Hönsmamman

Alla inlägg under februari 2011

Av MissJA - 15 februari 2011 16:20

ville bara berätta att 12:22 idag föddes min lille Damien 3660g åh 50 cm hann vara inne på förlossningen ca 2 timmar allt gick bra åh jag hade mycket mjölk han var en hungrig en åt åt i 2 timmar till han kräktes :D

Av MissJA - 15 februari 2011 07:04

Nu hoppas jag verkligen att det är på G på riktigt!! Har haft värkar med typ samma mellanrum hela natten som gjort ont och krävt koncentration och andningsteknik, däremellan har mitt intag av citodon (1g) + vetevärmaren runt magen gjort att jag kunnat dåsa lite av och till..


Fyllde på citodondosen senast vid halv sex. Värkarna kommer och går.. Hade tänkt vila ut denna dos lite, klocka värkarna och sen ringa till förlossningen om de inte skulle ge med sig.. Nu har de hållit på i över tolv timmar, pinvärkar borde väl inte hålla på så pass tätt så länge trots ordentlig dos citodon eller???

Av MissJA - 14 februari 2011 23:52

Så sitter jag här, med onda Värkar som jag måste andas mig igenom och verkligen koncentrera mig på just andning och avslappning annars börjar tårarna rulla och andningen hackar på otillåten gråt. **jäva skit** jag som ville sova eller så. Det trots att jag ahr tagit 1 g citodon och 25mg lergigan, det borde väl sänka mig tycker jag ju, framförallt om det bara är pinvärkar grr!!


Det är nu ca 4-6 minuter mellan värkarna, har svårt för att veta när de börjar och när de slutar men de sitter i ca 60 sekunder.. Visst ja!! Har även spänt fast min lilla vetevärmare över nedre delen av kulmagen med mitt foglossningsbälte!! Tänka sig att jag har inte haft så stora problem med fogarna som jag befarade att jag skulle få när jag köpte bältet men det har fungerat superbra till annat :D


Om värkarna inte klingar av och ger mig lite frid si så där inom en timme så ska jag testa att duscha. Badet utgår av 2 skäl.

Skäl 1: mina blodblandade flytningar påminner lie väl mycket om färgen och konsistensen på V's fostervatten. Även om detta inte kommer hela tiden så vill jag inte orsaka infektioner som kan undvikas..

skäl 2: Om jag börjar spola upp bad och grejer där uppe där ungarna sover kommer de förmodligen att vakna.


Vill inte åka in på förlossningen i onödan en gång till, framförallt inte på natten när jag skulle fucka upp sömnen för så många, min mamma och säkert någon fler hemma hos henne och M.. sedan så blir det onödig bilkörning i KALLT väder = inte bra för vare sig miljön eller bilen.. Åh så räcker det med att vilja reklamera sin kropp en gång per dygn pga otillräckligta värkar och dålig smärttröskel..


I dag på alla hjärtans dag blidde det ingen bebis, men förhoppningsvis före sommaren ;) M uppvaktade mig med blommor och köpte en pizza åt mig till kvällen. Av mig fick han: vara vaken längre än han egentligen orkade, tvingades se familjen anorlunda och det bara för att stötta mig igenom värkarna.


Slutsats, han är gullig och jar är ytterst egoistisk.. Men jag får väl gottgöra honom den 8/3 när vi varit förlovade i ett år..

Av MissJA - 14 februari 2011 19:00

well, well efter det kände jag mest för att reklamera min kropp.. Alla värkar som jag har haft sedan i lördags har bara varit PINVÄRKAR!!! Blir så besviken så jag kunde ha börjat gråta!!


Lillemannen var helt vild där inne och under de 40 minuter de körde CTG apparaten pendlade hans hjärtljud mellan 120 och 180 + ett x antal tillfällen då han försvann från skärmen vilden!! Men som jag sa, kan åtminstone konstatera att "it's alive!"


Nu är M även officiellt pappa till det kommande barnet och inte nog med det vi har även gemensam vårdnad om bäbisen.. Så nu är pappersarbetet klart..


Koooooomsiiiiiiiiii kooooommmmmmmmmmsssssssiiiiiiiiii lilla bäbisen!!

Av MissJA - 13 februari 2011 09:32

(börjar med liten äckelvarning för detta stycke)...

Jodå, det blöder förmodligen lite från tappen. Det lossnar små bitar blodkoagel och flytningen är svagt rosa och väldigt vattnig. Påminner lite om färgen på fostervattnet som V hade. Har haft några riktigt onda värkar åxå när jag har legat och halvsovit. Vaknade svettig..


Har just ätit lite tacos och druckit lite fanta. Hoppas att det ska dra igång senare idag så jag tänkte passa på att äta nåt mera matigt nu medan jag har lite aptit att äta med..


Saknar mina barn så mycket, men vet ju samtidigt att de har det bara finemang hos mina föräldrar. Vill åka dit och hälsa på dem idag, eller ta med dem hem. Gissar att de gärna skulle vilja vara kvar där. Men ibland så övveraskar de mig och vill hem åxå :D Det om något värmer mitt mammahjärta.

Av MissJA - 13 februari 2011 05:39

Sitter här, vaken sedan typ en timme. Så går det när man sovit bort en hel dag, dagen innan och har en snarkande sambo. Fattar inte varför han ska envisas med att ta nässpray, när han snarkar högt och ljudligt flera timmar efteråt!! Men nässpraysjunkie som han är så kan han väl inte låta bli..


Hur som haver var det lite blod på toalettpappret när jag torkade mig. Tyckte även att flytningen var ljust rödrosa.. Ska inte bedömma allt för noga, har inte kunnat dricka så vidare bra pga. allt illamående. Men ska försöka dricka mera nu när illamåendet inte är närvarande.. Satt i alla fall på mig en binda så jag får se om det blöder lite eller om det kanske kommer att börja göra det.


Idag har jag annars tänkt städa lite här hemma, kanske ta en promenad och OM inte nåt händer hämte hem barnen i em.. Mamma kan ju inte ha hand om dem i en evighet bara för att bäbisen KANSKE kommer snart.. Hon kan ju få vila för att rycka ut när det verkar vara mer på gång.. Efter gårdagens fiasko på förlossningen (ja det är så jag ser på det, när jag fick åka hem) har jag bestämt mig för att inte åka in förrän det gör förjävligt ONT. Men jag vet ju åxå hur M är och inser att han kommer att släpa mig dit när jag inte kan hålla masken och att värkarna börjar komma lite tätare. Synd att jag har så låg tolerans mot smärta (åtminstone sådan smärta jag inte orsakar mig själv)..


Nä nu ska jag se om jag inte kan dricka lite innan jag börjar med att hantera diskberget. Diskmaskinen är full av ren disk, åh hela diskbänken är full av skitig. Sedan är tvättmaskinen full av förmodligen ren blöt tvätt och tvättkorgen full av skitiga kläder. Lika bra att göra lite nytta, nu när jag ändå inte håller på att föda barn..

Av MissJA - 12 februari 2011 21:58

Ligger här i sängen åh andas mig igenom de värkar som kommer. De är hanterbara, jag ska på förlossningens råd försöka sova hemma inatt med mera citodon. Men just nu är jag bara nyfiken på om värkarna har tänkt börja komma tätare, det verkar (haha) nästan så. Mår illa lite då och då igen :( Något jag hoppats på att få slippa, när jag är supernära at kräkas blir jag så stressad åh det gör bara allt värre..


Minns sedan förra förlossningen att jag inte ville bli lämnad ensam, men inte alls som nu. Jag vill helst ha hudkontakt med M hela tiden, annars känner jag mig som världens mest övergivna.. Det gick ändå bra när han åkte och inhandlade fanta och chips (det enda jag trodde mig kunna äta).. Funderar på att testa lite sorbet innan jag försöker sussa lite, men vi får se..


Det värsta med att vara så nära att bli en till i familjen är vetskapen att jag kommer ha mindre tid med mina fina barn. Att livet kommer att blir för alltid förändra för dem. Åh den ständiga undran, kommer vi klara av ansvaret att ha 3 barn??

Av MissJA - 12 februari 2011 19:10

Det är ändå lite roligt hur nåt undermedvetet kan se till att saker och ting blir  gjorda. Som tex. Vi som inte handlat klart för BB-väskan köpte iaf. godis och energidryck igår. Jag bytte BB-väska på kvällen till en större så att allt skulle få plats i den och stoppade även i morgonrock och mina tofflor.


På samma sätt som jag de senaste dagarna har varit så trött, och hungrig på allt konstigt och för kaloririkt som ex. glass och chips och läsk + lite andra sötsaker.. Snacka om att kroppen ibland vet bättre än vad hjärnan ger kroppen äran för..

Denna blogg är värd 3 862 kr

Presentation

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16
17
18
19
20
21
22
23 24
25
26
27
28
<<< Februari 2011 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Tidigare år

Arkiv

Kategorier

Länkar

Besöksstatistik

RSS

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards