Hönsmamman

Alla inlägg under juni 2012

Av MissJA - 16 juni 2012 07:40

Så var det dax igen. Kan detbli tydligare än så här? Lilleman jobbar på att bygga upp sitt egna immunförsvar och åker ideligen på nya åkommor. Igår var han lite snorig och gnällig. På kvällen hade han feber och idag flödar det gula snoret och han är rosslig. Morgontempen var ok, alltså feberfri så jag avvaktar lite med att ge alvedon.


Inatt har vi ändå fått sova bra!! Mycket bättre än natten innan då han bestämde sig för att bajsa strax efter kl 3.. sedan var han vaken i ca 1,5 timmar. Sådana nätter och dessa vakna timmar känns i vanliga fall som en never ending story.. Åh det tar mig relativt lång tid att komma till ro efter att liten busunge har somat om tyvärr.. Som det är just nu så är jag vaken mer än en pyttestund på natten blir jag hungrig och behöver äta något..

Av MissJA - 15 juni 2012 17:54

Nu är min iphone åtefunnen på nån serviceverkstad någonstans i vårt avlånga land. Tyvärr hade garantin på luren precis gått ut så det skulle kosta lite drygt 2500 att laga felet (simkorts-läsaren)!! Om jag inte hade haft den försäkrad hade jag inte kunnat laga den och tveksamt om jag hade kunnat ta mig råd att köpa en ny heller. Men jag har en försäkring på min iphone. Så i början på nästa vecka kommer den nya mobilen förmodligen.. Den gamla kommer att skrotas.


Nu när jag inte har en gravidapp (eller flera st som jag hade på min iphone) till hands känns det som om jag tappat kontrollen över graviditetens dagar och veckor, tja till och med månader.. Kikade in på min ticker åh fick en fet chock!! Igen måste väl tilläggas, jag är i v 25+2!! Jag hinner inte med, fatta vad lite tid det är kvar nu?!! Jag vill inte att tiden bara ska försvinna så som den gör.


Nä nu är kladdkakan jag höll på att grädda färdig åh jag ska cykla till coop nära åh köpa lite vispgrädde... Sedan tada, så är fredagsmyset färdigt... (Började med att vi grillade hamburgare till middag..)

Av MissJA - 15 juni 2012 15:45


Ja i några minuter trodde jag att de hade slut på min största craving under denna graviditet, grekisk yoghurt i hink!! Den är så fruktansvärt god, bättre än glass!! För den är ju inte söt, mycket protein och bara så fantastisk! Jag fick som tur var tag i en ur personalen och förmodligen lite lätt hysteriskt frågade jag om det var slut, men det fanns som tur var ute på lagret. Glad och nöjd kunde jag handla vidare. Åh väl hemma tog jag mig en liten skål med min favorit, grekisk yoghurt.  


Den är ett måste till frukost, ett säkert mellanmål när behovet kommer krypande, min finfina nattinatt vän (ja! jag måste äta lite innan jag somnar annars vaknar jag hungrig på natten..)

Om jag ska åka bort en stund har jag ibland med mig lite i en burk, så att jag kan äta av den.. Helt enkelt vad skulle jag ta mig till om jag inte hade min yoghurt!!

Av MissJA - 9 juni 2012 23:45

Idag åkte M och V iväg till sundsvall och ikea för ett par inköp. På vägen hem stannade de till i härnösand och köpte den begagnade bugaboo donkeyn som vi hittat på blocket (målet med resan). Inte i de färger jag hade önskat. Nä denna är helt svart, men det går ju att lösa med tiden. Just för tillfället får den duga.


M var lycklig över att köra hela långa vägen för han skulle få köpa sin och V's middag på burger king hans favoritställe när det gäller hamburgare. De var hemma vid kl 18 och Diddi hann med att få en premiärtur i vagnen. Jag gillar den skarpt!!


Det enda jag har att klaga på är: hjulen var svåra att pumpa upp, åh selen hade inget snabbfäste så det kändes jävligt krångligt att få dit åkpåsen, men nu sent omsider är åkpåsen där, jag har tvättat en av sittdelarna och båda suffletterna så nu hänger dessa delar på tork inne på toaletten.


Bilder på vagnen lär dröja tills jag fått igen någon form av iphone om nu phonehouse tänker lämna tillbaks den någonsinn..

Av MissJA - 8 juni 2012 08:10

Det är mycket tragiskt men min migrän kom på besök igen igår. Så nu är jag snart inne på dygn 2 med en fruktansvärd smärta i huvudet - IGEN!!


 


Jag har sovit som en jävla kratta inatt (ursäkta språket) men det finns inga ord för hur det känns när man har så oerhört ont att de korta stunder man lyckas dåsa bort i någon form av sömn hhar jag drömt om starka värktabletter. Jag såg helt ärligt precis hur eeze-tabletterna såg ut och drömde om hur jag tog sådana trots mini i magen.


Om jag fortfarande plågas i eftermiddag kommer jag att kontakta neurologen och ljuga lite, påstå att jag är inne på mitt 3:e dygn och be dem hjälpa mig bryta av migränattacken.. Kalla mig hycklare, man jag antar att annars får jag ingen hjälp i helgen och jag pallar inte mera!!


Det värsta med migränan just nu är att jag har fasen inte TID!! Vi är mitt uppe i all målning av diverse rum som jag tidigare skrivit om. Idag drar vi igång med V's rum.. det ska grundas och märkas upp för att ge väggarna den rätta kulören imorgon,


Förresten, M ska åka och köpa den begangnade donkey som vi hittade på blocket i förrgår på söndag :) Mycket billigare än att köpa en ny, yey!! Om jag hittar lite pengar någonstans någongång så ska jag köpa nytt topptyg, en helsvart vagn är fasen tråkigare än vad jag kan tänka mig.. (lyxproblem men mitt i alla krämpor som jag dras med skulle lite färg på barnvagnen piffa upp)..

Av MissJA - 7 juni 2012 06:15

Jag vaknade av mig själv strax före kl 5 åh kunde inte somna om. Bullade upp med kuddar under mig ett tag så att jag skulle få känna lyxen att ligga på mage en stund och vila ryggen. Men strax före 6 gav jag upp och klev upp. Jag bestämde mig för att få lite egentid framför datorn.


Nu har klockan tickat på en stund och jag ska väcka familjen. Idag är det mycket på schemat så det är inte någon slappardag precis.


Dagens morgonväder, soligt och +9,6 grader.

Av MissJA - 6 juni 2012 10:09

Näe V har inte tappat en enda tand än, förutom dem som hon inte slog ut förstås när hon var nästan 2 år.. Åh K har inte heller fler lösa tänder för tillfället. Men Diddi Dude!! Jag kan inte hålla räkningen på hur många tänder det är som är på väg upp. HAn behöver alvedon till natten, bajsar som en galning och är inte lika på att äta vissa dagar, men att bara se in i hans mun gör fasen ont i själen!! Så jag ger honom den mat han vill ha, bråkar inte med tandborstning då han börjar skrika bara han ser tandborsten. En liten period kan jag skippa bortsningen, hellre det och att han fortfarande kan uppskatta lite lek med tandborsten sen när tänderna kommit upp lite till än att plåga honom nu och göra honom livrädd för tandborsten för en lång tid framöver..


Hur resonerar ni kring detta ämne?

Av MissJA - 6 juni 2012 10:05

Det är inte bara min mage som växer.. Nä minsann jag har utvecklat en extrem hunger!! Min mage är mer lik ett svart sugande hål än vad den annars brukar vara. Jag tycker att det enda jag gör är att äta, åh nu de senaste dagarna har jag upptäckt hur jag har börjat utveckla ett omysigt j-la fläbbfläsk utanpå min kropp!! Nu ska jag genast se över vad jag äter. Kanske borde se till att göra en ordentlig påsen med nyttiga snacks som morotsstavar och gurka? Skippa det söta, det ger mig ändå bara illamående...

Denna blogg är värd 3 862 kr

Presentation

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5 6 7 8 9
10
11
12
13
14
15 16
17
18
19
20
21
22
23
24
25 26
27
28 29 30
<<< Juni 2012 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Tidigare år

Arkiv

Kategorier

Länkar

Besöksstatistik

RSS

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards