Direktlänk till inlägg 21 juli 2012
Denna har funnits med bland mina bakverksfavoriter sedan jag väntade k (alltså ungefär 9år nu). Tyvärr är det en kaka som är svår att göra mjölkfri så den blir lika god som orginalet. Så den jag gjort nu på förmiddagen är med mjölk.
Den mjölkfria varianten görs av mjölkfri neutral mjukost som jag blandar med imat till kesellalik konsistens åh så tillsätter jag vaniljsocker tills det smakar gott.
Ingredienser:
Degen:
3 dl mjöl
2 msk socker
125g smör
1 äggula
Fyllning:
2 ägg
500g kesella (2 burkar)
1 dl socker
1,5dl mjöl
Lite citron
Gör såhär:
1. Blanda ihop degen åh tryck ut den i en form (gärna med löstagbar kant) ställ den kallt
2. Blanda ihop fyllningen.
3. Häll fyllningen i degskalet
4. Grädda 30-35 minuter mitt i ugnen. 200 grader.
Måste erkänna, jag är medlem här! En större klant, olycksalig individ är rätt sällsynt (de råkar ofta förolyckas i förtid..) M kallar mig för porslinsdocka (å då associerar jag det med en jättegammal porslinsdocka som mamma å pappa hade i sitt sovrum...
Inte den bästa sommaren... Först bröt jag foten. Å barnen drabbades av feber. K blev så dålig att han blev inlagd. Sen blev jag åxå sjuk. Nu är jag inne på åttonde dagen med rejäla febertoppar. Men på vårdcentralen kunde de inte hitta några fel på m...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | |||||||||
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |
|||
9 | 10 | 11 | 12 | 13 |
14 |
15 | |||
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | |||
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | |||
30 | 31 | ||||||||
|