Hönsmamman

Alla inlägg under april 2013

Av MissJA - 25 april 2013 22:01

inspirerande kvällsläsning/bläddring


Idag har min syrra E varit på besök. Vi satt åh grejade på med det ena åh det andra. Båda grymt insjuknade i bröllopsfeber ;) åh vi blev nog lite sjukare efter att ha bläddrat igenom de 3 böcker om bröllop jag lånat biblan tidigare under dagen.


Vi försöker pussla lite av planeringspusslet tillsammans inför brölldopet. Åh vad trevligt det var.


Diddi volle ha olo (broccoli) å beso (keso) till lunch. åh han åt upp en hel tallrik med broccolibuketter åh hade keso åh smör till detta..


 


Jag har även varit ute i det mestadels fina vädret med småttingarna. Vi har varit i lekparken, gått på promenad åh lekt omkring huset, diddi har lekt mycket med grannarnas pojkar. Bla med vatten. Att hälla vatten kan vara såå kul.



 
 

   


Jag har bla krattat lite, åh när vi var i lekparken plockade jag en hel påse full med äckliga hundbajskorvar!! Sur som en citron var jag åh ännu argare blev jag när jag råkade kliva på en färsk j-la hundskit mitt i sandlådan. Åh det efter min bajsplockarrunda!!
Det värsta är att trots denna insats finns det mycket skit kvar i "vår" lekpark, den var bara fortfarande för fastfrusen för att få loss utan att lyckas finfördela skiten.

Av MissJA - 25 april 2013 06:42

Förr kunde jag partaja en hel natt, utan att bli bakis.

Nu behöver jag inte ens dricka alkohol för att bli bakis. Det räcker med att sova för lite!!

Godmorgon - idag är jag bakis, nykterbakis, blääää

Av MissJA - 24 april 2013 20:21

Jag är en värdelös mamma.

Så är det. För det är så det känns. Så måste det vara.

Barnen bara bråkar när jag är ensam hemma med dem. När M är ensam med dem fungerar allt oförskämt bra. Jag hinner inget, han hinner allt.

(Gräver ner mig i självömkan).

Har så fruktansvärt mycket kvar att göra idag åh ungarna har bråkat åh skrikit att jag faktiskt hör sämre åh det tjuter i huvet på mig. Att de dissade maten som jag lagat med omsorg åh lagt mycket tid på. Gjorde inte något bättre.

Som jag skrev till M jag är hemma med 3 trotsmonster åh en bäbis med mammaångest = hon skriiiiiiker HÖGT om jag inte bär henne 100% av hela tiden....

Ja, jag gnäller. Ja, detta är så fel. Bara för några dagar skrev jag om hur vardagen förstörde det som är viktigt. Åh det är precis det vardagen åh alla j-la tjafs/konflikter/ bråk åh måsten gör. Tar fokus från det viktiga. Åh när fokuset försvinner tenderar det att VERKLIGEN försvinna.

Av MissJA - 24 april 2013 14:21

Imorse var det dax, sopmaskinens första besök för att bli kvitt vinterns grus. Diddi stod åh såg på med stora ögon när traktorn sopade om och om igen. Under morgonvistelsen ute så passade jag på att sprida ut snön som är kvar på fram och baksidan. Åh tack vare det lyckades jag parkera vagnen på baksidan efter promenaden. :)


Diddi var inte redo att somna lika snabbtsom han brukar under vagnvilan idag. Misstänker att det snart är just en vilostund i vagnen på dagen åh ingen sömn. Han är inte så liten längre!! Min lille bäbipojke, var tar tiden vägen??


Nu har jag tagit en liten paus, sitter i solen på framsidan åh njuter av att höra smältvattnet porla i stuprören åh höra hir det rinner ner i brunnarna.


Funderar lite på att ta fram trädgårdssaxen åh klippa bort lite dött från rabatten åh den vildvuxna jordgubbslådan. Dax att låta det nya växa upp.


Nu är det fock fikadax för mig åh småttingarna som vaknat :)

Av MissJA - 23 april 2013 11:13

Igår pajjade vår tvättmaskin. Den pep blinkade åh visade felkoden e90.

Min fantastiske M gick åh goolade på felet åh voila, ett klipp på youtube på hur man enkelt fixar biffen med en skruvmejsel åh en HÅRTORK!!

Efter att ha kollat upp vad det skulle kosta med en felsökning beslöt vi oss för att testa hårtorksmetoden. Det kostar ju inget. Funkar det ej så gjorde det inte det. Jag lånade en hårtork av en snäll granne (jag använder aldrig hårtork åh äger därför ingen). Vi gjorde som de visar i klippet åh efter bara ca 1-2 minuter så var maskinen åter som innan!!

Det blir att köpa rn billig hårtork om tvättmaskinen behöver en blåsning vid upprepade tillfällen. Tydligen är det något som tillverkaren gjort för att maskinen inte ska hålla för evigt.

Jag tänkte på det för bara några dagar sedan hur dumt det är att det oftast är billigare att köpa nytt än att laga den apparat/ maskin man har. Snacka om att inte ha det bästa för miljön i åtanke. Åh detta är ett genomgående fel hos tillverkare, reparatörer åh konsument!!

Skärpning!!

Av MissJA - 22 april 2013 21:59

M är ledig så det blev småttingsplask i sävar på förmiddagen. Långprommis med barnvagen efter lunch.



 

Miiimii premiärgungade. Lite avvaktande är kanske bästa sättet att kommentera hennes reaktion. Jag har åxå bakat en banankaka åh lagat massa mat.


Åh så har barnen testat sina brudnäbbskläder, vi är inte färdiga ännu, men några barn är nästan i stort sett klara. K har ännu bara skor. Men som sagt det är tid kvar.


             

I övrigt börjar det kännas som om en härlig vårförkylning knackar på hoppas den blir avvisad innan den kan hälsa på!!

Av MissJA - 21 april 2013 19:11

M på jobbet hela långa helgen. Vi som var hemma har pysslat med följande:

förmiddag med utevistelse



 
 


eftermiddag på fantasyland med  K, diddi åh miiimii, V hawde följt med T till Ö-vik åh träffat Yohio.


 
  Trist men 2 av de uppladdade filmerna (en på K som kör radiobilar åh en på diddi som kör liten bil fungerade inte när jag laddade upp dem, de blev upp och ner..


 
  men jag lägger upp dem ändå... för barnens skull.. De älskar att se videoklippen som jag lägger upp på bloggen :)


Åh sist men inte minst, lite bilder som jag knäppt under dagen.. bild på mina vårlökar i gräsmattan på baksidan
, V som ko0kar sandsoppa med snö åh diddi i lekhörnan för de alra minsta på fantasyland.. En sak är säker, ett par timmar där åh man är rejält slut i huvudet.. Bara ljudnivån gör sitt.. åh sedan att hålla reda på Diddi "blixten" andersson bidrar skarpt till att trötta ut hjärnan...

       



 

Av MissJA - 21 april 2013 12:15

I livet, tappas ofta det som verkligen är viktigt bort. Det försvinner med vardagens sysslor. Det viktigaste anses som självklart.

Men, så händer det något som gör att man stannar upp. Inser vad som egentligen betyder mest. Åh hur skört livet faktiskt är. Ett sånt wake-up call fick jag igår kväll.

Jag slösurfade in på ett community jag har varit medlem på sedan K var pyttis. Av en slump gick jag in på kategorin "att mista ett barn" där had en medlem skrivit om sin sons död. Vi hängde inne på gravid samtidigt när jag väntade diddi. Hennes son föddes några veckor före diddi. I somras dog han! Bara några dagar efter att han påbörjat sin behandling mot cancer!!

Så fruktansvärt, så overkligt, så brutalt!! Vid sådana tillfällen finns det inte ord. Hela jag frös invärtes. Det går inte ens att tänka tanken!! Ändå finns denna skräck i mig. Tänk om något skulle hända med nåt av mina barn. För det kan ske. Det är inte bara något som drabbar andra.

Igår var det lite extra svårt att släppa sista godnattkramarna med mina barn. För det är ju kramarna de fina orden åh allt sånt som är det viktigaste. De dagliga tjafsen, så onödiga. Men ändå så stod jag där idag, i full färd med vardagen åh tjafsen. Men någonstans så fanns tanken kvar.

Så vad ville jag med detta inlägg? Påminna om det åtminstone jag så lätt glömmer. Hur skört livet är. Åh vad som i slutet betyder något. En sak är säker, brödsmulorna på golvet - räknas inte!!

Denna blogg är värd 3 862 kr

Presentation

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
<<< April 2013 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Tidigare år

Arkiv

Kategorier

Länkar

Besöksstatistik

RSS

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards