Hönsmamman

Alla inlägg under maj 2012

Av MissJA - 31 maj 2012 10:03

Förrådet nere kommer inte att bli någons sovrum! Det beslutade vi i förrgår. Där inne kommer vi att fixa en klädkammare. Igår valde vi den färg som väggarna ska bli (färgen heter sweet lime och den köpte vi på flugger färg) och till inköpslistan på IkEA ligger nu inredningen till klädkammaren och väntar på att vi ska åka ner och inhandla det.


K och V kommer att få dela rum. Åh i framtiden kommer även Diddi och MIni dela på det andra rummet. Nu till hösten kommer M åh Diddi flytta in dit så jag själv blir den lidande av minis nattvakna rutiner och amningar mitt i natten precis som det är med en liten nyföding..


Inspiration till K och V's rum hittade jag Här


 

Vi kommer använda oss av grönt vitt och rosa, men inga stjärnor eftersom vi kommer att måla och inte tapetsera. Men vi kommer ha våran expedithylla som på bilden, men andra sängar med lådor under. Ett draperi mitt i rummet kommer att separera deras sovplatser. Med tiden kommer de även få varsinn TV upphängd på väggen på sin sida om rummet =inget bråk om kanalval/filmval.


Jag kommer väl att försöka sätta in bilder här allt efter arbetet blir utfört.. Måste bara få igen min kära iphone först..

Av MissJA - 31 maj 2012 09:51

denna tankegång utspelade sig i mitt huvud i bilen på väg hem efter att ha lämnat V på skolan nu imorse.


Jag satt åh kände hur oerhört trött och slut jag kände mig i hela kropppen. Åh så plötsligt tänkte jag "Kanske är jag gravid nu igen då..." Ungefär i 30 sec satt jag och trodde att jag kanske skulle åka och köpa ett graviditetstest för att ta reda på om det var orsaken till min trötthet innan jag slog mig för pannan och gapskrattade!! Jag ÄR ju verkligen gravid, har sett mini i magen flera gånger vi håller på att fixa här hemma för minis ankomst och jag är i vecka 23+1 idag!!! Snacka om att jag kunde kalla mig både glömsk och för trött för mitt eget bästa  


Men orsaken till tröttheten är att igår somande jag strax efter åtta bara för att vakan vid 23 av att Jag hade ont i HELA kroppen trots att jag går på alvedon forte. Jag var på väg att somna efter 01 men då vaknade Diddi åh skulle ha välling, sedan bökade han på i min säng klöste mig på överkroppen och i ansiktet och slet mig i håret i ca 2 timmar innan han somnade om. (Behöver jag säga att innan han kom till ro igen var jag både riktigt ilsken och på gränsen till gråt?)


Idag är även Diddi trött som bara den.. På det har M återgått i arbete efter sin knäskada men det innebär att jag inte får avlastning med att bära Diddi dude så nu har jag inlett projektet att han inte ska behöva vara i famnen lika mycket som tidigare. Så han går runt och gnäller åh skriker, kastar sig på golvet och rullar runt i bästa trotsanda för att lite senare glömma bort sig i några minuter innan han åter kommer ihåg att han vill åka famntaxi..


Nä nu måste jag fixa lunch, åh stoppa honom i vagnen för en förhoppningsvis lång vila. Då vill jag hinna städa, registrera mina pamperspaket på pampersklubben för mycket poäng. Förbereda middagen och packa ner det jag har kvar i förrådet så jag kan börja måla taket där inne imorgon.


ciao!

Av MissJA - 29 maj 2012 08:25

Idag ska det ske, Idag händer det!!


Vi ska lyckas med projekt förråd!! (önska oss lycka till) Diddi ska vara med och vara den lilla gröna dvärgen i springskor som vanligt. Den ungen har för mycket fart och balans för sin egen förmåga och är totalt vettlös. Vi kommer nog att kunna låta honom vara med i os i korta distanser. För han rör sig med ljusets hastighet.. typ..


Åter till förrådet. Vi ska tömma inneförrådet. Ta lagerhyllorna till förrådet i källaren på nedre gården åh sen flytta dit det som ska vara där.


MEN, förrådet här inne kommer förmodligen inte bli sovrum. Det blir så j-la trångt. Utan vi ska nog låta K & V dela rum åh sedan Diddi och mini får dela på det andra rummet där uppe..


Nä nu är M hemma igen och jag måste skynda på att städa undan.

HAre bra

Av MissJA - 29 maj 2012 08:15

Man ska helst undvika mig på morgonen, så mycket som går tills jag svalt min frukost åh typ druckit närmare en liter vatten i små glas. En gravidgrej jag har för mig. Jag blir spyfärdig om jag får ett glas med vatten som rymmer mer än typ 2 dl..


Tyvärr verkar min sambo lida av pajjat långtidsminne, för han tror varje morgon att jag vill kramas åh ha mig innan jag ätit min frukost. Jag blir bara sur och tycker att han är en fruktansvärt jobbig åh klängig sak. Han hänger över mig i ett försök att kramas när jag bara vill äta och jag försöker komma undan. Jag är bara nöjd att jag hittills inte ramlat av stolen!!


När jag blir gravid, tappar jag till stor del lusten till vuxennärhet, men min sambo tror att jag ska "komma över det om han klänger och dreglar tillräckligt mycket på mig. Jag blir ju bara mer frånstötande. Jag har sagt att om han istället försöker bemöta mig på den nivån jag klarar av kanske jag blir mer gosig. Men han skenar iväg med klängandet varje gång åh jag drar mig undan.. Trist, men det här är ett beteende jag kan inte hjälpa... Jag tror det påminner mig om när jag var tonåring och var mer eller mindre jagad av pedofilen..

Av MissJA - 28 maj 2012 16:53

När jag spårar den på nätet står det att den är avslutad i butik. Något det inte ska stå förrän jag hämtat ut den, åh jag har inte ens fått nåt sms på att den är färdig??


Sitter åh försöker få tag i butiken på telefon utan framgång. Ska käka middag lite snabbt och sedan åka dit för att reda ut detta.. Det kan ju bli intressant eller nåt...


uppdatering:


Den är visst skickad till en annan verkstad i samma stad (västerås) därför är det servicenummer jag fick avslutat. Jag ska få ett nytt nummer idag så jag kan fortsätta följa min iphone under servicetiden.. Som det är nu så tar själva transoprttiden typ 90% av servicetiden.. Så jag lär få VÄNTA ihjäl mig på min lur..

Av MissJA - 25 maj 2012 08:59

Imorse vaknade jag och kände av ont i halsen!! Inte nu igen kan jag bara konstatera att det förmodligen är ännu en NY J%€%&/&/(/( förkylning på gång.


Gräver min egna grav en stund, inte nu, inte när vi ÄNTLIGEN ska på ha varmt och skönt väder en helg. Inte nu, har jag inte haft tillräckligt med förkylningar för denna vårtermin? Skolorna slutar ju snart!! Snälla lilla kroppen säg att det bara är ett dåligt skämt eller nåt, jag lovar att skratta.


Igår var jag oväntat en sväng på hälsocentralen eftersom mitt navelbråck gjorde ont hela tiden, men det är bara att stå ut igenom graviditeten, om det nu inte skulle bli infekterat (något som jag skulle märka igenom smärta, hög feber och rodnad kring bråcket. Det vill jag så gärna slippa gå igenom. Så om priset för ett icke infekterat bråck är ännu en dryg förkylning så bring it on!!


Annars, vad har vi pysslat med dessa dagar då jag inte har hunnit blogga?

  • oljat uteplatserna
  • rensat lite mer förråd
  • föreberett för klassdiscot för V's klass som vi ska ha ikväll
  • jagat diddi runt gården
  • njutit av vädret
  • tvättat en massa - som vanligt dårå...
Av MissJA - 21 maj 2012 08:06

Jag har för länge sedan skrivit ett inlägg om hur jag tycker i frågan om facebook.. det kan man läsa här.

Kom att tänka på en sak för ett tag sedan, något som verkar rätt skrämmande. Det verkar lite som om man itne existerar om man inte har gjort sig en egen sida på facebook!! Hur sjukt är inte det? Har inte hela grejen med facebook gått lite överstyr. Folk blir facerapade, blir beroende av att sitta där och umgås med sina "vänner". Vem vill egentligen läsa när någon behöver gå åh skita, dricka kaffe eller nåt i den stilen? Det är tragiskt att facebook har fått bli den människoslukande organism den blivit. Åh nu kan man även bli ägare till sina egna facebook aktier.


Nä jag står för det beslut jag fattade för så många år sedan:




VÅGA



VÄGRA



FACEBOOK



Av MissJA - 21 maj 2012 07:50

Eller nåt liknande.


Det är alltid lika roligt att vakna upp till en ny dag när solen skiner. Tyvärr är V inte fräsch och stannar därför hemma från skolan. Hon har haft hemska febertoppar i helgen och som vi alla här hemma vet så kräks hon av dom. Varför hon haft febertoppar vet vi inte dock, kanske har hon åxå en släng av diddis magsjuka kanske inte. Den som lever lär väl märka det så småningom..


Idag kommer min mamma hit, vi ska kolla lite på var det kan vara bäst att placera ut mina så önskade blåbärsbuskar, kanske hon även kan få med sig några syrenskott. Några trädgårdshallon lär det inte bli, fick veta igår att hallonbuskar brukar dra till sig getingar. Åh sådana små odjur har vi allt för mycket av som det är utan hjälp av hallonbuskar. Så det så!!


Sedan kommer det att röjas i förrådet här inne, med förhoppningen att vi kommer in i ett flow och får massor uträttat.


I det fina vädret som dagen bjuder på kommer jag att köra en del tvättar åh bla tvätta våra sängkläder.


Jag borde ringa till BM för att be henne skicka ett moderskapsintyg och epilepsisköterskan för att fråga om K vaccinering som skolsköterskan ville veta.


Om det finns tid åker jag med K till hans nya fritids för ett besök där.


Sedan ikväll är det bostadsrättsföreningens årliga städkväll/krattkväll det verkar inte vara så mycket kvar att göra men skenet kan lika väl bedra. Tur vi är rätt många boende här..


Nu har jag en vansinnigt arg ettåring vid mina ben som står och skriker för att han inte får sitta i mitt knä och slita mig i ena bröstvårtan. Bäst att jag ger upp mitt bloggande och plockar upp honom till detta. Det är inte mysigt när han sliter i bröstet tror jag bröstvårtan ska lossna..

Denna blogg är värd 3 862 kr

Presentation

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5 6
7
8
9
10 11 12 13
14
15
16
17
18 19 20
21
22
23
24
25
26
27
28 29
30
31
<<< Maj 2012 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Tidigare år

Arkiv

Kategorier

Länkar

Besöksstatistik

RSS

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards