Hönsmamman

Alla inlägg under juni 2013

Av MissJA - 5 juni 2013 21:58

Idag blir lilla Esmee hela 8 månader, varför ska bäbisåret gå så fort? Snart är hon ingen bäbis längre?

Men det är bara att njuta så länge hon är det.. Tiden rinner iväg allt för snabbt. Just nu är hon inne i en mindre ljuvlig period. Det gnälls åh gnälls "mmmammamamammamm" åh "babamamamaba" låter det mest hela tiden hon inte är i min famn åh åker sk. famntaxi... Då är hon asnöjd jollrar glatt, skrattar åh busar, tänk om jag hade möjlighet att endaat ge henne all närhet hon behöver. Tyvärr måste hon dela mig med sina syskon. Något hon inte uppskattar men som förmodligen är nyttigt för henne.

Hon var på bvc för ca 2 veckor sedan då klarade hon BOELtestet galant. Vikten då var 7750g åh hon var då 66,5cm.

Det senaste är att nu kan hon rulla runt och far bakåt när hon ligger på mage. Men har fortfarande lika mycket tålamod som en guldfisk har minne :)
Hon älskar att smaka på olika saker men äter inte så mycket. Jag ammar fortfarande en hel del. Jag gillar det åh ser inte någon hets med att sluta med det.

Av MissJA - 4 juni 2013 10:35

Idag tog sommaren ett uppehåll, 11 grader åh blåsigt - hutter vi går in! Om det inte blir bättre bakar vi åh kollar på TV idag, rätt mysigt det åxå.

Tycker synd om barnen på språkskolan som har en efterlängtad utflyktsdag till äventyrslekparken just idag. De kunde ju ha fått lite muntrare väder kan man tycka...

Hoppas att denna kyla inte håller i sig länge. Nu är dagens möte avklarat åh jag lunchar med de små :)

Av MissJA - 2 juni 2013 11:37

..inte räcker till!
Oftast är det underbart, mysigt, roligt åh fullt upp med många barn. Men, det finns tidpunkter då man helt enkelt inte känner sig tillräcklig, här är några av dem...


Det större barnet har bajsat, bäbisen vill inte vara någon annan stans än i famnen. Resultat, man byter blöja på på den större medan bäbisen testar dina fulla röstresurser på golvet nedanför...

När det större lilla barnet sticker på upptäcksfärd i maxhastighet då man sitter åh ammar.... Jag vet inte hur många mil jag sprungit efter diddi med Esmee hängandes i ena bröstet....

Barnen slåss, maten på spisen kokar över/bränner fast åh telefonen ringer (förslagsvis k's läkare han prickar ofta den tidpunkten att ringa).

När 2 barn har aktiviteter på olika skolor tex. skolavslutningar vid samma tidpunkt åh man är ensam som förälder...

Ett barn är inlagt på sjukhus, även om man är 2 känns det som om man slits mellan att vara på sjukhuset åh hemma - hela den tiden.

Av MissJA - 1 juni 2013 22:54

Idag blev dagen lite ovanlig - men det gjorde den riktigt bra :)

V fick följa med min fina vän åh hennes barn ner på stan för att se Yohio igen. Vi åt först lunch här ihop innan de åkte ner på stan.
K fick sitta vid datorn i lugn åh ro.
Jag tog en passa på löprunda med vagnen när de små skulle vila/sova. Diddi kommenterade varje löpintervall med "mamma pring".
Sen hackade jag ihop dagens middag skinksallad med olika tillbehör.
Sedan blev vädret sämre åh några mindre regnskurar har gett gulnande vattenpölar ute. Regnet behövs. Både för naturen men även för vårt hem, det har förfallit under den fantastiskt soliga period vi haft. Åh jag måste även baka bullar åh få tid att putsa fönstren, byta gardiner skulle inte heller skada...

Men vi börjar med det viktigaste, bullbak, städning åh paltkok :)
Så imorgon ska vi se vilka av dessa jag hinner pricka av från min lista...

Nattinatt

Denna blogg är värd 3 862 kr

Presentation

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3
4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18
19
20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
<<< Juni 2013 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Tidigare år

Arkiv

Kategorier

Länkar

Besöksstatistik

RSS

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards