Hönsmamman

Alla inlägg under januari 2014

Av MissJA - 6 januari 2014 21:38

Hemma hos oss är det jag som går lös med sorteringen vid utrensningar. M brukar oftast stå för bortförseln efteråt å medan jag röjer så sköter han barnen/maten mm.

Idag gjorde jag barnens rum. V var delaktig när det var hennes saker som gicks igenom. K var för sjuk (influensan är inte över för hans del ännu).

Det är något speciellt när ett rum är rensat. Det känns i luften. Den stagnerade energin/luften kan åter cirkulera. Det är inte helt färdigt på övervåningen ännu, det är säkert ett par timmars pyssel kvar innan jag kan sätta punkt för denna rensning. Men tänk, jag hade planerat att bara göra V's saker men frigjorde energi så jag av farten fixade K's å diddid åxå.

Aja, jag har satt min energi på att reda upp hemmet, å därför är kosten fortfarande eftersatt. Helt enkelt. Jag åt det m bjöd på, näringssammansättning fick vara sekundärt.

Imorgon startar skolan igen, å åtminstone ett av våra barn kan närvara första dagen tackochlov (hon har varit fröken dryg här hemma ett par dagar nu). K å diddi tar nog denna vecka hemma. Ingen av dem är krya nog. Jag å m måste fixa större fodrade galonset till diddi å v. Vi ska sätta ut klädpaket till försäljning, planera lite mat för resten av veckan å förhoppningsvis rensa lite mer.

Av MissJA - 5 januari 2014 20:40

Idag har jag städat mig igenom huset. Å i och med det fick även de sista julprydnaderna lämna sin plats. (Bara några filtar å kuddar kvar till vår tvättid på tisdag.)
Tyvärr lät det som om jag gjort ett bättre än vad jag har. För jag måste fortfarande rensa mig igenom hela huset. Men nu är det lite mindre klet, damm å skräp som blandat sig med kläder, inredningsprylar å leksaker. Vi har leksaker till förbannelse!!

Tror det är dax för mitt gamla knep att göra rensningen ok. En soppåse per dag. Det blir minst 30 påsar skräp å återvinning i månaden. Å varje påse gör skillnad :) efter att jag läste denna artikel blev jag mer inspirerad. Nu ska vi bli kvitt oordningen!!

http://www.bravardag.se/artikel/rensa-i-rora-och-ma-battre

Medan jag har städat har M tvättat å vart med de minsta på en vagnpromenad. V har varit med en kompis å K har legat i soffan å vilat, han är fortfarande riktigt sjuk. Vi får väl se om det var en bra eller en dålig ide att jobba på såhär idag. Men jag hade inte pallat att kolla på röran en endaste dag till!!

Av MissJA - 4 januari 2014 23:06

Ok, att vara så sjuk att man inte orkar tjafsa å tänka på kosten, är kanske inte ett bra knep att komma iform. Men så har jag levt sedan ett par dagar tillbaks nu. För jag har ätit bröd, glass, chips å svalt ner det med proviva, läsk, vatten åh te. Dessutom har jag testat att ta honung ist. för hostmedicin å det funkar skitbra.

Och, jag tänker inte ta mig tillbaks på duktighetsbanan förrän jag är feberfri. Alltså (som det känns just nu om ett år eller så..) det är nog snart dax att svälja sista chipset å äta sista slicken av vaniljglassen. Resten av kosten, det ska bli bra att orka fixa bättre mat till alla än vad som just nu serveras.

Av MissJA - 4 januari 2014 19:41

Vi började städa bort julen lite på nyårsaftonen. Å än är det inte färdigt. Men va faan! Det är inte så konstigt med tanke på att vi alla blev golvade av influensan.

Idag fixade jag en ny duk till köksbordet å tog bort de röda snöflingorna som jag satt fast i omtagen.

Så nu är det bara belysningen kvar.

Å i skrivandets stund är M å k på primärvårdsjouren. Typiskt så åkte K även på falsk krupp åxå. Lite väntat, han gör ju a l l t i d det när han åker på en förkylning. Stackars liten höll tappert ut hemma länge innan vi ansåg att detta kommer inte att försvinna.

Som rutinerade på detta område sitter k ordentligt nedbäddad i sin säng, med vid öppna fönster, fri tillgång av isglass å iskall sötsliskig saft, med ipaden för distraktion.

Hoppas han får bra hjälp å att de kommer hem snart.

Nu ska jag ta å få mina övriga barn i sina pyjamasar, sen blir det lite filmmys.

Nattinatt.

Av MissJA - 4 januari 2014 12:04

Min älskade man har lagt upp en annons på facebook om en familjedos influensavirus. Räcker till att lamslå en familj på 6 personer (eller fler). Perfekt om man gärna skulle vilja ha fler slappardagar än jul å nyårshelgen kunde erbjuda.

Den ger fantastiska möjligheter. Som obegränsad vila å tid att se alla filmer/serier å läsa de böcker man inte hunnit med... Dvs om man orkar det mellan febertopparna å upphostade lungor.

Skulle detta vetka lockande, lämna en kommentar eller varför inte bara titta förbi så ska vi ge er en lagom dos.

Av MissJA - 3 januari 2014 22:59

Igår var jag lite kaxig. Om man säger som så då vann febern över mig. Idag har typ hela familjen varit liggande. Det känns lite crazy att ligga å mer eller mindre sova sig igenom en hel dag. Diddi vaknade med feber å jag hade närmare 40 imorse. Nu ikväll var det diddi, k å miiimii som hade feber. Jag är bara så trött på flunsan nu. Att hosta lungorna ur bröstet. Å all smärta i kroppen, febern osv.

Nu är jullovet snart slut. Snön är fortfarande inte här. Men med lite flyt är alla friska tills dess.

Av MissJA - 2 januari 2014 21:06

Idag fick m komma hem från jobbet. Jag var för sjuk för att orka med hemmasysslorna. K fick feber under dagen han åxå. V är på bättringsvägen. För frisk för att vara sjuk å vice versa. Mot kvällen sjönk min temp å m å miiimii fick feber. Så det är 1 av 6 som inte är sjuk än.

Men nu har mitt [dåliga samvete för en värdelös dag i sängen. Allt som är ogjort å bara ligger å skriker på att bli utfört. Så jag har officiellt sagt fuck febern å tar tag i hemmet igen. Så nu är har jag dammsugit. Startat en tvätt å en diskmaskin. Å väntar på att det ska bli färdigt så jag kan ta hand om det. Under tiden nattar jag miiimiii å ser på new moon på tv:n

Visst är det konstigt att en mamma sällan kan ta en endaste sjukdag utan att det ska synas hemma. Aja. Det är som det är.

Nattinatt bloggen å jag hoppas att ni andra slipper få flunsan.

Av MissJA - 2 januari 2014 08:12

Igår fick jag feber. Inatt har jag pendlat mellan att hacka tänder som en galning å svettas som bara den. Beroende på när jag tagit febernedsättnde.

Nu är jag å barnen vakna. Å jag börjar inse vilken dag jag har framför mig. M jobbar å jag är mer död än levande. Ospännande. Men självklart ska jag göra allt jag kan för att ge barnen en så normal dag som vanligt. Dvs. Vi ska vara ute lite, jag måste städa å laga mat å allt sånt. Men just nu, funderar jag, hur ska jag orka det? Å ännu en undran, hur ska jag orka det imorgon åxå?

Denna blogg är värd 3 862 kr

Presentation

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10
11
12
13 14 15
16
17
18 19
20 21
22
23 24 25 26
27 28 29 30 31
<<< Januari 2014 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Tidigare år

Arkiv

Kategorier

Länkar

Besöksstatistik

RSS

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards