Hönsmamman

Alla inlägg under december 2010

Av MissJA - 27 december 2010 17:50

Hej igen. När vi var hos svärföräldrarna så var det så mycket folk så jag hittade inte någon tid att skriva en trudilutt här. Sedan till det komiska, vi hade med oss 2 st kameror + videokameran men inte ett endaste kort kom vi ihåg att knäppa. (Jag knäppte lite kort på oss under resan hem istället.)


   

   

Såhär ser det ut när vi är ute åh åker..


Julafton nr 2 blev iaf. bra och barnen blev nöjda med sina klappar. Åh om någon undrade över de försvunna klapparna så är de fortfarande helt spårlöst försvunna. Vi köpte nya klappar till K och V's små kusiner och hoppas på att hitta klapparna innan de fyller år istället...


Av MissJA - 25 december 2010 10:53

Han har tappat bort julklapparna till K och V's småkusiner.. Han är övertygad om att han har gömt dem på ett perfekt ställe :D :D :D


Så vi andra har gott om tid att göra oss klara. Om han inte glömt var paketen var hade jag fått stressa massor..

Av MissJA - 25 december 2010 10:07

Så idag bär det iväg till svärföräldrarna på julafton nr 2.. Är inte så värst pepp, men det brukar ju ändå bli av och bli bra. Jobbigare är det att jag har väldigt mycket mensvärk och sammandragningar (förvärkar?). Lilleman är pigg och busar på inne i magen idag dessutom verkar han ha bestämt sig för att hicka ända fram till förlossningen.. typ eller åtminstone nonstop idag..


Sorry att det inte blev någon uppdatering med magbild osv igår, men nu på morgonen ska jag ta tag i det (lovar och svär) Kändes inte rättvist att knäppa bild igår efter julmaten och med foglossning från helvetet.. (Kunde lixom inte riktigt stå rakt).


Nä nu ska jag börja fixa till mig så jag känner mig positivare till att vistas bland folk.. (läs platta till håret, tvätta och sminka mig en aning + ta på finare kläder).

Av MissJA - 25 december 2010 09:58

   

Barnen sitter på K's rum de har precis bäddat sängen där - vilka duktiga små troll dom är!!


     

Fikadax framför tv:n vi ser på Dumbo åh väntar på tomten, kalle anka och våra gäster. Jag passade på att blogga lite.


  

Gästerna har anlänt och kollar på Kalle Anka ihop med barnen.


       

Så kom äntligen tomten och kort därefter utbröt paketöppningsfrenesin


             

Lite bilder från när vi dukade upp julbordet i bästa Ernstanda pyntade jag friskt med granris. Morfar och barnbarnen valde att softa framför tv:n


 

Barnen skålar med läsk till maten


 

Efter en dag full med väntan och mat är det skönt att inviga lite av de nya julklapparna i backen på kvällen..

Av MissJA - 24 december 2010 14:31

Så nu när jag gnällt av mig det värsta och stressen över diverse har lagt sig vill jag bara passa på att önska er alla en riktigt god jul i goda vänners sällskap. Med bra mat på julbordet och många klappar under granen.


Här känns det som vi sitter i ett vakuum. Vi väntar på mina föräldrar som är försenade. Vi ser på Dumbo på disneykanalen och väntar på kalle anka. Sen kommer tomten med klapparna och efter det är det julmaten. Lägger ut bilder senare ikväll.


Nä det var allt ifrån mig just nu.

Juliga kramar från en övertrött smällfet gnällkärring klädd i rött...



 
Av MissJA - 24 december 2010 14:21

I veckan samma dag som jag skulle både på freja och till BM så åkte jag förbi  h&m åh köpte strumpbyxor och yllesockar som jag skulle kunna ha med strumpbyxorna (det blev tunna stället för de tjocka som jag tänkt för min strl fanns inte). Vad är det då jag märker nu idag när jag skulle ta på mig dom? Jo, personalen på H&M hade glömt att plocka bort larmet på strumporna!! Värre är väl att jag dessutom igår rensade plånboken och kastade ca 100 obetydliga kvitton (därebland kvittot på strumporna ch strumpbyxorna). Nu lär det inte finnas en chans i rymden att jag kan lyckas få dem att ta bort larmet så jag kan anända sockorna om jag inte betalar dem IGEN!!


Faan vad jag kan bli sne!! Inte blir det bättre av att M snarkade som en j-la galning så jag inte fick sova. Vid halv fyra inatt hade jag gett upp, med myrkrypningar över öronen och hängde upp en tvätt och tömde diskmaskinen.. Har typ sovit max 3 timmar och idag ska man vara glad, pigg och trevlig - lycka till..  JAg vill gräva ner mig i snön och ligga där tills året är slut elelr nåt...

Av MissJA - 23 december 2010 22:40

Så nu har jag grejsat på hela dagen. Barnen fick vara på leklandet med H i ca 5 timmar. Sedan fick de äta middag innan vi stack till mina föräldrar K skulle klippa sig och jag skulle fixa några grankvistar till dekoration både på julbordet och till en fin liten bukett inne på toaletten. Den sprayade jag med hårspray och pudrade glitterpulver över. Sedan strödde jag ut några glasisbitar runt om. Så nu är även toaletten juligt pimpad. I köket hade jag tänkt ha massa vita tulpaner, men hittade inga sådana på den affären jag var på, så jag blev less och köpte en fet j-la julbukett istället.


Under städningen åh tvättningen som upptog större delen av dagen (torktumlaren ute i tvättstugan var trasig och ställde till problem i mina planer). Passade jag på att äta ca 2 msk dijon senap minst... Åh nu ikväll så har det säkert slunkit ner en hel till :p

Barnen var vakna till efter kl 21, åh med det hopps jag på att få sova riktigt länge imorgon (gärna till efter 9)..


Sen så har vi spelat bingolotto en tradition som nu är inne på 4:e året. Vann inget (även det en tradition).. Men nu e det typ bara att packa in mina rena kläder i garderoben och krypa till kojs som fattas.


Förresten, mina fogar protesterar vilt just nu, så jag har tagit en citodon och väntar på mirakeleffekten.. Skönt till när kudden ska nannas..

Av MissJA - 23 december 2010 09:45

Nu har jag åh barnen precis klivit upp och de har snart ätit upp sin enkla frukost. De ska snart äta lunch och fara med moster H till leklandet ett par timmar medan jagfixar till julen här hemma. Annars så skulle vi inte kunna fira en jul i allmänt kaos och utan färdigt julbord att bjuda på.


Jag ska bland annat tvätta idag. Sen så ska jag fixa ihop lite ris a la malta både en vanlig laktosfri och en mjölkfri. Grilljera skinka och mycket annat smått och gott. Dessutom måste jag försöka lista ut vad som är i vilka klappar till barnen så de får någon liten skoj klapp på morgonen att underhålla sig med under dagen. Sist men inte minst måste jag städa hela bostaden (dammsuga och skura) undrar vad mina fogar kommer tycka om dagens bravader. M jobbar ju imorgån åxå.. Han for till jobbet imorse innan vi hade vaknat och kommer inte hem ikväll förrän efter barnen har lagt sig.


Denna blogg är värd 3 862 kr

Presentation

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3
4
5
6
7 8 9 10
11
12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25
26
27 28 29 30 31
<<< December 2010 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Tidigare år

Arkiv

Kategorier

Länkar

Besöksstatistik

RSS

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards