Hönsmamman

Alla inlägg under november 2013

Av MissJA - 22 november 2013 20:58

Denna dag har varit underbar. En förmiddag med de små som erbjöd lite stalljobb, en runda på coop å apoteket.

Hem, de små sov å jag bytte gardiner nere. Jag har ju skrivit förr om att jag ville ha vita gardiner denna jul. Å tack vare min fantastiska mamma, som lånade ut massa vita gardiner i precis rätt stil! Så nu ser det ut såhär på vår nedre våning:


Omtagen som är smala remsor av lakan pyntade jag med dessa röda snöflingor. Lite rött tyckte jag lockade fram det jag var ute efter. Å på köksbordet blev det en vaxduk, det var flera år sedan vi hade det.

Hemma hos oss bor numera en liten tomtenisse. Diddi fick igår efter att ha tjatat lite en tomtedress. Å förmodligen är det den enda outfit han kommer vilja ha på dagarna enda fram till jul. Å idag fick han en liten kompis en liten tomte som pratar.


Det inlägg jag skrev igår glömde jag publicera. Å imorse var det borta!! Så jag visar diddis saccokudde som blev färdig nu istället :)


Å så måste jag berätta vad jag å M som var både datumförvirrade å väldigt trötta imorse gjorde. M ringde tandläkaren (vi var säkra på att diddi hade tid där idag, å det passade INTE) så m lämnade meddelande å skyllde på att diddi var förkyld. Ett tag senare dyker detta sms upp på min telefon:


I säkert någon timme gick jag trött runt å fnittrade åt vårt tokiga misstag!!


Nä nu ska jag återgå till att mysa med V, K å miiimiii i soffan å kolla på idol

Av MissJA - 20 november 2013 20:42

I eftermiddag har allt varit ur balans. K's kramper å vetskapen om att det kommer dröja åtminstone 5 dagar till innan vi eventuellt kan få kontakt med hans läkare.
Jag har varit splittrad, ur balans ofokuserad. Å det på grund av den maktlöshet, en känsla som grundas i oro å leder till att jag kännrt mig arg å ledsen. Å det gör att jag är rastlös.

Men för barnens del finns det förmodligen fördelar. Som att de fick äta middag framför tv:n när de satt å såg på film.

Av MissJA - 20 november 2013 17:30

V säger K krampar, (jag är med k just då) mamma jag hämtar stesolid.
Här jag klippte upp förpackningen.

När krampen gett sig flyttar jag honom till soffan.
Sen har de (diddi å V) varit å mjukat honom i soffan. Dididi kom med hans filt osv.

De är så snälla, fina å duktiga att man får tårar i ögonen!!

Av MissJA - 20 november 2013 15:22

Det finns en barnneurolog i landstinget, å den läkaren jobbar endast 2 dagar i veckan (mån-tis). Detta är läkaren som sköter det medicinska runt K.
Förra helgen när K låg inne på barn för massa epileptiska kramper bad vi att läkaren som skrev ut honom skulle göra en anteckning så att hans läkare skulle ringa upp i veckan.

Men inte ringde det någon läkare!! Å nu har K haft 2 kramper idag igen!!

Jag blir faan galen snart. Jag är ju helt maktlös. Jag börjar undra om mn kan välja att resa till ett annat landsting för att få bättre hjälp. Som det känns nu skulle det vara mer värt att ha en läkare som går att nå när det behövs, även om man måste flyga ner till tex. Stockholm för att träffa läkaren!!

Som det är nu sitter man med information till läkaren som jag inte kan lämna. Å en drös med frågor som inte blir besvarade. Samtidigt som min älskade K får krampa å lida. Fy faan!

Av MissJA - 20 november 2013 08:46

Jag är som en zombie!! Trött, segare än en kola å så slow att jag skäms!! Men så blir det när minsta hjärtat har infört mindre önskvärda nattliga rutiner.
Hon vaknar vid 23 å är helt jävla galen tills jag ger upp å går ut till vardagsrummet. Då leker hon i någon timme. Äter en smoothiepåse å sen när hon är trött igen kommer hon till mig å vill upp i famnen. Då, är det ok att gå till sängen. Inatt var det efter 02. Medan hon leker brukar jag titta på once upon a time med ett öga, den serien är bra, men jag är sååå trött när jag väl får tid att titta på den att ena ögat bara måste vila lite...

Så nu är jag alltså så trött att det är kriminellt. Å alltså gick 2 av gårdagens önskningar inte i uppfyllelse. Eftersom M tog på sig att skjutsa barnen, handla å hämta k för att åka till habben, är jag ensam hemma med esmee. Det innebär att när jag ska duscha blir det med en sötnos som sällskap. Den önskan som löste sig bättre än jg kunnat drömma om var det möte jag skulle ställa in. Hon ringde nu på morgonen å ställde in det själv!!

Men nu ska jag sparka migsjälv där bak. Å sätta fart, gissar att om ett tag kommer takten att bli mer mitt vanliga tempo än snigelfart.

Av MissJA - 19 november 2013 22:00

... att jag vaknar imorgon efter att ha fått en hel natts ostörd sömn

... att jag är pigg när jag vaknar

... att jag får ta en dusch, utan att ha minst 1 barn bankandes på duschdörren

...att numret till den person jag har ett möte med imorgon inte är svårt att ta reda på (måste byta tid)

... att jag hinner med alla de möten jag ska på imorgon, utan att slippa saker som toalettbesök och matuppehåll

... att jag kanske hinner med några av mina att-göra-snart saker under tiden


å med dessa önskningar ut till cyberspace stänger jag av all teknik och skyndar mig till sängen.


natti natt

Av MissJA - 19 november 2013 20:05

Denna lchf-kaka bakade jag idag. Den var god. Dock hade nog liite vaniljpulver förhöjt den en aning. Jag använde ingen sötning alls.

3 dl vispgrädde
500g keso
2dl mandelmjöl
4 ägg
0,5g saffran

Blanda å vispa alla ingredienser ett par minuter. Häll i en form med löstagbar kant.
Gräddas ca 40 minuter eller tills kakan stelnat 200 grader mitt i ugnen.

(nästa gång tar jag i lite vaniljpulver)

Servera med vispad grädde å ev. Osötade bär.


Jag hittade receptet här http://www.lchfgourmet.se/baka-med-lchf-5/lchf-efteratter/lchf-ostkaka/


Bild på kakan innan den åkte in i ugnen.

Av MissJA - 19 november 2013 15:23

Imorse var det tänkt att jag skulle handla innan jag åkte till stallet, men självskanningssystemet var avstängt för uppdatering. Å då vände jag å åkte till stallet istället. När man ska handla en hel del är det inte kul att bli tvungen att gå i en vanlig kassa..



Eftersom vädret är allt annat än bra idag (regn och rusk) så blev det en mysdag istället. Jag gjorde morgonstallet, lät hästarna gå ut med täcken för att äta sitt frukosthö. Sedan mockade jag och valde att ta itu med lädervård. Så nu är utrustningen nysmord å redo när jag åker dit i övermorgon.

Denna blogg är värd 3 862 kr

Presentation

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20
21
22
23
24
25 26 27 28 29 30
<<< November 2013 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Tidigare år

Arkiv

Kategorier

Länkar

Besöksstatistik

RSS

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards