Hönsmamman

Alla inlägg under juli 2012

Av MissJA - 9 juli 2012 09:21

Jag har ringt min lönesupport eftersom de har lämnat en årsinkomstuppgift till mig och en BETYDLIGT lägre till försäkringskassan.. Det verkar som om den uppgift som jag fick var den  nuvarande årsinkomsten om skulle jobba nu åh fk's uppgift kommer från när jag jobbade alltså 2010.. men det är ju den som gäller nu som borde gälla som min sgi...  Snacka om att jag fick ångestpåslag under det telefonsamtalet.. Det känns så viktigt med lönen, det påverkar ju i allra högsta grad vårt liv om jag får lägre eller högre sgi.. Åh just nu vill jag ha bättre inkomst, det finns många hål som skulle behöva stoppas.... Hom på lönesupporten skulle ringa upp när hon räknat lite mer på mitt ärende.. Åh jag känner mig nervös inför resultatet..


Åh nu sitter jag i telefonkö till anticimex för att lösa problemet med myrorna en gång för alla!!

Jag kom fram :) Vi har bokat tid nu i veckan så don ska komma hit och spruta lagom till när vi åker till svärföräldrarna.. En kemisk bekämpning gör att man inte får vistasdär det sprutats på 24 timmar om man är under 2 år, har astma eller är gravid.. Så det känns skönt att vi kommer vara långt från bostaden undertiden myrorna dödas hahahah!!!!


Eftersom vi ska åka upp med båda bilarna så kan ju förmodligen jag vara kvar hemma och möta anticimex medan M åker när diddi ska sova middag..

Av MissJA - 9 juli 2012 08:45








Bättre sent än aldrig.. Nu tänkte jag visa hur magen har växt.. Bilderna är tagna igår på kvällen då var min mage i v28+4.. Bad även M knäppa en bild bakifrån, det är nog första gången under samtliga mina graviditeter som jag gjort det. Mina grannar säger att min kropp har en helt annan form denna gång, alltså att jag blivit gravid på bredden åxå.. men jag vet inte om jag har blivit gravidbred för att jag denna gången törs äta när jag är hungrig och inte räknar kalorier vilket jag gjort under graviditet 2 åh 3.. Det är så skönt att inte göra det längre!!!  Min rumpa har en riktigt ful form men det är fogbältet som jag knappt törs ta av mig. Igår när bilderna togs hade jag dessutom riktigt ont, det syns för jag står inte lika med benen...


Snälla ni som kollar på detta, kommentera gärna vad ni tror det är för kön på MIni...




       

Av MissJA - 9 juli 2012 08:39





Såh

Såhär ser det nu ut på deras gemensamma rum.. Tjocktv:n på hyllan ska bort, dom ska ha varsin platt-tv på väggen. Det saknas lite detaljer och jag har inte hunnit med att få in alla deras grejer.. Men sakta men säkert så kommer vi närmare och närmare slutresultatet..


           

Av MissJA - 9 juli 2012 08:31

Så fick jag beviljad gravidpenning av försäkringskassan 60 dagar.. så det börjar gälla den 28/7 till den 15/9!! Det känns så skönt att det är klart, nu vet jag mer hur sommaren ser ut, och har jag stora problem med mina fogar även efter M's semester är slut kan jag slappna av och låta honom vara hemma med fp ett tag. Då slipper jag ta hand om barnen själv när jag har ont.. Sedan sista tiden innan Mini anländer får jag ju helt enkelt bita ihop och sköta hem och barn själv.. Då är det ju skola igen åh som mest kanske 7 dagar som jag blir ensam med alla hemmasysslor..

Av MissJA - 7 juli 2012 08:55

i över 2 månader har de torterat oss inomhus!! Vi har fått 2 omgångar myrdosor men de hjälper faanimig (ursäkta språket men jag håller på att bli galen) inte det allra minsta!!!!


Nu tänker jag på måndag ringa tillbaks till anticimex och KRÄVA (synd bara att jag är en mes i telefon och förmodligen bara kommer att få hem ännu fler jädra dosor som man ska vara livrädd att diddi ska hitta och äta upp) att de ska komma hit och spruta med gift. Jag vet att det innebär att jag och diddi inte får vara hemma men vi ska bort om ett tag så då passar det bra att de kommer under tiden vi är borta, eller samma dag vi åker och sprutar så vi blir kvitt det här problemet en gång för alla..


Myror ska få finnas i vår värld, men utomhus, inte på köksbordet, diskbänken, spisen skafferiet, på kylen och frysen i hallen osv.. Någonstans  får man ju dra gränsen, åh jag har den gränsen vid ytterdörren..

Av MissJA - 7 juli 2012 08:42

Idag, när vi äntligen kunde få chansen att sova längre än till typ seanst 06:30 vakande diddi före kl 6!! Ibland är det alldelens uunderbart att vara småbarnsförälder.... men tur dom är söta och gosiga så man blir alldeles snurrig av kärlek..


Efter att ha druckit välling, morgonbajsat och väckt mammas hungriga mage så jag satt och åt frukost så återgick liten buse till sängen och SOMNADE med sin pappa, som by the way kan somna på kommando - såå störande när jag måste kämpa för att somna..


I alla fulla fall så satt jag och läste i boken "bloodlines" på min iphone som är bra och fångar mig totalt.. Efter frukost och ett par små glas iskallt vatten så gick jag ut på baksidan till hängstolen med en filt för att fortsätta läsa boken i stillhet, storbarnen hade bäddat ner sig i den utbäddade bäddfotöljen och såg på pippi på barnkanalen.. Idag är det mulet men nästan 20 grader, vilket kändes som en skön avvikelse från all sol vi haft. Vinden fläktade lite svalt och filten fick mig att känna mig sådär lagomt mysigt avslappnad. Jag fick en underbar lässtund före V kom ut och ville mysa en stund. Efter en mysstund och lite småprat fick jag återuppta läsningen medan hon fortsatte se på tv.. Så kom det en mygga och bet mig på handen.. Sedan kom en geting och jagade in mig... Sen fick min iphone slut på ström så jag bestämde mig för att blogga..


Nu ska jag se till att storbarnen gör sig färdiga att åka till mormor och morfar, där de ska tillbringa en natt så jag och M kan fixa till deras gemensamma rum med möbler och belysning - gardiner eftersom jag inte hunnit hitta de rätta gardinerna än.. (jag har inte ens börjat leta..)..


Nä dax att agera väckarklocka för hela familjen, denna dag ska bli produktiv och det blirden inte om vi inte sätter fart.


Ciao!!

Av MissJA - 6 juli 2012 07:29

 


kolla in r Så kan ni läsa om hur hon räddade måsungen "fjunas" från döden när några killar kastade ner måsungar från taket nära hennes jobb..

Av MissJA - 6 juli 2012 07:25

Nu på morgonen orkar jag inte skriva så mycket. Men, jag har samlat på mig lite bilder som jag tänkte lägga ut här. Det är bilder från den gågna veckan.

Mys i hängstolen

Min fina K ställde upp på en bild

  V har blivit biten av massa mygg   

Glassigt värre :p  

    Finns det nåt roligare än traktorer?

Fångade en utslagen sovande Diddi i vår säng igår kväll

Denna blogg är värd 3 862 kr

Presentation

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7
8
9 10 11 12
13
14
15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Juli 2012 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Tidigare år

Arkiv

Kategorier

Länkar

Besöksstatistik

RSS

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards