Hönsmamman

Alla inlägg under november 2013

Av MissJA - 15 november 2013 19:45

Ikväll bär det av till sjukhuset igen :(
K har haft 5 kramper detta dygn! Trots att han fick stesolid vid den 4:e krampen dröjde det bara 3 timmar tills det var dax igen.

Efter kontakt med 1177 så fick vi rådet att åka in. Så när K sovit bort stesoliden bär det av. Förmodligen blir det en övernattning där för dem.
Måtte de hitta vad det är som triggar igång alla dessa kramper!! Å det snabbt!!

Av MissJA - 15 november 2013 14:33

Nyss hemkommen med k från sjukhuset. Han har tagit bort stygnen å träffat läkaren. Konstigt, kan jag tycka att läkaren inte valde att kolla upp honom mer. Med tanke på att shunten inte har optimalt flöden. Framförallt när jag berättar om hur hans kramper har ändrats, om bestående klagomål om huvudvärk.
Idag har han sedan inatt haft 3 st kramper.

Det blir att jaga läkaren som ansvarar för medicinen på måndag!

Av MissJA - 14 november 2013 21:17

Det finns så mycket jag skulle vilja hinna göra. Men så var det den där tiden. Dagen har bara 24 timmar å veckan bara 7 dagar. Var är dag 8 som skulle kallas bonus! Tänk, 24 timmar extra att hinna med det där som man bara drömmer om.

Man skulle kunna vara med barnen, träffa vänner, träna, röja de där lådorna i förrådet, laga fantastisk mat, pyssla, spela spel, göra utflykter, sova osv.

Förra året skrev jag om att det verkar som alla andra hinner ALLT!! Visst så är det kanske inte. Men Jag blir Stressad framför allt när jag läser saker som att Madonna åxå bara har 24 timmar på ett dygn! Visst, det går inte att argumentera emot. Men superkändisar har nåt vi vanliga inte har. Folk vars arbetsuppgifter är att hjälpa dem med allt, från städning till barnpassning å shopping till pt å styling!!

Av MissJA - 13 november 2013 20:28

Idag upptäckte jag nåt mindre trevligt. Diddi hade fått mask!!

Eftersom miiimii inte väger 10kg än å eftersom diddi väger 15kg blev det lite klurigt med medicinen. Men efter samtal med en barnläkare så löstes detta.

Så efter middagen, med hela familjen (utom miiimii som ej ska ha medicin i onödan) börjades storstädet. Å det eviga tvättandet. Det är ju det som jag ogillar med att ha dessa på besök. Visst det är bra att ha städat hemma. Men kanske inte att behöva renbädda allas sängar så ofta!!

Blääää!!

Nu är det typ städat överallt å tvättberget har nått oanade höjder!

Annars så är diddis förkylning bättre han har aptit å är feberfri. Men nu är det miiimiiis tur. Hon har gnällt hela eftermiddagen å nyss tempade jag henne 39,2!! Så nu har hon fått alvedon å 2 isglassar så hon får ha en bättre natt (mamma vill sova) febern får man kämpa med på dagen.


Sovande sjukling <3



Förmiddagen spenderade jag ensam i stallet. Jag var där tidigt å fick ge hästarna morgonhö, släppa ut i hagen och allt sånt. Sen blev det lite uppfinningsrika träningspass med hästarna. Pga. hårt underlag blev det bara skritt. Men skritt är lite av en bortglömd gångart så det är inte nödvändigsvis dåligt.



Kan bara instämma i den tidningsrubriken på bilden!! I stallet kan man vara en hel dag utan att man märker hur tiden springer iväg!

Av MissJA - 12 november 2013 19:09

I vår familj serverar vi alltid efterätt när vi haft soppa till middag. Idag gjorde jag därför en lchf-anpassad äppelpaj.

Jag har inga exakta mått utan utgick ifrån att jag ville göra en typ smulpaj.

Så detta är ca mått jag anger.
1dl mandelmjöl
1tsk vaniljpulver (eller mindre, jag tycker riven kokos är rätt söt som den är)
1,5dl riven kokos
0,5 dl kokosmjöl
Smält smör till lagom konsistens
2 små äpplen
2 päron

Grädda 225 grader mitt i ugnen tills den får lagom med färg.
Serveras ljummen med lättvispad kanelgrädde eller som barnen föredrog den med vaniljglass.

Av MissJA - 12 november 2013 17:11

Denna soppa åt vi till middag. Naturligtvis anpassade vi den till vår familj (mjölkfri)

Fisksoppa med saffran
Ingredienser:
500 gram fiskfilé. Gärna hälften lax och hälften vit fisk.
200 gram räkor
1-2 burkar krossade tomater
1 röd paprika
1 gul paprika
Smör
1/2-1 gul lök
ca 3dl creme fraiche
0,5 gram saffran
Salt och peppar.
Chilikross

Gör så här
Fräs lök och paprika i en stor klick smör. Häll på krossade tomater och koka upp. Tillsätt creme fraiche. Låt puttra några minuter. Lägg i fisken och tillsätt kryddorna. Låt puttra tills fisken är klar. Tillsätt räkorna och låt dem bli varma, men ej koka.

Servera med en klick vitlökskvarg i soppan.

Jag hittade denna soppa här http://www.lchfrecept.com/ShowRecepy.aspx?ID=41

Av MissJA - 11 november 2013 07:04

M skulle sova nere. Men störde mig å miiiimii så han gick upp. Men då vaknade miiimiii å blrjade böka.
3,5 timmar senare väckte jag m. Jag var gråtfärdigt trött. Lillan vägrade somna å jag kunde inte sova då hon är lätt våldsam. Ca 0,2 sekunder efter att jag ensam lagt huvudet på kudden sov jag. Å miiimii hade somnat ett tag senare.

Men, NU. Jag är helt ofattbart slut. Så kaffe å frukost in. Idag är microbrödet smaksatt med kanel. Smakar som en mumsig bulle.

Idag är det måndag å som vanligt en fm på öppna förskolan med de små å ikväll ridskola med V. Å om jag har tur. Tar jag en vila medan de små har sin morgonvila.

[Bild]

Av MissJA - 10 november 2013 19:59

Hur firar ni sådana dagar? Hos oss lagade vi M's favoriträtt till middag. Flygande jakob. Å storbarnens pappor då? Tja. De hör inte ens av sig när deras barn fyller år, så de får klara sig utan uppmärksamhet denna dag!! Rätt eller fel, tja det får man tycka som man vill. Men så tycker jag i alla fall!!

Annars så har jag å de stora barnen varit i stallet. Gud vad kul det är trots att vädret var skit så det knappt gick att rida, det snöade å hästarna fick snöstyltor under hovarna (då är det superlätt att de skadar sig).

Men V fick träna ridvägarna i skritt på baronessa å Casandra tog jag på lina eftersom hon lätt stressar upp sig om hon har som idag lite överskottsenergi.

Sen på väg hem köpte vi en ljusslinga att sätta upp i äppelträdet. Den var paj, men strax efter att det upptäcktes snubblade jag på sladden å den gick av = inte går den att byta längre. Surare än en pmskärring som fått citron istället för choklad gick jag in igen. Bara att köpa en ny!!! Bläääää. De slantarna hade jag inte velat kasta bort.

Sen har kag typ gjort färdigt julklappsinköpen plus födelsedagspresenterna till V. Härligt!! Nu framöver kan jag ta en myskväll med julmusik glögg å lite valnötter å slå in julklapparna å vara färdig i GOD TID innan julafton. December innehåller så mycket måsten att det kan vara smart att sprida ut det lite så att man kan njuta med tända ljus julig musik å allt som är bara julmysigt. Bara skippa julstressen!!

Denna blogg är värd 3 862 kr

Presentation

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20
21
22
23
24
25 26 27 28 29 30
<<< November 2013 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Tidigare år

Arkiv

Kategorier

Länkar

Besöksstatistik

RSS

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards