Hönsmamman

Alla inlägg under november 2013

Av MissJA - 19 november 2013 15:21

som jag skrev för någon dag sedan, hennes promenader blir sakta men säkert längre..



 

Av MissJA - 18 november 2013 21:42

Idag for M å diddi å badade i Sävar på morgonen. Jag var hemma med fröken snorflod. Hon sov bla en stund i soffan (firma fantasiflytt är inte alls så spännande). Det är först nu som hon faktiskt har börjat titta lite på TV. Å nu när hon åtminstone är över året är ju det ok med lite TV.

Sen fick jag mina timmar i stallet yeay!! Tyvärr kändes det stressigt trots allt. Jag hade ett läkarbesök att passa på eftermiddagen. Mitt LCHFande går frammåt nu börjar jag komma ur perioden som man har i början när man är hungrig. Idag har jag ätit frukost, micromacka med kanel å ost till det te med havregrädde. Mellanmål, en kopp te med lite grädde å en tsk smör. Middag, kasslergratäng med broccoli. Sen lite äggmjölk nu för en stund sedan.

Jag böjar fundera på att börja äta en lite mindre stabbig frukost så jag blir hungrig till lunch. Å sen få till middag åxå. Det verkar som lchf kommer med längre mellanrum mellan måltiderna.

Nä, nu ropar sängen att den är redo att ta emot mig. Så det är väl bäst att lyda då :)

Imorgon blir det veckohandling, stallet, å sen det vanliga. M jobbar kväll imorgon. Lite läxläsning osv.

Avslutningsvis, några visdomsord. Hade visst inte knäppt en endaste liten bild idag. Å filmen på en av Miiiimiis promenader (de blir sakta lite längre) går inte att publicera via mobilen.

Av MissJA - 17 november 2013 18:52

Jag kämpar på. Vi har bakat bullar tvättat massa (jävla mask), städat osv.
Till middagen var det ett kaos från underjorden. Diddi bråkade, kastade både mjölk å mat, miiimii åt först å härmade sen diddi men passade på att skrika under tiden.

Jag hade endast fått maten på tallriken bär jag fick gå å tvätta miiimiii. Medan jag städade upp hennes matkrig så ska diddi visst stå i sin stol. Suck.
När jag fixar det sliter miiimiii ut min skål med vatten som jag haft för att städa bort allt matklet. Lätt desperat bär jag henne till vardagsrummet för att få ett försprång med att torka upp vattenpölen. När den är borta har diddi fått citronsaft i ett litet sår i handen. Skrik å paniiiik.
Han har dessutom masserat in potatisen på magen under tröjan!! Så bara tvätta av diddi å in i duschen. Då har miiimiii börjat tokgråta igen. I detta kaos försöker jag äta medan diddi börjar skrika att han är färdig i duschen.

Jag minns knappt hur maten smakade å då var det jag som lagade den!!


Nu har lugnet åter lagt sig. Jag har rutit åt barnen att inte bete sig illa. Jag försöker fixa allt fint och förenkla för imorgon så jag med gott samvete kan fylla på tålamodet i stallet.

Nä nu är det nattning av de minsta på turordningen.

Av MissJA - 17 november 2013 10:47

Verkar man gärna upprepa gång på gång. Utan att lärdomen någonsin fastnar i hjärnan. Är det det som kallas för teflonminne??

Nu står jag alltså hemma med 4 barn själv å ett uppstartat bullbak. Frid å fröjd - knappast. Esmee är en gnällig, hostig snorflod. Diddi muckar gräl med sina storasyskon exakt var 3:e minut å jag har inte hunnit ur pyjamasen ännu. Mysighetsfaktornn ligger långt under minusstrecket!!

Tänk om detta var första gången detta händer, men se det är det inte. Det är typ såhär varje gång jag ska baka bullar. Helt enkelt vad är det för fel på mig. Men det är förmodligen nåt med att klara allt själv. Samtidigt. Alltså sköta barnen, hemmet å göra goda bullar att få bjuda de små på lite senare under dagen som gör det. Tanken är god, å förhoppningsvis resultatet. Men mitt i... Kaoset... Är det INTE lika idylliskt. Mest stressigt. Tur att degen kan jäsa väldigt länge :)

Av MissJA - 17 november 2013 07:49

Shit vad det har blåst inatt! Jag har vaknat flera gånger av vinden. Ok lilla hostiga Esmee har väl väckt mig många gånger hon åxå. Men vinden blåste ett tag så jag tänkte på de jättesmala trädstammarna i dungen på vår baksida. Helt övertygad om att de snart måste knäckas!

3 nyvakna ungar myser på sina saccokuddar å lillan krälar omkring å hostar.

Idag blir det en bakdag. Vi har slut på bullar å så har jag lovat ett pepparkaksbak. Passande, med tanke på att det blåser så de minsta lär blåsa bort om vi går ut! Hoppas bara jag kan låta bli att smaka på baket! Men det gäller att tänka på konsekvenserna å vara stark :)

Nä nu ska jag fixa tea till mig å varm choklad till mina 4 skatter. En passande frukost en höststormig söndagsmorgon

Av MissJA - 16 november 2013 19:55


 

Hmm, vad kan man säga i vissa lägen är det lite extra underbart att vara förälder - eller??


Denna lilla härliga snutt av hennes mycket långa utbrott filmade jag igår.     Allt man gör för att trösta henne/få henne på andra tankar ger henne bara mer energi att vara komplett hysterisk med. Alltså ger man upp tillslut å väntar på att hon ska göra detsamma.. tyvärr har hon fin uthållighet, en timme eller mer är inga problem för denna dam att träna sina stämband.. Tur att föräldraskap kommer med villkorslös kärlek   

Av MissJA - 16 november 2013 11:36

Det blev ett bussäventyr för oss som inte sovit på sjukhuset.

Det visade inget särskilt på röntgen. Men nåt är det ju. Förmodligen blir det ändring på medicinen.

Det är allt vi vet just nu.

Av MissJA - 15 november 2013 23:34

Tänke snabbt uppdatera hur det går för K å M på sjukhuset

Alltså K blev inlagd.
Å just nu så är det väntan på remisser, å vad läkarna säger. Hoppas att de får sova någonstans mitt i detta.

Nu tänkte jag försök sova. Med en liten tjejja i famnen som har haft hysteriska timmen. Jag törs inte röra mig nu när hon <äntligen> somnat!

Denna blogg är värd 3 862 kr

Presentation

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20
21
22
23
24
25 26 27 28 29 30
<<< November 2013 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Tidigare år

Arkiv

Kategorier

Länkar

Besöksstatistik

RSS

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards