Direktlänk till inlägg 30 september 2012
Detta recept använder jag när jag kokar lingonsylt. Jag kokar sylt som räcker för ett helt år på en gång. Det är lite fix men det är det värt. Sylten förvarar jag sedan i matkällaren i en sylthink och syltburkar tills vi har användning för den.
Recept
1500g lingon
3dl vatten
750g socker
Man kokar upp lingon och vatten i en rymlig kastrull i 15 minuter.
Medan bären kokas passa på att ta bort skummet som bildas (där finns allt skräp som inte försvann under rensningen).
Efter 15 minuter dra kastrullen från värmen och tillsätt sockret.
Rör i sylten då och då tills sylten svalnat helt, ta bort ev. skum under hela denna tid.
Måste erkänna, jag är medlem här! En större klant, olycksalig individ är rätt sällsynt (de råkar ofta förolyckas i förtid..) M kallar mig för porslinsdocka (å då associerar jag det med en jättegammal porslinsdocka som mamma å pappa hade i sitt sovrum...
Inte den bästa sommaren... Först bröt jag foten. Å barnen drabbades av feber. K blev så dålig att han blev inlagd. Sen blev jag åxå sjuk. Nu är jag inne på åttonde dagen med rejäla febertoppar. Men på vårdcentralen kunde de inte hitta några fel på m...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | ||||||||
3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | |||
10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | |||
17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | |||
24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | |||
|