Hönsmamman

Alla inlägg under januari 2014

Av MissJA - 25 januari 2014 20:09

Jag tycker det är så svårt med matlagningen hemma blir så svår när det är magsjuka i huset. Ingen vill väl kanske äta en supersmaskig måltid bara för att kanske lite senare kräkas upp den (om magsjukan slår till). På samma sätt har jag ingen som helst lust att göra ett storkok å riskera att laga mat som är full med magsjukesmitta.



Matplaneringen slås i spillror. Å plötsligt så står man där å kliar sig i huvudet. Vad ska vi äta? Knappast lönt att lägga ner energi på maten. Så vi satsar på bukfylla. Dvs. Mackor, gröt, yoghurt, å enkla middagar. Idag blev det spagetti å köttfärssås. I köttfärssåsen idag hade jag oxfond med rödvin, det blev riktigt gott!!

Av MissJA - 25 januari 2014 13:53

Idag är diddi frisk. Men han är kvar på övervåningen i karantän. Ikväll får han komma ner, då har det gått mer än 24 timmar sedan sista kräkningen.

Det är lite tråkigt att befinna sig i karantän, tycker vi alla. Men på det här sättet minskar vi risken att smitta ner någon annan. Vi andra vet ju inte om vi är smittade.

Idag så har vi pysslat lite, vi tvättar osv. Vi håller ju på att rensa oss igenom bostaden. Och det innebär att vi tvättar kläder som ska packas undan i väntan på att de blivit ivuxna. Jag rensar i min garderob. Efter 2 graviditeter å amningsperioder lider min garderob av brister. Störst förändring var nu i veckan då jag bytte ut hela utbudet av underkläder. Sedan har jag rensat ut massa kläder som jag inte längre använder. Jag och några ska ha en klädbytardag snart. Ett bra sätt att vara ekonomisk, miljömedveten och få variation i garderoben :)

V å K målar en teckning till Diddi

Av MissJA - 25 januari 2014 09:59

Idag var jag sugen på frallor till frukost. Så jag tog fram lite av mitt LCHF bröd ur frysen. Jag testade att bara tina lite i micron å så rostade jag en bit åxå. Som pålägg hade jag förutom smör även salami, ost och gurka. Jag måste säga att detta var ett supergott bröd!! Perfekt att ha i frysen, det blir då lätt att variera sig. Något som jag ibland tycker är lite jobbigt, framförallt om jag inte har planerat så bra.

Recept: (det hittade jag här http://56kilo.se/helgfrukost-med-fantastiska-lchf-frallor/ )

Jag modifierade det något, chiafrön kräver mycket vätska.

4-6 bullar

1 dl mandelmjöl
0,5 dl kokosflingor
1,5 dl pofiber
1,5 msk fiberhusk
1 msk chiafrön
1-2 tsk bakpulver (en del tycker det blir besk smak med för mycket bakpulver)
1 tsk salt
2 ägg
2 dl rysk yoghurt eller creme fraiche eller liknande
4 msk vatten eller mjölk
3 msk smält smör eller kokosfett
Pumpakärnor + uppvispat ägg




Vispa äggen fluffiga, vispa sedan ner yoghurt och det smälta fettet.
Blanda de torra ingredienserna och vispa ner. Låt allt stå och svälla i minst 5 minuter.
Sätt ugnen på 200 grader och rulla försiktigt till bullar med blöta händer, lägg på bakplåtspapper och pensla med uppvispat ägg och strö över pumpakärnor. Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter.

Av MissJA - 24 januari 2014 08:54

Igår blev E feberfri. Å inatt började Diddi kräkas! När ska vi få vara friska i mer än några dagar?? Året har börjat bra. På årets 24 första dagar har vi alla varit friska i kanske 3 dagar... Inte för att jag gnäller - eller jo, det är precis vad jag gör!!

Av MissJA - 23 januari 2014 21:10

Jag sitter å ska försöka skriva en inbjudan till v's kalas. Å alla vinklar jag kan komma på känns bara FEL. gaaah!! Jag blir galen. Eftersom det inte är så länge kvar tills vi planerat att ha kalaset så MÅSTE inbjudningarna ut!!

Sen är det någon som har nåt skoj för ett gäng 8-åriga tjejer att hitta på så snäälla, ge mig tips!! Det är ett "översovningskalad" så inomhusaktviteter önskas.

Just nunär jag inne på att hitta på nåt mysterium (vad det nu ska vara) så att de får samarbeta med att lösa problemet. Å sen typ se film med snacks osv.

Av MissJA - 23 januari 2014 15:23

I ett försök att lösa mina matbekymmer har jag nu bakat lchf frallor å en ny omgång lchf chokladbollar. Tanken är att om jag har lite mer att välja på hemma blir det lättare att äta. Annars så har jag slarvat mycket med kosten på senaste tiden. Tänkte smaka en fralla nu. Hoppas, hoppas å åter hoppas att de är goda å kan fungera för mig.

Av MissJA - 23 januari 2014 00:11

Astrött på eftermiddagarna å mirgonen, men när väl natten är här kan jag inte sova.

Min egna förbannelse.

Har inte så mycket att skriva om just nu...

Av MissJA - 21 januari 2014 07:06

Kan inte somna längre på kvällarna!! Inatt låg jag åter vaken till efter 02. Vid 04 var E jättevarm å behövde ipren. Sen tog det säkert 40 min innan vi somnade om.

Nu är jag bara sååå trött. Nyss skulle jag fixa K's medicin å i ser till min förfäran att det inte är som jag halvt trott att det är typ torsdag eller ännu bättre fredag. Så, idag är det alltså bara tisdag!

Idag är diddis jullov slut. Nu vankas dagis. Hoppas han hinner vara där mer än en vecka innan han blir sjuk. (Oj så negativ jag är.. Förlåt)

Denna blogg är värd 3 862 kr

Presentation

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10
11
12
13 14 15
16
17
18 19
20 21
22
23 24 25 26
27 28 29 30 31
<<< Januari 2014 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Tidigare år

Arkiv

Kategorier

Länkar

Besöksstatistik

RSS

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards