Hönsmamman

Alla inlägg under mars 2013

Av MissJA - 9 mars 2013 08:25

Liten snoris har ammat mer eller mindre hela natten. Det bästa med det är att jag vet att hon fått massa vätska och näring. Det jobbiga med det är att jag kanske inte har haft den bästa sovställningen inatt och att mina bröst har blivit ömma av att agera som napp. Men, vi har sovit åh lillan har inte fått vätskebrist eller nåt sånt :) åh det väger upp allt annat.

K har haft influensa typ B, så igår läste jag på om den. Tänk att man kan vara tröttare flera veckor efter en omgång influensa!! Att det tär så mycket på kroppen!!

Igår slocknade jag tidigt, tänkte bäst att sova när esmee sover. M jobbar ju HELA helgen. Bäst att vara utvilad.

Idag är det myggfritt igen, hoppas på humanare tempratur senare idag för då blir det lite utevistelse. Jag har tagit paus från träningen i hopp om att slippa åka på influensan jag åxå. Åh jag har bara blivit lite snuvig åh känner av halsen då åh då. Men hela mitt väsen längtar efter rörelse, åtminstone promenader. Men det har inte varit läge för det. Har bara blivit ett ynkligt pass yinyoga sedan i fredags förra veckan!! Men nu efter helgen blir det nya friska entusiastiska tag :)

Här kommer några bilder från kvällen igår :)

Av MissJA - 8 mars 2013 10:21

Var det en speciell dag. Då förlovade nämligen jag åh Matte oss <3


Vi hade en "romatisk" middag på o'learys. Skellefteå AIK spelade match, den såg matte på. Jag lyssnade på new moon. Båda var nöjda med arrangemanget. Efteråt gick vi åh såg avatar. På dessa 3 år har vi hunnit få 2 underbara barn tillsammans. Jag kan inte vänta på att ta reda på vad framtiden har att erbjuda. Men fira denna dag får vänta lite. Just idag har vi ingen barnvakt.


http://missja.bloggplatsen.se/2010/03/11...8-handelserik-vecka/

Av MissJA - 8 mars 2013 09:58

Solen skiner -8 grader. Snön glittrade åh det verkade vara en fantastisk vårvinterdag. Barnen stack ut så snart frukosten landat i deras magar. Jag klädde på de små åh begav mig ut efter dem strax efter. Men, ack så fel det var!! Det blåste isbjörnar och polarvindar. Kallt som attan!!

Vår tänkta lunch (grillade hamburgare på grillen) som skulle ätas ute vid trädkojan blev inflyttad till köket. Eller varför inte någon annan plats i huset.

Litet kojhäng blev det innan ca en timme efter att alla kommit ut var alla inne igen. I kojan lektes det hundar, åh kojan var visst en båt. Med sovplatser uppe på taket.

Av MissJA - 7 mars 2013 21:10

Inatt har en översovningskompis här, det är hennes klasskompis J.

Dom har lekt ute, ätit lasange åh sallad till middag, lekt lite med diddi. Sett en film med hundar åh sedan hotell transylvanien. De har myst åh fått gotta sig med läsk åh dillchips. Nyss lyssnade de till ett kapitel Sune åh ska nu lyckas somna.

Miiimii fortsätter vara lite snuvig åh rosslar lite, men mår i övrigt bra. Förresten, imorse när hon vaknade hade hon lärt sig ett nytt läte. Hon suger in underläppen åh låter mmmmmmm. Jättegulligt!!

Diddi är friskförklarad, men är fortfarande lite av en snorflod åh hostar. Men är i övrigt hur pigg som helst.

K har varit feberfri hela dagen. Vi har dragit ut honom på 4 korta promenader för att få upp flåste åh bli av med lite slem ur lungorna.

V åh diddi bakade imorse åxå. Diddi äääkskar att baka, han bakar i sådan rasande fart att jag blir lätt genomsvettig. "Baba paaaiiiiiijjj!" Skrek han entusiastiskt åh hällde ut mjölpåsen i kakformen. Men sen var han faktiskt duktig åxå. Han åh v hjälptes åt att blanda, vispa åh slicka skålarna efteråt.

Åh jag åh M har städat, lagat mat osv... Vardagligt men inte direkt trist. Med 4 barn hinner det sällan bli trist, bara vardagligt.

Av MissJA - 6 mars 2013 09:00

(Råkade glömma trycka på publicera skrev inlägget ca 07:30)

Har ammat massvis inatt. Miiimiii har sovit bra, men jag har ändå stört henne lite då åh då. Bröstmjölken fungerar ju slemlösande.

Nä, nu är det upp åh hoppa som gäller. Jag ska inventera kyl, frys åh skafferi, planera matsedel, skriva handlingslapp åh sticka på maxi så snart jag bara kan.

Idag ska m åh v åka på holmsundsbadet åh busa gärnet i vattnet. Det blir bra för v. Han har blivit lidande av att både jullovet åh sportlovet inte blev något vidare. Men epilepsi åh sjukdomar är svåra att styra. Men att bara gilla läget kan vara svårt när man bara är 7år. Hon hade nog haft det roligare på fritids.

Nä nu är sängen full av barn. Åh klockan går, dax att kicka igång onsdagen :p

Av MissJA - 5 mars 2013 22:57

K fick komma hem på eftermiddagen, han hade med sig en ny medicin, en inhalationsspray. Han hae fortfarande en temp över 39 grader :/

Diddi har varit feberfri nästan hela dagen utom en febertopp innan lunchen. Vi var ute en stund på kvällen. Efter det hostade han tills han kräktes massa slem åh efter det har han inte hostat nåt :)

V har målat en mugg, åh skottat snö tillsammans med mig och även lekt med sin kompis R.

Mitt te från tefrossa kom åh jag smakade en kopp från varje. Sjukt gott. Det tyckte diddi åxå som ville ha meeee Tee hela tiden. Åh så ville han ha Pajjjj men det var egentligen kladdkaka.

Miiimiii blev 5 månader i eftermiddag, åh firade dagen med ett bad i diskbaljan åh så börjar hon bli förkyld :( men ännu så rosslar hon bara annars är hon sitt vanliga jag (snälla säg att det inte blir värre än så).

Tänte bara såhär i slutet på detta inlägg berätta varför jag inte oroar mig för att de 3 äldsta ska få RS-viruset, åh oroar mig massvis om esmee skulle få det. Det är nämligen så att rs-viruset är som en vanlig förkylning för de flesta. Men bäbisar kan bli JÄTTEDÅLIGA! Så att de behöver sjukhusvård, endel behöver tom. respirator tills den värsta tiden har gått. Så som ni förstår är det något en familj med en bäbis lätt kan oroa sig över...
http://www.1177.se/Vasterbotten/Fakta-och-rad/Sjukdomar/RS-virus-hos-barn/

Av MissJA - 4 mars 2013 22:13

K är kvar på sjukhuset och ska inhalera ett pr gånger i natt. Han har lungkatarr, något som kan vara orsakat av rs-virus.

Det fick min orosfaktor att skjuta i höjden. Lilla miiimii!! Rs är ju farligt tänk om hon får rs!! Jag riktigt såg små rs- monster i diddis snor och hosta. Men så landade jag i tanken är det så, då är det ju så. Hon är ju frisk nu, det är det som räknas. Blir hon det minsta dålig kommer jag åka för att kolla henne.

Nä nu sover alla hos oss, åh det tänker jag åxå göra.

Sov gott

Av MissJA - 4 mars 2013 13:24

Att det ska bli så konstigt hemma när några är på sjukhuset! Lite som om favoritmöbeln plötsligt försvunnit.

Konstigt egentligen, det är ju inte alls så när det är vanlig dag då både jobb och skola kräver sina medlemmar. Men vetakapen att några befinner sig på sjukhuset gör allt konstigt bara. En tomhet, jag tycker det tar kraft. Jag oroar mig. Känner mig otillräcklig. Jag försöker ge de barn som är hemma en bra dag. De får inte komma hem idag, så vi blir "ensamma" hemma ikväll. Men det är precis så det känns.

Just nu bakar V chokladbollar åh diddi sover. Miiimii släpper bröstet och ger ifrån sig ett högt glädjetjut. Sötnöten!!

Nä nu ska jag fortsätta förtränga oro och tomhet med alla måsten i hemmet.

Denna blogg är värd 3 862 kr

Presentation

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Mars 2013 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Tidigare år

Arkiv

Kategorier

Länkar

Besöksstatistik

RSS

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards