Hönsmamman

Alla inlägg under oktober 2013

Av MissJA - 24 oktober 2013 22:13

Jag tycker det är märkligt hur osynliga våra politiker är mellan valen. Visst inför valet, så är de med sina budskap där, valstugor och allt. Men efter valet drar de sig tillbaks. Inför valen hörs röster som

"jag vet inte vad jag ska rösta på än. Det måste jag sätta mig in i först."

Jag tycker våra partier måste vara mer ute bland folket. Visa vad de står för å vad de jobbar mot för mål. Att vara konkreta. Kanske borde det finnas någon form av valstuga året runt.

Kortfattat, partierna å våra politiker borde synas, märkas å höras mellan mandatperioderna. Folket borde överösas med mer politik. På så sätt skulle man inte behöva sätta sig in i politiken innan varje nyval. Folket borde vara insatt jämnt. Typ som hur de flesta känner igen hitsen på radion.

Av MissJA - 24 oktober 2013 08:44

I år vill, vill, vill å vill jag ha VITA julgardiner å i granen en traditionell belysning å röda julgranskulor.

Efter i ca 10 år haft röda gardiner skulle jag väldigt gärna vilja bryta det vanliga. Å samma sake med granen. Sedan jag å M flyttade ihop har vi haft ett bollljusnät å överöst granen med ca 300 kulor i olika färger. Så vill jag inte ha det i år.

Men, eftersom Esmee förmodligen inte kommer att få förskoleplats förrän i höst MÅSTE fp dagarna räcka å då får jag ta det minsta antalet dagar jag kan å blanda det med lägstanivådagar, det resulterar i tight budget. Alltså blir min dröm om en vitare å mindre krimskramsig jul en dröm åtminstone ett år till. V föreslog att jag skulle önska mig det i julklapp. Men det skulle jag inte göra. Julen är ju en tid för tradition å upprepning. Därför plockas det vanliga julpyntet fram även i år. Fast inte än på ett tag...

Bliden lånad från google

Av MissJA - 23 oktober 2013 12:54

Sedan i söndags har jag TVÄTTAT massa. Så blir det ju lätt med magsjuka i huset. Å det är ju som det ska. Men sen är det ju att sortera å få alla kläder/ filtar osv på sina rätta platser kvar!!! Alltså jag har faan inte gjort annat!! Å ändå verkar den konstanta ström med tvätt som kräver just att vikas, sorteras å hitta hem aldrig ta slut.

Min tanke är att bara jag fått bort tvätten så ska jag typ städa, laga mat å pyssla med barnen. Problemet är ju bara att när jag är färdig för dagen med tvätten då ör dagen mer eller mindre slut. Mitt i tvättfixandet har jag fått ta hand om matlagning å lite städ.

Men nu är jag banne mig URLESS på tvätt. Då är det ju tacksamt att det äntligen börjar sina med osorterat å ovikt. (Att va i tvättstugan ett pass hjälper verkligen).

Nu är det bara resten kvar. Lägger mig ner på golvet med min trotsiga 1-åring å skriker typ. Vill träna å göra nåt skoj. Fast skit i det. Barnen är nu hemma sin extradag för att definitivt vara ok när de kommer till skolan. Å att de är friska märks. De har bråkat 75% av dagen hittills. Detta är orsaken till gråa hår!!

Av MissJA - 22 oktober 2013 12:30

Esmee hatar att ha nåt mer än pyjamas på sig när hon sover. Hon verkar känna sig instängd med täcke/filt. Så jag brukar sätta på sockar på fötterna men annars låts henne va. Lägger jag på filt blir hon arg som ett bi. Men igårkväll vaknade hon å var skogstokig på ett sätt hon aldrig varit förr. Hon hade sparkat av sig filten som vanligt. Orsaken var att hon frös (hade en temp på 35,5 grader) så jag virade in henne å mig i min varma morgonrock å satt på en mössa sen gossade vi ner oss under täcket å hin fick amma. Snabbt blev hon varm igen. Men för å då beslöt jag mig för att fixa en fungerande (för henne) filt på natten.

Å efter lite fix ä å trix med en avdankad gammal fleecefilt så är den färdig. Det är en filtpåse med ben som man knyter vid axlarna. (Knappar kan lossna å bli smågodisar för en busunge som henne). Den passade på henne. Å hon verkade inte bli störd på den. Ska bli kul att se hur hon känner för den ikväll när hon ska sova första natten i den. Fungerar den bra ska jag sy en till, med fint fleecetyg....

Av MissJA - 21 oktober 2013 22:15

Ja var i köket å städade undan frukosten, packar ur diskmaskinen osv. då!! Kommer det nödrop från denna lilla dam



Hon hade klättrat ner i pappas kalsonglåda, tömt den på roliga saker å satt fast i lådan. Hon vågade inte klättra ur den! Sötnöten!!

Senare på dagen lekte hon länge igenom att kasta diddis nytvättade kalsonger å sockar över axeln. Lpngt flög de å hon skrattade med hela lilla kroppen

Av MissJA - 21 oktober 2013 22:10

Så, måndagen (bland de längsta på länge) är över. Å sängen väntar. Alla barnen har varit hemma idag. K hade massa kramper natten till idag å har ägnat dagen åt att vila å vara ute.

V å D har varit uppe å doolat på, druckit massa blåbärssoppa å cola. Å mot eftermiddagen fick de börja äta lite å det har gått bra. V brukar i flera dagar efter en magsjuka ha askänslig mage å kräks om hon äter mycket. Så hon vet att hon måste ta det superförskiktigt någon dag till.

Å så nu ikväll så började K ha diarré :( så då var det bara att fortsätta.... Håller tummarna att vi 3 som ännu är friska fortsätter vara det.

Av MissJA - 21 oktober 2013 13:14

Ja, det är kallt men att vara inne en helndag är verkligen inte min melodi.

Men det blir bra att åka på maxi sen när M kommer hem, handla. Drömmer om en ridtur, bara för att andas frisk luft. Men inte idag, suck!

Barnen är bättre idag. Ingen spya eller lös mage. Men esmee har lite förhöjd temp. Så jag lät henne vila inne, tyvärr sover hon inte bra utan vagnen. Då jag har vart låst mer eller mindre med henne i famnen. Alla innesysslor skriker på mig. Men vad göra??

Å så blir M sen hem från jobbet bläääää!!!

Av MissJA - 21 oktober 2013 08:17

Vi har i många år varit kunder på ett företag som levererar tvättmedel osv hem till oss. Å vi är nöjda. Tvättmedlet räcker länge å de brukar ringa ungefär en gång per termin för att kolla om vi behöver mer tvättmedel vilket är lagom ofta för oss.

Men nu verkar de ha blivit en smula lite väl desperata!! På ca 1,5 månad har de ringt mig 4 gånger!!! De vill gärna leverera tvättmedel till oss nu. Men (mindre snälla ord) vi klarar oss garanterat minst 3-4 månader till behöver inte nu. De menar på att de kommer leverera nära oss snart. Å nästa leverans är inte planerad förrän nästa år. Å trots att jag säger nej tack till mer tvättmedel i år men att de kan höra av sig i början av nästa år. Fortsätter de ringa om samma sak!!

Man kan ju fundera på om jag är typ den enda kund de har!! Skämt åsido. Tycker det är lite trist när de ringer å tjatar på mig. Vi kommer inte att beställa mer tvättmedel i år. Å snart byter vi leverantör som det känns. Om de ringer en gång till innan januari.

(Ok, idag har jag PMS å tyckte det var skönt att reta upp mig lite över nåt).

Denna blogg är värd 3 862 kr

Presentation

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2
3
4 5
6
7 8 9
10
11 12 13
14
15
16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28
29
30 31
<<< Oktober 2013 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Tidigare år

Arkiv

Kategorier

Länkar

Besöksstatistik

RSS

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards