Direktlänk till inlägg 12 december 2010
Tänkte dela med mig av det recept jag hittade här
Jag hade små sockerkaksformar, eller så var receptet beräknat för en gigantisk form. I vilket fall som helst räckte smeten för en kaka till 2 st formar :)
Saffranssockerkaka
2 ägg
3 dl socker
1 påse stött saffran
200 g smält avsvalnat smör
1½ dl mjölk
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
Gör så här:
Vispa socker och ägg pösigt.
Blanda i smöret och mjölken och saffrandet i äggblandningen.
Blanda bakpulver och mjöl och rör ned det i äggsmeten.
Grädda i en smord och bröad form, gärna med löstagbarkant i ca 45 minuter, nedersta falsen på 175 grader.
Måste erkänna, jag är medlem här! En större klant, olycksalig individ är rätt sällsynt (de råkar ofta förolyckas i förtid..) M kallar mig för porslinsdocka (å då associerar jag det med en jättegammal porslinsdocka som mamma å pappa hade i sitt sovrum...
Inte den bästa sommaren... Först bröt jag foten. Å barnen drabbades av feber. K blev så dålig att han blev inlagd. Sen blev jag åxå sjuk. Nu är jag inne på åttonde dagen med rejäla febertoppar. Men på vårdcentralen kunde de inte hitta några fel på m...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 |
5 | |||||
6 |
7 | 8 | 9 | 10 | 11 |
12 | |||
13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | |||
20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 |
|||
27 | 28 | 29 | 30 | 31 | |||||
|