Direktlänk till inlägg 25 januari 2014
Idag var jag sugen på frallor till frukost. Så jag tog fram lite av mitt LCHF bröd ur frysen. Jag testade att bara tina lite i micron å så rostade jag en bit åxå. Som pålägg hade jag förutom smör även salami, ost och gurka. Jag måste säga att detta var ett supergott bröd!! Perfekt att ha i frysen, det blir då lätt att variera sig. Något som jag ibland tycker är lite jobbigt, framförallt om jag inte har planerat så bra.
Recept: (det hittade jag här http://56kilo.se/helgfrukost-med-fantastiska-lchf-frallor/ )
Jag modifierade det något, chiafrön kräver mycket vätska.
4-6 bullar
1 dl mandelmjöl
0,5 dl kokosflingor
1,5 dl pofiber
1,5 msk fiberhusk
1 msk chiafrön
1-2 tsk bakpulver (en del tycker det blir besk smak med för mycket bakpulver)
1 tsk salt
2 ägg
2 dl rysk yoghurt eller creme fraiche eller liknande
4 msk vatten eller mjölk
3 msk smält smör eller kokosfett
Pumpakärnor + uppvispat ägg
Vispa äggen fluffiga, vispa sedan ner yoghurt och det smälta fettet.
Blanda de torra ingredienserna och vispa ner. Låt allt stå och svälla i minst 5 minuter.
Sätt ugnen på 200 grader och rulla försiktigt till bullar med blöta händer, lägg på bakplåtspapper och pensla med uppvispat ägg och strö över pumpakärnor. Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter.
Måste erkänna, jag är medlem här! En större klant, olycksalig individ är rätt sällsynt (de råkar ofta förolyckas i förtid..) M kallar mig för porslinsdocka (å då associerar jag det med en jättegammal porslinsdocka som mamma å pappa hade i sitt sovrum...
Inte den bästa sommaren... Först bröt jag foten. Å barnen drabbades av feber. K blev så dålig att han blev inlagd. Sen blev jag åxå sjuk. Nu är jag inne på åttonde dagen med rejäla febertoppar. Men på vårdcentralen kunde de inte hitta några fel på m...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | |||||
6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 |
12 |
|||
13 | 14 | 15 | 16 |
17 |
18 | 19 | |||
20 | 21 | 22 |
23 | 24 | 25 | 26 | |||
27 | 28 | 29 | 30 | 31 | |||||
|