Hönsmamman

Alla inlägg under augusti 2013

Av MissJA - 6 augusti 2013 22:39

Tänkte försöka mig på ett kort avtryck här i bloggen ikväll. Esmee somnade tidigt ikväll, å trots att jag försökte väcka henne så gick det inte, jag bäddade sängen, petade på henne, lyfte upp henne ur sänge å bar med mig henne upp osv men hon bara soooov. Så jag gav upp å lät henne göra det. Hoppas hon inte tycker det är morgon ca 02 inatt bara. ...

Idag har vi bla. varit till äventyrslekparken, k har varit på simskolan å v lagade maten. Ugnsstekt falukorv med hemgjort potatismos, syndigt gott! Sedan har jag fixat en vaxduk till vårt lilla plastbord på framsidan å gräsmattan blev klippt.

Efter att esmee däckat så passade jag på att märka diddis kläder inför dagisstarten. Det svider i mitt hjärta att han ska börja dagis allt för snart, men han är stora pojken nu å det är bara för mig att bita ihop å ta tag inde praktiska bitarna inför starten.

Sedan har jag å M suttit med ett litet projekt tillsammans, bla gått igenom bröllopsbilderna å druckit tea - mysigt. Å vad jag gillar bilderna. För är det något som sammanfattar en bröllopsdag är att det går så fort. Man fattar inte var all tid tog vägen, med bilderna kN man återuppleva många fina ögonblick. Jag får som vanligt sitta å torka lyckotårar när jag tittar på de bilderna. Tjejen som var vår bröllopsfotograf är superduktig!

Av MissJA - 5 augusti 2013 20:59

Tänk!! Redan är hon 10 månader!! Att tiden går så snabbt!! Trots att det kändes som den stod stilla när jag gick runt där, stor å klumpig som en blåval på land, på ÖVERTID!! Egentligen måste jag medge att de dagarna 9 st var lika långa som 9 veckor. Men nu är hon här å jag vill bara stoppa tiden å njuta av denna underbara lilla unge ett tag till.

Förra veckan sprack hennes första tänder upp i underkäken. Så nu syns de små risgrynen. Hon hasar omkring efter golvet å tar sig upp till sittande. Å ikväll satte hon ordentlig fart vid 2 tillfällen. Likt en terrorist på väg mot sin egna död spurtade hon mot trappen på övervåningen. Tur att jag hann fånga henne innan hon drog sig över kanten!!

Tänkte även passa på att poängtera en sak. Vår lilla kålmask heter Esmee å det uttalas (Esmi) bara så ni vet. Många säger Esme, men det är inte som det är tänkt att uttalas.

Vi åker guidningståget i lycksele

Av MissJA - 5 augusti 2013 14:52

Nu är det roliga slut åh vi är på väg hem. Vi var ett tag på djurparken idag åxå. Barnen ville åka mer karuseller, klappa killingarna, se sälarna matas osv. K, miiimii å jag åkte det guide tåget. I början av den svängen fick k en kramp som var mellanstor, resten av dn turen var han trött!! Vi satt bakom en person som verkligen stank svett, det var tom jobbigt att låta bli att hålla för näsan :o

Vi hade kanonbra platser till sälmatningen, jag filmade hela matningen, v är jätteintresserad av sälar. Så den filmen tänkte jag att hon skulle få lägga in på sin dator sen.

Lunchen blev sen men det var ok (vi åt lång frukost). Måste säga att vi valde en bra tid för resan, i skarven mellan hög å lågaäsong. Mindre folk, men fortfarande sommarvärme osv.

[Bild]

[Bild]

Av MissJA - 4 augusti 2013 21:21

Såhär ser vår svit ut. Vi alla testade bubbelpoolen innan middagen, myyys å lyx :)

Sen åt vi middag på kåtan, det blev bra, alla blev mätta. Enda incidenten var den kramp k hade innan maten kom. Å det gick bra det åxå.

Nu ser storbarnen film på surfplattan,
Diddi å miiimii sover å jag försöker få m att gå ner å köpa upp nåt gärna onyttigt å gott till oss. :p

Av MissJA - 4 augusti 2013 21:05

Började med vandring upp till björnarna vi var där lagom till matningen. De fick se både björnarna å vargarna få mat. Under matningen läskade hela familjen sig med glass.

Innan Vi besökte lyckolandet passade vi på att fika lite bullar å fylla på vätskenivån sedan så åkte oss snurriga i karuseller. Å testade massa andra gratisaktiviteter tills diddi halvdog av värme å trötthet, då begav vi oss vidare å kollade på sälar, de åkte den sista guidade tågturen medan de drack varsin slush, då sov esmee en stund då passade på att kolla souvenirshoppen å ta det lugnt en stund i skuggan.

Sist av allt en sväng i barnens park. Getterna var roliga att gossa med, det var alla barnen överens om, fast vissa fastnade aldrig på bild.

Av MissJA - 4 augusti 2013 12:17

Vi sitter i bilen, de minsta sover, resterna av lunchen från mc donalds är spridda i bilen. Vi blev försenade iväg på grund av att K hade några små kramper. Nu håller vi tummarna för krampfrihet, bra väder å allt annat bra roligt å trevligt :)

[Bild]

Av MissJA - 3 augusti 2013 14:53

V sitter just nu å klipper håret, det ser jättefint ut :) så då kan jag hinna skriva några rader, multitasking.


[Bild]

[Bild]

Idag har jag å v förutom att jaga en öppen frisersalong med drop-in även köpt 2 nya stolar att ha ute på framsidan å några kuddar.

Jag har beställt en drös nya kläder från H&M. Det är lite till mig, M, E,V åh mycket till K.

Vi ska cykla förbi coop å köpa lite salladsgrejs till middagen efter detta å sen kanske vi åker en sväng å badar... Vi får se.

[Bild]

Snyggt va!

Av MissJA - 2 augusti 2013 20:45

Idag har vi shoppat skor till barnen. Skor till idrotten å vanliga uteskor, de vi köpte i våras har de hunnit slita ut. Men att shoppa skor till trilskande ungar är okul. När man nästan lovar mot sitt egna förstånd att om de inte tar av sig de gamla skorna åh börjar testa de nya så blir det inga skor!! (Det trots att det inte kommer finnas så många fler tillfällen att hinna köpa nya uppsättningar med skor).

Just nu så tjafsar å kivas det så mycket hela tiden att man nästan blir galen på de små rara barnen.

Igår blev det inget inlägg trots att jag typ skrivit det färdigt. Glömde bort att publicera det å hann stänga av mobilen för kvällen = inlägget försvann.

I alla fall så vad vi pysslade med var följande. Jag åkte å handlade på morgonen. Tänk att det ska vara så lätt att handla mat för närmare 2000kr, minns när jag var 17år å nyss flyttat till eget boende. Då handlade jag för ca 500kr i månaden (å då var hygienartiklar inräknade!)

Sen efter lunch kom våra vänners 3 pojkar som skulle va hos oss ett tag. Vi fixade glass för middagen, bakade drömrulltårta, fikade mellis å så hann barnen med massa bus.

Glassfix

Middag blev surströmming ihop med några grannar, det blev en trevlig, stinkande middag med efterföljande söt å god efterrättsdessert!

Så avslutade jag å M kvällen igår med att boka en minisemester i Lycksele. Vi bokade en stor svit på 70 kvm som har bubbelpool å bastu :) tänk att det blev billigare än att boka 2st dubbelrum å nu får vi alla vara tillsammans å lyxa dessutom! Så snart åker vi iväg en liten sväng. Vi hoppas att nu ned nya bilstolen till esmee där hon ser jättemycket mer kanske vi kan få en gladare bäbis i bilen :)

Denna blogg är värd 3 862 kr

Presentation

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13
14
15
16
17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Augusti 2013 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Tidigare år

Arkiv

Kategorier

Länkar

Besöksstatistik

RSS

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards