Hönsmamman

Alla inlägg den 7 april 2011

Av MissJA - 7 april 2011 16:28

Endast M som jobbar, kommer inte att vara med på begravningen. Jag har försökt förklara för barnen hur det är på en begravning och det har varit många frågor om var farfar kommer att vara. Jag har sagt att farfars kropp ligger i en låda med massa blommor på. Men att det som var farfars själ är en osynlig ängel som finns bland oss och skyddar oss mot sånt som är farligt. Alltså är vår skyddsängel.


Idag har jag köpt lite kläder som vi ska ha på begravningen. Imorgon innan så blir det mest förberedelser som bad och så. Sedan efteråt stannar vi nog på leklandet ett tag så att barnen får ha kul! Det är inte meningen att de ska få en trist fredag bara för att vi ska säga hejdå till gammelfarfar.

Av MissJA - 7 april 2011 16:20

I tisdags hade min lillasyster gäster hemma, de åt en god middag drack lite vin och hade trevligt. Det blev rätt sent så gästerna sov över.

Igår på morgonen när min lillasyster vaknade upptäcktes det att en av gästerna hade dött i sömnen!! Han hade varit död så pass länge att han hade blivit stel och kall. När ambulansen kom sa de att det fanns tecken på att det hänt något med hjärtat.


Visst den här personens sista timmar var i trevligt sällskap, fyllt med god mat och många skratt. Men ändå, att bara dö sådär!! Igår när jag skulle sova hade jag svårt att slappna av, rädd att inte vakna mera. Visst det kan ske, men ändå lite orealistiskt att vara rädd för att somna. Tillslut somnade jag ändå, vilket var tur, eftersom D har haft en sämre natt och de timmar jag fick sova har varit väldigt behövda.


Trots allt skulle jag hellre vilja lämna det här livet som min systers vän än som min farfar (men jag vill gärna finnas kvar lite längre än hennes vän). Min farfar var de senaste två åren så sjuk att det var mest lidande och inte så mycket till liv. Att vara till synes frisk och bara somna in för att aldrig vakna upp mer verkar bättre, säsrkillt om de sista timmarna i det här livet är i goda vänners sällskap med alla nödvändiga komponenter för att ha mycket trevligt.


Skänker ändå en tanke till alla dem som kände den här personen och hoppas att de kan minnas det bra personen gjorde under sitt liv.

Denna blogg är värd 3 862 kr

Presentation

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8
9
10
11
12
13 14 15 16 17
18 19
20
21
22
23
24
25
26 27 28 29
30
<<< April 2011 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Tidigare år

Arkiv

Kategorier

Länkar

Besöksstatistik

RSS

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards