Hönsmamman

Direktlänk till inlägg 12 februari 2013

När är en lämplig ålder för att få egen mobiltelefon?

Av MissJA - 12 februari 2013 22:07

Det där med barn och mobiltelefoner är ett område som jag känner mig osäker på. De barn som är typ 7år och redan har telefon brukar ha föräldrar som har bra argument till varför. Själv känner jag mig kluven. Vill helst inte att barnen ska ha egen mobil ännu. Är man inte lite väl liten för att ha egen mobil på lågstadiet - eller?

Sedan ännu ett dilemma, när man som jag har ett barn med grav språkstörning. Han fattar ofta inte vad som blir sagt i en telefon, åh har även svårt att prata i den. Om han ska ha en mobil måste det vara med typ videosamtal, men det tycker jag personligen blir en allt för dyr telefon till ett litet barn. Framförallt ett barn som redan har svårt att komma ihåg saker och inte förstår att vara rädd om sina saker.

Surfade runt och kollade in frågan lite. Vissa verkar tycka redan på dagis, andra omkring 10 år. Motivationen till att vänta var bland annat att det är bra om barnet först har lärt sig lite om pengars värde. En mobiltelefon är ju inte bara en engångskostnad utan en ständigt pågående utgift. Åh inte nog med det, går mobilen sönder, måste den ersättas med en ny. Argumentet för dagisåldern, var att det kan kännas bra att kunna ringa till barnet. Det tycker jag inte håller, då kan man ju ringa till avdelningen om man nu inte kan hålla sig till hämtningen. Tippar på att personalen inte heller skulle gilla mobiltelefoner till barnen.

Hur resonerar ni andra. Är mitt tankesätt fel? När fick/ kommer era barn att få sin första mobil?

 
 
Stamp-E

Stamp-E

13 februari 2013 14:29

hej. ja det är kluvet. jag och min fru hade en lång diskussion kring detta ang vår stora påg som fyller 8 nu i februari. Men vi kom fram till att det är fler fördelar än nackdelar, och gav honom en i julklapp. han går själv till och från skolan och det känns bra att han kan ringa på vägen hem, och vi ringer honom på vägen dit. Det är bra att han kan nå oss och vi honom när han leker på gården, plus att det gjorde mycket för hans självförtroende ang. att ta eget ansvar. Vi köpte en enkel mobil för 99 kr på elgiganten men han är stoltare än någon som fått än iphone 318 och vårdar den ömt. Han är oxå duktig i skolan och har den undanstoppad och avstängd hela dagarna.

japp det är så vi tänkte

http://stamp-e.bloggplatsen.se

 
HeyTezz

HeyTezz

13 februari 2013 15:01

Jag väntar mitt första barn nu men fick själv min första mobil vid 12 års ålder. Detta för att det var först då som jag började vara ute på kvällarna och oftare tog bussen själv in till stan.

Jag har dock arbetat mycket med barn och ungdomar ända sedan jag var 15 år och har även en brorsdotter på nio år som har en iphone. Jag tycker inte att detta är helt okej. Föräldrar bör inte ha så dålig koll på sin nioåring och vart den är att den behöver en mobiltelefon. Man bör utan problem kunna förvänta sig att barnet istället lånar en kompis hemtelefon eller ringer från skolan om det vill följa med någon hem och leka istället för att gå direkt hem. Om inte annat att den lämnar en lapp hemma och sedan går iväg till kamraten. Ända anledningen till att barn bör få mobiltelefoner är för deras säkerhet. Säkert många som funderar på utanförskap och liknande om deras barns vänner har telefoner, men en klasskamrat till mig fick inte internet hemma förens år 2006 då vi började gymnasiet. Sådana här situationer har alltid funnits fast i olika former. Föräldrarna bör inte falla för det grupptryck vi vill lära våra barn att bli starka emot.

http://Hey_tezz

 
Me

Me

13 februari 2013 15:14

Det beror på om de kanske går hem från skolan själv o ringer. Och som barn vill man ha tidigt. Kanske börja med en med knappar, sen gå vidare? Runt 10 är ganska bra, men redan på dagis...? Lite tidigt då kanske! När barnet är moget nog, mina föräldrar sa: "När du fyller 9 får du en telefon.", och det var ganska bra ålder! Man kan hantera den, kan hemnumret bra och så!

http://-

 
Beckis

Beckis

13 februari 2013 18:57

Jag fick min första mobil då jag fyllde 9 år :)

http://nattstad.se/beckisss

 
Rebecca

Rebecca

13 februari 2013 22:20

Jag fick min första mobil när jag gick i femman :)

http://without-you.bloggplatsen.se

 
Tarja

Tarja

15 februari 2013 12:14

Min dotter fick sin mobil nu, hon fyller 8 till hösten. Men hon har den för att kunna riinga ifall skolskjutsen glömmer av att hämta henne från skolan, vilket har hänt ett X antal ggr. Sen är det inte alltid någon lärare märker att hon står utanför och väntar på bussen. Så hon har den i väskan i skolan och när hon kommer hem så läggs den i en låda.

http://lillamammabitchen.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av MissJA - 17 september 2017 22:45

Måste erkänna, jag är medlem här! En större klant, olycksalig individ är rätt sällsynt (de råkar ofta förolyckas i förtid..) M kallar mig för porslinsdocka (å då associerar jag det med en jättegammal porslinsdocka som mamma å pappa hade i sitt sovrum...

Av MissJA - 31 juli 2017 19:35

Inte den bästa sommaren... Först bröt jag foten. Å barnen drabbades av feber. K blev så dålig att han blev inlagd. Sen blev jag åxå sjuk. Nu är jag inne på åttonde dagen med rejäla febertoppar. Men på vårdcentralen kunde de inte hitta några fel på m...

Av MissJA - 21 juni 2017 11:25

     Det var helt overkligt morgonen för slutbesiktningen. Jag stod i köket och packade allt från skafferiet i påsar. Då visste vi ju inte om vi skulle få lov att flytta in eller om vi skulle få återvända tillbaka till vårt mellanboende i väntan på...

Av MissJA - 13 juni 2017 22:15

            Jag höll på att fixa med inredningen i barnens garderober. Skulle "bara" hämta två hyllplan till och ger mig snabbt och lätt nerför trappen när jag kommer längst ner i trappen ser jag hyllplanen de är nästan framför mig då jag snubb...

Av MissJA - 12 april 2017 17:45

Jag ska byta jobb, från den skola jag arbetar på nu till en som ligger mycket närmare vårt nya hus. Arbetsuppgifterna kommer även dom att skilja sig lite från de jag har haft tidigare. Det kommer nog att bli bra. Men under de knappt tre veckor som ha...

Denna blogg är värd 3 862 kr

Presentation

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28
<<< Februari 2013 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Tidigare år

Arkiv

Kategorier

Länkar

Besöksstatistik

RSS

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards