Hönsmamman

Alla inlägg under september 2013

Av MissJA - 5 september 2013 21:59

Åh så har snart bäbisåret försvunnit.
Denna lilla tös kryper nu i räzerfart. Käkar gärna sopor om hon själv får bestämma. Reser sig upp mot saker, å törs utforska högre höjder ståendes. Vill gärna få övningsgå. Kan leka långa stunder själv, men gärna ihop med oss andra. Älskar att bada, åka cykelvagn å accepterar numera att man ibland måste åka bil.

Jag gissar att hon kommer bli hemsk på att gå i sömnen. Just nu kryper hon i sömnen. Drygt å gulligt på samma gång.

Å dagen till ära fick hon sitta på en häst för första gången idag :) hon älskar hästar.

Av MissJA - 5 september 2013 21:52

Sitter på sängen, ensam vaken i vårt hus just nu. Jag kan höra tystnaden... Tänkte bara skriva några rader om dagen.

Jag inledde den astrött, orkade inte yoga eller cykla. Stannade hemma å vilade. Satsade på att få Esmee att sova bra istället. Å idag har hennes vilor fungerat. Å resultatet är en glad liten solstråle som gärna upptäcker livet igen :)

Med nya kläder tog jag mig ber på stan å hade en härlig egostund då jag njöt av min ansiktsbehandling. En ruskigt bra födelsedagspresent måste jag bara skriva. Tack, igen åh igen.

Sen en sväng till stallet med nästan hela familjen (förutom k som inte kommit hem ännu).

Miiimii å diddi testade att sitta på Baronessa innan jag å V tog ut henne. Vi svettades på ridbanan å v travade lite. Att få kläm på hur man rider lätt är inte enkelt.

Av MissJA - 4 september 2013 19:51

Inte skoj när man undviker speglar eftersom man blir illa berörd av att se hur ful man är.

Å sen när stressen knackar på så dumäter jag. Sen får jag sitta där med allt fläsk å skämmas.

Jag drömmer om att mina kläder sitter bra, om att ha en fin fysisk form.

Men som sagt var. Det är en bit kvar. En lång bit kvar. Å vissa dagar är det frustrerande. Andra mer acceptabelt. Men just känslan. När allt känns opassande. När magen känns lite extra bulldegig. När man vill skrika åt sin spegelbild. De dagarna hade varit bra att plötsligt få ett framsteg.



Just nu tar jag små steg. Tänker på kosten å cyklar istället för att ta bilen. Jag rider någon/ några gånger i veckan. Yogar ca 20 minuter varje morgon (även när det innebär att klockan ringer 5:20 å esmee krånglat halva natten). Dessutom så försöker jag använda min kropps muskelkorsett hela tiden eftersom jag hatar plankorna. Vet att jag borde. Men är helt enkelt inte motiverad för plankan.

Av MissJA - 4 september 2013 19:37



Gaaah!

Nåt har hänt med miiiimis sömn. Hon har haft mindre bra nätter nu ett tag. Hon kryper omkring i sömnen, tjorvar å GNÄLLER!!
Å sen fortsätter hon på dagen, sover knappt nåt å ska bara åka famntaxi hela tiden. Ok hon får inte det hela tiden, då skulle jag gå av, men ändå.

Idag var tanken att jag skulle åka å rida å mamma skulle kolla henne under tiden. Miiimii som typ är rädd för dem (å typ alla andra förutom mig å L vägrade sova. Måste ha känt på sig att mamma skulle göra något utan henne. Det slutade med att jag åkte hem, men inte har hon sovit för det. Näe då!! Krypit efter mig å gråtit - jaa då. Hopplöst!! (Less mamma)

Sen pga min tänkta stund i stallet har alla sysslor anfallit mig efteråt å blivit lidande. Fatta vad beroende man är av att de små sover ett tag så att man hinner göra allt som är svårt när de är vakna. Å sn hur mycket goare ett barn är som sovit tillräckligt jämfört med ett som bestämt sig för att sluta sova å ta på sig rollen som 100% gnällspik.



Knäppt under en desperat barnvagnspromenad. Jag testade alla få bäbisen att sova knep jag har. Inget funkade 1-0 till gnälldpiken i vagnen. Förloraren jag fick andas lugnande för att inte själv bli en lipsil.

Av MissJA - 3 september 2013 20:39

Jag filmade Miiimii å diddi lite i samband med nattningen.. miimii städar i hyllan så det flyger saker å diddi babblar på om ditt å datt.

Efter att jag filmat dem hade vi sagostund å sen fick jag som vanligt leta nya vaggvisor på google eftersom diddi endast vill höra en vaggvisa en gång, sen är han less på den å säger bestämt "annan" tills jag slutar sjunga på den vaggvisn å börjar på någon annan
 
 



Av MissJA - 2 september 2013 22:04

05:20 vakna
5:30 yoga
5:50 dusch
6:15 frukost med familjen
6:30 m cyklar till jobbet
7:40 Ks taxi kommer
7:55 vi andra cyklar iväg
8:20 V lämnas på skolan, diddi är ledsen pga att det inte är dagisdag
8:35 på öppna förskolan - vi är enda familjen där i ca 60 min



11:00 hemma å lagar lunch
12:00 ut med barnvagn
13:00 städa
14:00 fixar snabba mellanmål till de små samtidigt som jag äter keso.
15:20 handlar
16:20 hemma å paniklagar middag, m packar in maten
16:40 jag, V, Diddi å miiiimiii äter middag
17:00 på hippologum


19:00 natta diddi å miiimii
20:00 olja in uteplatsen bak
21:00 mysa med M, en mugg tea å modern family
22:00 godnatt

Av MissJA - 1 september 2013 22:16

Mellan regnskurarna passade jag å V på att rida Baronessa. Det är nåt aldelens särskilt med att se sin dotter rida!!

Vad har dagen bjudit på annars då? Jo lite höststäd på förmiddagen, vi plockade ner stutsmattan å började förbereda för att snart kunna olja in baksidan å solsängsstolarna. Jag har putsat fönstren utvändigt å kört trädgårdsdynorna till förrådet.

M å storbarnen var på en turne för att kolla på nya cyklar. Han har lovat dem mountainbikes. Men det blir nog dirtbikes.



Nä nu ska jag sova. Min nya träningsplan är morgontidig. Yoga vid 05:30... Sov gott

Denna blogg är värd 3 862 kr

Presentation

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11
12
13 14
15
16
17
18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
<<< September 2013 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Tidigare år

Arkiv

Kategorier

Länkar

Besöksstatistik

RSS

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards