Direktlänk till inlägg 28 november 2013
Ernst sa i somras att många hittar sitt favoitsätt att baka vetebröd. Dvs. bullar, lussekatter, semlor osv.
En bild på min saffransdeg i hushållsassistenten.
Jag tänkte bjuda på mitt universalrecept. Fungerar bra. Bullarna blir saftiga å goda.
50g jäst för söta degar (jag har alltid torrjäst)
2 dl socker
1tsk salt
1,5 dl olja
6 dl imat (havregrädde)
1 uppvispat ägg
Vetemjöl
Smaksättning;
Vid saffransbröd,
2 pkt saffran å 1 tsk sprit
Vid vanliga bullar/ semlor
2 tsk mald kardemumma
Gör så här:
Värm imat, å olja fingervarmt.
Blanda alla torra ingredienser i degbunken.
Vispa upp ägget.
Häll degvätskan i en jämn stråle ner i degen samtidigt som ägget.
Ta i vetemjöl lite i taget tills degen lossnar från bunkens kant.
Arbeta degen kraftigt i maskin i ca 5-10 minuter.
Låt jäsa länge, länge.
Baka ut
Å låt jäsa mycket länge igen.
grädda i 225grader mitt i ugnen i 6-10 minuter beroende på vad som bakas.
Måste erkänna, jag är medlem här! En större klant, olycksalig individ är rätt sällsynt (de råkar ofta förolyckas i förtid..) M kallar mig för porslinsdocka (å då associerar jag det med en jättegammal porslinsdocka som mamma å pappa hade i sitt sovrum...
Inte den bästa sommaren... Först bröt jag foten. Å barnen drabbades av feber. K blev så dålig att han blev inlagd. Sen blev jag åxå sjuk. Nu är jag inne på åttonde dagen med rejäla febertoppar. Men på vårdcentralen kunde de inte hitta några fel på m...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | |||||||
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | |||
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | |||
18 | 19 | 20 | 21 |
22 | 23 |
24 | |||
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | ||||
|