen just nu, känns viktigt för mig att mina barn vet om vad de är. För en pojke är alltid en pojke åh en flicka är en flicka..


Jag jobbade ihop med en kollega som hade en son på 4 år. Denne lille kille kallades för hon åh var bara klädd i tjejiga kläder och hade långt hår. Sedan fick dom barn nummer 2, en flicka som helt resolut kallades för han och bar just pojkiga kläder... Det var helt skruvat. Undrar vad dessa 2 hen kommer att få för självuppfattning??


Åter till minis klädkris! Jag har nu en stund inatt kollat igenom traderas utbud, vissa saker som tex. fleeceoverall och pyamasar kan ju vara neutrala.. Så lite ligger i min minneslista och väntar på att det ska vara dax att ev lägga det vinnande budet.. Men jag hoppas typ dagligen att när jag ska till BM den 18/7 kommer könet att visa sig..

Denna blogg är värd 3 862 kr

Presentation

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7
8
9 10 11 12
13
14
15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Juli 2012 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Tidigare år

Arkiv

Kategorier

Länkar

Besöksstatistik

RSS

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards