Hönsmamman

Alla inlägg under januari 2014

Av MissJA - 20 januari 2014 10:31

Då har jag läst ut en bok till. Å detta var även den en bok som slutade på ett detäromöjligtattslutsbokensådär sätt!!
Alltså, mitt i all spänning så slutade bara allt. Precis när jag trodde att det sista kapitlet skulle ta vid å åtminstone lätta spänningen något. Tyvärr började författarens slutord då. Men bra var den verkligen! Så bra att jag typ gått runt å småläst hela tiden.

Om någon blir nyfiken på boken så heter den "the fiery heart" av Richelle Mead


Nu får jag vänta till i slutet av juli innan jag kan börja läsa vidare, då kommer nästa bok i denna serie...

Av MissJA - 19 januari 2014 17:59

Jag vill, vill, vill så mycket. Jag kommer på nya saker hela tiden. Just nu har jag en hög med osydda syprojekt. Jag har tankar och ideer på inredningsdetaljer jag vill få till. Diddis säng som jag ska fixa till. Samtidigt som ett projekt jag haft vilande länge börjar vakna till liv. Jag lyssnar på inspirerande musik och ideerna jag väntat på är plötsligt färdiga i huvudet det fullkomligen sprutar fram! Nu måste allt bara få komma ut ifrån huvudet innan nåt bra faller i glömska. Medan jag letar varje ledig stund att matrialisera mina tankar så måste vardagen skötas.

Nyss lagade jag middag medan jag tog nig friheten att skapa lite. Delvis med Esmee i famnen. Å det är så jobbigt. Jag skulle vilja stänga in mig och använda flera timmar/dagar till att matrialisera mina tankar.

Hoppas att det jag håller på med kan bli nåt bra.

Av MissJA - 18 januari 2014 14:14

Jag såg the three day nanny i veckan. Å insåg att jag har lite av det problemet som visades i det avsnittet. Jag är nämligen en sådan förälder som har svårt att låta barnen lösa sina egna konflikter. Det fenomenet kallade nannyn för helikopterförälder. Visst verkar själva grejen att låta barnen reda sina egna konflikter bra. Men i praktiken är det svårare. Som närde stora storasyskonen bråkar med de små på de storas villkor blir det ju ojuste.

Så nu försöker jag att minska på mitt helikopterbeteende. Vilket inte är lätt. Att hålla koll och bara gå in å bryta när konflikten spårar ur. Det ska enligt nannyn ta tre dagar att bryta ett mönster. Synd bara att tre dagar kan kännas som en väldigt lång tid när man är på dag ett.

Jag tror vi allra flesta föräldrar har olika brister å tillgångar som både kan hjälpa och stjälpa våra barn. Å att inse detta och börja ändra inarbetade vanor kan vara svårt. Men att inse en brist och ignorera det är betydligt sämre. En annan grej jag är dålig på är att leka med mina barn. Ibland visst så kan jag åxå släppa loss och busa å vara barnslig. Men oftast så är alla måsten ivägen för spontan barnslighet. Det är något som jag borde ändra på. Men jag måste nog ta en sak i taget.



Hur jag än må vara så jag vill mina barn väl. Mitt hjärta blöder när de är sjuka eller på något annat sätt inte har det bra. Jag vill hjälpa dem att bli väluppfostrade individer som mår bra på alla sätt och vis. Därför är jag ibland överbeskyddande, en hönsig helikoptermamma. Hoppas bara att barnen någonstans förstår att jag bara vill deras absolut bästa här i livet.

Av MissJA - 18 januari 2014 11:46

M jobbar, jag har huvudvärk från underjorden å barnen är barn. De har roligt å lever om.

Jag tar en ipren å drar på mig en mössa å hoppas att huvudvärken ska ge sig. Lunch blev köttfärssås gjord på gårdagens tacorester. Det verkar gå hem. Sen blir det ut å leka. Om barnen får sin vilja igenom å mitt huvud slutar dunka blir det en tripp till mormor å morfar för att säga hej å mata ankorna lite.

Av MissJA - 15 januari 2014 20:59


 

Idag hälsade jag å de små på ankorna å mormor å morfar såklart :)


Ankorna har nu fått namn, de är döpta efter olika fåglar i ducktales, Anki, Gåsalin åh Kalle. Vi kom lagom till ankornas frukost å de fick äta våra medhavda potatisbullar. Tyvärr fick jag inte någon film på det men på när de tvättade sig efteråt.

Det var svinigt kallt ute, men vi trotsade kylan å kollade på den växasäng vi tänkt att diddi kanske kan ha. Å den blir det. Just nu fnular jag på om vi ska måla den lite först. Sen får vi köpa en madrass å skära till den så det passar. Sängen är gammal å jag gissar att måtten på madrassen inte finns att köpa. Kanske jag skulle försöka sy ett eget madrassöverdrag? Måste nog testa iaf..

Sen så fick jag snabbt napp på min annons om täckbyxor till V, nu har hon 3 par täckbyxor som passar fin att ha i stallet. Tack så mycket M, de var jättefina!

Idag har jag beställt lite nytt till mig, en galonoverall till diddi å lite annat. Det behövdes, för efter att ha ammat i över fyra år (om jag räknar in samtliga barn) så har brösten lixom fått en ny form. Å nu vill jag inte ha amningsbehåar längre!! Så i början av nästa vecka hoppas jag att jag åter kan känna mig fin.

Detta är en av de bh's som jag klickade hem idag.



Å en större galonoverall till diddi. Hoppas den är bra.

Av MissJA - 14 januari 2014 21:27

Det blev 20 semelbullar, 20 kanelbullar, 20 vaniljbullar å ca 20 bananmuffins. Å sen gjorde jag en ny kesokaka. Utan hjälp av Esmee.

Sen hade jag å V en härlig stund i stallet. Baronessa var lika pigg som en laddad kanon. Å nu när det äntligen går att rida igen är det bara att ge gärnet å passa på att njuta. Förhoppningsvis håller underlaget i sig så att vi kan rida utan att riskera skador på oss själva å hästarna.

Av MissJA - 14 januari 2014 10:46

Kom på att jag ville blogga detta inlägg men kunde inte redigera eller kopiera texten..

Av MissJA - 14 januari 2014 09:23

Idag bakar vi :) semelbullar å kanelbullar! Å kanske åxå muffins eller nåt. Bra att fylla frysen så man snabbt kan plocka fram fika för picknickar osv..

Diddi är redan nu lite sugen på att äta bullar. Men det är många timmar kvar innan de är färdiga att ätas.

Denna blogg är värd 3 862 kr

Presentation

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10
11
12
13 14 15
16
17
18 19
20 21
22
23 24 25 26
27 28 29 30 31
<<< Januari 2014 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Tidigare år

Arkiv

Kategorier

Länkar

Besöksstatistik

RSS

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards