Hönsmamman

Alla inlägg den 18 maj 2012

Av MissJA - 18 maj 2012 12:56

Detta var för 6 år sedan denna helg, det var supervarmt och våra grannar tog fram badpolen till barnen..


 


idag, det är mulet åh si sådär 7 grader varmt, åh det blåser. Imorse på väg till sjukhuset så önskade jag att jag haft vinterjackan på mig.. Lite skillnad!!

Av MissJA - 18 maj 2012 12:40

Diddi - han har ingen feber idag, men har inte kommit igång med aptiten än, men han dricker bra och har inte bajsat på 1,5 dagar. Så jag stressar inte över det. Jag försöker truga lite med pureer så att han ska äta något iaf.. Ingen välling alls dock, då jag vet att det kan sabba magen när de små nyligen varit magsjuka. Ingen annan har insjuknat så jag gissar på att det är alla smakexpriment utomhus som gjorde tricket.. Han är dock mammigare än någonsin!!


M - hans ben verkar bättre, han haltar på men har inte bandaget på hela tiden. Och behöver troligast bara vara hemma ca 1,5 vecka från jobbet. Vi är oense om hans framtid som innebandyspelare.. Jag tycker han ska börja lyfta skrot och konditionsträna istället för att riskera en upprepning av knäskadan med det 4:de barnet på väg känns det mindre smart att riskera en skada för att det är roligt..


Jag - jag är helt slut efter de nätter med mindre sömn, plus all stress över situationen i tisdags. Jag testade att skippa mjölkprodukterna som keso, ostkaka och grekisk yoghurt och var fasen svimfärdigoch illamående hela onsdagen. Morötter är inte tillräcklig näring så jag har kapitulerat, får jag migrän så får jag, näringsbrist gör inte mitt allmäntillstånd bättre. Så nu äter jag mjölkprodukter igen så det så!! Åh så kom det pengar idag från FK så nu kan vi handla havremjölk och köpa ut mer medicin till K för det börjar sina med ep medicin..


Iphone - lämnades in på service i onsdags så nu kommer det bli bildfattigt på bloggen ett tag, tyvärr. Kan ta upp till fyra långa handikappande veckor!! Jag hinner spara ihop till självrisken, det var ju dock bra med att det var väntetid.. Men hälften så lång reparationstid hade varit att föredra.. Jag saknar telefonen. Den använder jag ju till det mesta, håller koll på min graviditet, kalender, kollar internet, läser bok, lyssnar på radio, musik och talböcker. Knäpper kort och filmar, ser på tv4 play på nätter och kvällar när det bara är skit på tv.. gör mycket bankärenden osv.. Jag känner mig handikappad!! Bara en sådan tanke som - när var det jag hade tid hos min BM?? Ingen aning..


K's fritidsbesök - Ska försöka tå till ett sånt i veckan som kommer..

Av MissJA - 18 maj 2012 12:17

Det finns nog inte så många andra sätt att beskriva det som måndagen bjöd på efter att jag somnat. Jag var supertrött och somnade typ kl 8..


Vaknade kl 21 av att matte kommer hem - haltandes, han hade fått knäet ur led på innebandyn.. Åh är nu invalidiserad för en tid framöver..


Kl 22 ca märker jag hur Diddi håller på att kräkas i sängen så jag tar honom och skyndar mig till toan där han kräks upp middagen, liten stackare. Mindre än en timme senare håller han på att kräkas igen - jaha magsjuka!! Inte undra på eftersom han testat bla blomkrukevatten ute i söndags... Efter lite gnällande somnade han i min famn efter midnatt. Jag var halvvaken resten av natten för att hålla koll på honom, men han sov. Till halvsex då han bajsade diaree och jag lät M ta över.


Tisdag

Kl halv sju väckte jag storbarnen (m åh diddi sov i soffan) fixade dem färdiga för skolan och mig färdig att följa med V, det var utvecklingsamtal kl 8 åh sedan 9:15 skulle jag vara hos neurologen. Utvecklingsamtalet var helt utan trubbel, det går bra för min V. **Stolt mamma** hon lär sig det hon ska och är en bra vän.

Ett 90 minuter läkarbesök fick jag veta det jag vetat sedan jag gick på mellanstadiet - jag har migrän!! Det jag inte ville veta var att det starkaste jag får ta under graviditeten är Alvedon forte!!! (jag är dödsdömd, alvedon hjälper ju inte ett dugg).. Åh det andra var att komjölk visst kan förvärra migränen. Fantastiskt jag som typ bara vill äta mejeriprodukter bland det enda som jag kan äta utan illamående.. På vägen hem tappade jag min iphone i backen, den verkade hel, ingen synlig skada.. Så jag trodde jag hade tur... MEn...


På eftermiddagen åkte M till hälsocentralen med sitt knä, åh jag skulle ta hand om Diddi som nu bara hade feber och diaree.. Kl 15:30 skulle jag och K vara åh hälsa på på sitt nya fritids. M ringer och berättar den mindre bra nyheten, han ska bums till sjukhuset för en magnetröntgen (något man kan få vänta minst till natten med om det är URAKUT (k har fått göra just det många gånger pga sin shunt..) Inne på röntgen får man inte ha mobilen på.. Alltså var det inte möjligt att veta hur lång tid det skulle ta. Hemma med en liten med närmare 40 grader åh utan bil, barnen utspridda runt stan.. Ingen som kunde hjälpa mig att hämta hem mina stora barn.. Lösningen blev att K fick gå hem själv, åh jag hade just tänkt beställa en taxi att hämta V då M hör av sig, det blev ingen magnetröntgen och den vanliga röntgen såg bra ut så han fick åka hem och avvakta.


När jag höll på med middagen slutade min iphone ha täckning.. Jag testade allt, uppdatering, återställning men nope!! Den är pajjad.. Åh jag är pank - fantastiska dag!! Ingen sömn, magsjuk liten, skadad sambo stress över barnen åh kim missade sitt besök på sitt nya fritids, på det så får jag inte äta det jag vill ha, på det trasig mobil - jag kan lova att jag fällde ett par tårar av utmattning och maktlöshet..

Denna blogg är värd 3 862 kr

Presentation

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5 6
7
8
9
10 11 12 13
14
15
16
17
18 19 20
21
22
23
24
25
26
27
28 29
30
31
<<< Maj 2012 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Tidigare år

Arkiv

Kategorier

Länkar

Besöksstatistik

RSS

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards