Hönsmamman

Alla inlägg under oktober 2013

Av MissJA - 16 oktober 2013 20:56

Skrev ett inlägg igår som försvann?! Men gissar att det berodde på min jättehuvudvärk som slog till lite oväntat under gårdagens ridtur.
M red igår, nåt jag inte trodde att jag skulle få uppleva.

Idag har det varit kallt, minusgraderna höll i sig en bra bit på dagen. Idag har det varit vanlig onsdag. Dvs. Skola för de stora, dagis för diddi. Jag hade tvättstugan på morgonen. Å eftersom miiiimiii var så hjälpsam hann vi åka på öppna förskolan ett tag så vi fick vara lite sociala innan det var sovtid, å tvättstugetiden var över.

Middag blev makaroner å korv. Nåt barnen gillar å jag kan äta om jag måste. Jag menar att det inte är riktig mat. Men de älskade det. En hel korvring massa makaroner 1/2 gurka å 2 tomater lyckades de med hjälp från mig få i sig.

Imorgon blir diddi hemma. Det går visst nån diarrégrej på dagis å han hade bajsat jättelöst när han sov. Tror dock att det var en ren tillfällighet eftersom han är som vanligt å har ätit typ hela eftermiddagen å kvällen. Men personalen vill inte ta nån osäkerhet så fram tills han är som vanligt i magen får han inte komma dit. Vilket jag tycker är en jättebra inställning!

Vi har åxå tagit bort de bortklippta grenarna från äppelträden. Igår beskar jag äppelträden, å jag lånade en superbra sax? Av en granne. Det var så smidigt å plötsligt jättekul att göra kronorna luftiga.

Imorgon kommer det förmodligen snö. Så vi får se, det skulle behövas lite höststädning runt gården, bilen behöver vinterdäck å Esmee ska till bvc på sin 1-års kontroll.

Av MissJA - 14 oktober 2013 21:35



...... Endast mamman är vaken.....

Jag blev less på att M alltid tjatar på hir trött han är. Ena dagen för att han inte gjort nåt, andra för att han har det. Ikväll sa jag lägg dig samtidigt som barnen! Sov! Å vakna pigg imorgon :) så det var precis vad han gjorde. Han gick å lade sig.

Nu har jag fixat disken å så inser jag - no!! Jag har glömt min medicin, nu är jag pigg i minst en timme till. Crap, jag hade ju åxå tänkt sova!!

Av MissJA - 14 oktober 2013 21:31

Eftersom vi är färdiga med bäbisar nu så håller vi (jag) på att samla ihop å greja för att sälja babysaker. Tänkte att jag bara ska nämna de saker som bu kan få flytta vidare till bättre behövande. Å samtidigt kolla om någon har plagg som jag just nu är på jakt efter.... Bara för att.

Hittills är det
Ett babyskydd maxi cosi carbo fix med basenhet 2
En hoppgunga
Gåstol
Babygym med fotpiano å matta
Åkpåse till babyskyddet
Å en monoadapter till babyskyddet (maxi cosi) passande till en bugaboo donkey

Det går bra att hojta till om någon är intresserad av detta redan nu. Jag kommer att sätta ut det på blocket innan nästa vecka.

Samtidigt är jag på jakt efter vinterkläder billigt (de ska användas i stallet av barnen) så fläckar osv spelar ingen roll. Bara de värmer. Om någon har nåt i strl 80, 92, 134, eller 164/170 hojta till :)

Av MissJA - 13 oktober 2013 21:51

V har ett tag gått runt och sjungit på en rätt rolig visa. den fastnar rätt lätt på hjärnan, å jag måste erkänna att jag går runt och nynnar på den ibland :)

Idag frågade jag henne om hon kunde tänka sig att sjunga den så jag fick filma henne å även lägga upp den filmen här på bloggen å det tyckte hon var en rolig ide :D så här sjunger min lilla tjejja om en flodhäst


 
  fråga mig inte varför klippet blev upp och ned!! å tyvärr verkar jag inte kunna fixa det.. Aja, man får ju fortfarande höra visan från början till slut (tur att den inte blev baklänges eller nåt den åxå)

Av MissJA - 13 oktober 2013 19:17

Hej åh hopp.

Tänkte skriva ett litet avtryck här inne.

Dagen började med Diddi som kom ner å var sååå kissnödig. Jag tog honom på toan å inser att vi glömt ta på blöja igår, men att han varit torr ändå. Gissa om han kissade mycket!!

Idag har V varit med en kompis, de var på bio å sen hängde de hos kompisen.
Jag å övriga familjen for till stallet. M mös med Esmee, medan K å diddi bla. Hjälpte till att laga vägen, å så var de i stallet mockade och spånade.

Under tidan höll jag på med olika saker bla. markarbete 2 av hästarna mockade å så städade vi i sadelkammaren.

Jag har en vision om att det ska gå å ta en fikapaus där inne med barnen. Kanske även ta dit så att de kan leka lite där. Typ lite sandlådefordon å typ en gunghäst.
Vi får se...

Nu är det kväll å barnen är duktigt trötta. M ska iväg å handla det vi inte får med matkassarna vi hämtar ut imorgon. Jag nattar barn tvättar ytterkläder å ska om jag hinner putsa en grimma å snygga till ett par stigbyglar.

Nattinatt.

Av MissJA - 12 oktober 2013 22:36

Det är sent, jag är trött å så just nu befinner jag mig i nått vakuum.. Vad jag än har gjort under dagen kännsdet inte som om jag kan formulera ens en bra mening om det..


Natten till idag var bara bajs!! jag var så trött att jag typ hade paniik, å miiiimiii, hon ville ej sova utan banka mig i skallen med en fjärrkontroll å försöka krypa över sängkanterna. Sen bestämde hon sig för att en bra tid att vakna på är kl 05 någonting.. När jag tillslut gav upp å släppte loss odjuret i vardagsrummet å bäddade ner mig i soffan för att få sova åtminstone liite till var klockan efter 6 någonting.


Idag har jag haft förmiddagen i stallet med K å V vi longerade Baronessa Å Cassandra idag, putsade lite och mockade såklart. Sen blev det liten handlingstripp med miiimiii å så fick vi besök från skellefteå, Mattes syrra å hennes familj. Det blev lite kusinbus å så hockey (suck) såklart.. Rätt lag vann, å det var ju kul.


så eftersom jag inte har så mycket att skriva om så lägger jag in några videoklipp som jag filmat under oktobers inledning..



  Detta filmade jag en kväll då Esmee å Diddi kom på att de kunde busa mellan spjälorna till Diddis säng..

 


 
  Dessa 2 filmer är från förra besöket på Sävars familjesimtid..

 


  Esmee testade att gå med lära-gå vagnen ute, jag trodde att hon skulle gilla det, inte hon!

 


  Åh så slutligen, filmen på Esmee med sin allra första tårtbit. Den verkade hon tycka om.

Av MissJA - 11 oktober 2013 22:14

Idag drog vi alla till stallet middag blev det tidigt typ 15:30. Å till barnens förtjusning blev det mc donalds.

Alla barnen ville vara med å fixa. De tre äldsta mockade, miiimiii ville klappa. K skottade runt i spånrummet. Jag å V red. Idag var hon riktigt yster. En lång uteritt i varierande tempo skulle sitta fint.

Nån som vet när jaktuppehållet är??




På förmiddagen var de minsta i lekparken. Åkte rutchkana, grävde i sanden, å gungade.

Av MissJA - 9 oktober 2013 20:34

Miiimii är klarvaken å busig. Hon vaknade när jag lade henne i sängen. Hon hade somnat ordentligt medan jag nattade en motsträvig storebror.

inte det minsta sömnig, utan redo för party :/


Idag var middagen ingen höjdare (icas inspirationskasse) en kycklinggryta med bla curry. Men jag stod på mig barnen skulle smaka lite åtminstone. Så fick jag åxå äta upp maten. Trots att den inte var så god. Men man måste ju föregå med gott exempel....

Nåt som gillades ordentligt var de satsumas som de fick till mellis å kvällsmål.

M var med miiimiii på öppna förskolan idag, å jag var i stallet. Det är så skönt/roligt att va där. Inget knussel. Bara samspelet med ett djur. Försökte mig även på att testa lite övning från boken jag började läsa igår. Det var jobbigt för mig å även baronessa fick jobba på ett litet nytt sätt.

Denna blogg är värd 3 862 kr

Presentation

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2
3
4 5
6
7 8 9
10
11 12 13
14
15
16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28
29
30 31
<<< Oktober 2013 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Tidigare år

Arkiv

Kategorier

Länkar

Besöksstatistik

RSS

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards