Hönsmamman

Alla inlägg den 19 maj 2012

Av MissJA - 19 maj 2012 11:13

Håller just nu på att göra denna paj till fikat idag då vi får gäster. Det kräver lite finess när ett barn inte tål ägg och 2 inte tål mjölkprotein, men denna paj uppfyllde kriterierna som krävdes. Till mig som inte riktigt pallar mjölmat eller det som är sött blir det hallon med grekisk yoghurt istället. Men jag ska smaka lite av pajen så även jag vet om jag tyckte den var god.


 

Hallonpaj med knäckig yta

170 grader mitt i ugnen

Ingredienser

ca 250 gram hallon
1 dl socker
2 dl havregryn
2 dl vetemjöl
1 dl sirap
1 tsk bakpulver
0,5 dl mjölk eller grädde



Häll ut hallon i botten på pajformen

Blanda alla övriga ingredienser i det smälta margarinet

Fördela smeten över hallonen

Grädda i 20 min


Jag kommer servera pajen med vaniljsås och mjöllkfri glass


Uppdatering på pajen: Den var god, hallonen neutraliserade den söta smeten perfekt. Åh pajen tog slut :)


Av MissJA - 19 maj 2012 11:00

Så kändes det inatt....


Med stora pust och stön är det dagen är här idag. Jag känner mig bakis, åh orsaken till det - en liten Diddi som kl halv 3 inatt tyckte det var dax att påbörja nåt slags raveparty. M lyfter D till sängen eftersom han står och hoppar glatt i sin spjälsäng.. Det var starten på 3 timmars tortyr för oss vuxnas del. Liten glader klättrade runt på mig tills jag hade lust att gråta eller skrika eller kanske både och helst samtidigt. Det hela fick sitt slut när det var 5 minuter kvar tills bolibompa skulle börja då busungen i onödan somnade om till allas enorma lättnad. Snabbt var vi tillbaks i sängen, tv:n avstängd och jag pluggade in ipoden i öronen för att distrahera mina egna tankar med ljudet av en ljudbok jag lyssnat på förr.. Till den behagliga amerikanska stämman försvann jag till drömmarnas rike.. För att vakna upp strax före 9.. Dax att börja dagen var det minsann då, magen skrek av hunger och mini hoppade glatt på min överfulla urinblåsa..


Nu har Diddi hunnit gå åh lägga sig för sin dagliga vila, och kusin K från skellefteå är äntligen på väg hit för att leka med våra ungar idag och imorgon. I ugnen står en hallonpaj och gräddas, lägger in receptet senare..

Av MissJA - 19 maj 2012 10:30

Det vet vi sedan tidigare. Hon kräks lite nu och då utan att vi egentligen vet varför, sjuk är hon då inte, det vet vi i alla fall...


Igår var det dax igen, vid ca 21:45 tömde hon magen snabbt och effektivt. Lillan är en duktig tjejja som sprang till toaletten så det kom inget kräks utanför toaletten.. Jag befarade dock magsjuka, men när hon inte kräktes mer inatt och åt frukost med god aptit imorse innan hon klädde på sig för att springa ut för att leka med en annan jänmårig tjej på gården så är det bara att inse att hennes lilla magra mage lever sitt egna lilla liv ibland..

Denna blogg är värd 3 862 kr

Presentation

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5 6
7
8
9
10 11 12 13
14
15
16
17
18 19 20
21
22
23
24
25
26
27
28 29
30
31
<<< Maj 2012 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Tidigare år

Arkiv

Kategorier

Länkar

Besöksstatistik

RSS

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards