Hönsmamman

Alla inlägg under september 2013

Av MissJA - 10 september 2013 19:58



Jag gör nåt fel, å det STÖR IHJÄL MIG!

Jag är hungrig, småsugen å trött.
Ok, esmee tjorvar under natten. Tex kräva som i natt att vara vaken mellan 23-02 å tv:n skulle va på. Hon vrålskriker emellanåt så att jag ibland misstänker att hennes mage reagerar på nåt hon ätit. Å det resulterar i en trött å gnällig tjejja på dagarna som snart har tagit en guldmedalj i låsasgråt.

Jag försöker äta som jag bör. Kör med shape-up när jag inte är för trött. Försöker att trotsa tröttheten med cykelturer å yoga. Å nån rudtur då å då.

Ändå hänger den där sjuka hungern som en efterhängsen psykopat efter. Får mig att plötsligt äta på tider å saker jag egentligen inte tänkt äta. Som idag. Kalaspuffar!!! Flera nävar. Seriöst. Jag som inte ens gillar kalaspuffar.

Jag måste ta mig en funderare. Är mitt kcal intag fel. Eller måste den omfördelas. Det som funkade innan sommaren varför är det svårare nu?
Detta påminner om förr, innan jag hade tagit itu med matmonstret. Men nu är det vad? Stress eller vad vet jag som förstör. Kanske behövs ett bättre tydligare mål.

Om någon vecka kommer Olgas bok träning för mammor. Tänkte läsa den å inspireras. Men tills dess tänkte jag kämpa på med yoga å fundera på kosten å var det går snett. Kanske är det läge att försöka börja med sömnen dvs. Lägga mig tidigt så att jag sover fler timmar även om natten för esmee är tjorvig.

Jaja, nu sover 2 av 4. Dax att natta resten å varva ner med lite kvällsstök före sängen kallar

Av MissJA - 10 september 2013 11:39

Gräver å rotar i köket. Är så VANSINNIGT sötsugen!!

Men, jag hittar inget!!

Inte en endaste liten glassklick, godis eller ens ett halvt futtigt å bortglömt digestive.

Tar en bit hårdbröd med ost på å låsas att det är en nybakt vaniljbulle. Fungerar sådär. Hårdbröd med ost har ju inte rätt konsistens, är mycket mer knaprigt å sockerfattigt. Men med tanke på att lunchen dröjer lite så är det förmodligen klokt med ett litet mellanmål....


Av MissJA - 9 september 2013 20:20

Teorilektion.
Jag tog tjejerna å åkte för ridlektionen. Teori = inte göra iordning någon häst osv.

Men döm om min förvåning. Med Esmee på armen fick vi veta. Alla skulle göra iordning varsin ponny, med sadel träns å hela kitet. Sedan till ridhuset för uppsittning!!

Tacksamt fick vi samma ponny som tidigare. (Alert är en snäll å tålig liten ponny. Å det känns bra när man har bäbis på armen under fixa det.) V är fortfarande lite väl försiktig i kontakt med hästarna. Hon måste våga ta plats. Det bästa med att jag stod där med en ivrig trött bäbis i famnen var att V inte hade så mycket val utan fick lov att utmana sig lite i spiltan å inse att man måste va lite tuff i stallet.

Diddi är förkyld å har i em fått feber på det. Så det blir ingen förskola alls denna vecka. Bättre att krya på honom å ta friskare tag om en vecka.

Nu sover alla barnen å jag sitter å klurar i hur jag ska lösa morgondagen. Jag ska på ett möte, M jobbar å den eventuella barnvakten var dubbelbokad. Så jag ska ha med kidsen på mötet. Men med surfplattor, nintendospel å barnvagn hoppas jag att det fungerar ok ändå. Får väl muta dem med lite godis åxå ;)

Av MissJA - 8 september 2013 21:31

Så var vi hemma igen efter en trevlig helg hos svärföräldrarna. Väl hemma inser jag att jag fått feber :( inte mycket. Men ändå. Diddi har börjat nysa med en efterföljande snorflod. Men vi fullföljer ändå hårklippning på samtliga killar i huset. Å går för att rösta i landstingsfrågan. (Kändes ju sådär när jag insåg att det inte gick att rösta för kyrkovalet på samma ställe. Krassliga/trötta som vi var, valde vi bort kyrkovalet. )

Promenad till vallokalen.

Å för ca en timme sedan vaknade Diddi med en lätt släng av falsk krupp :/ dock var vi snabba med glass sitta upprätt å vara ute i friska luften (m promenerade med barnvagnen till lillcoop å köpte nässpray) så nu är det bra å han sover igen :)

Barnen tyckte det var skönt att hinna vara hemma lite åxå under helgen. Trots att borta är bra är hemma bäst. Å nog märktes det att de var trötta efter helgens bravader. Trötta, å småbråkiga hela eftermiddagen. Å sen sov de alla strax efter kl 19:30.

Nä nu ligger jag åxå i sängen å ska försöka somna så snart det bara går. Nattinatt

Av MissJA - 7 september 2013 16:15

Vi styrde kosan ut i skogen. Barnen plockade lingon, solen sken å värmde oss, barnvagnsrace å paus med vätskekontroll. En härlig aktivitet efter lunch.

[Bild]

Av MissJA - 7 september 2013 10:44

Tänk att vi fick sova till 05:30!! Då började Diddi skrika att han var VAKEN å ville GÅ NEEEER!!

Fast med omvänd sovmorgon så var det inte så jobbigt ändå att ta sig upp den tiden. Nu är det snart dax för lunch. Det är ju det som är bäst med att kliva upp tidigt. Dagen blir så lång.


klappa kissekatten är mysigt. Att dessutom mysa med täcken i soffan samtidigt gör det ännu mysigare

Av MissJA - 6 september 2013 20:49

Så håller vi på att natta barnen, åh jag är sååååå trött. Ser på klockan. 20:30 en fredag!! Aja :) då vet man att man är småbarnsförälder.

Nu ska vi sova. Åtminstone jag å 4 barn. Imorgon är det en ny dag.

Av MissJA - 6 september 2013 09:36

Jag ska köpa en egen symaskin!! Tack vare min älskade M kommer jag ha råd att göra det :D

Blir denna symaskin bra??



Just nu sitter jag ute, dricker lite kaffe med kakao å havremjölk å kollar in den symaskin jag tror det blir som får flytta hem till oss. Jag känner en sån lust att skapa saker. Jag vill sy, göra saker med mina händer!!

Miiimiii sover i vagnen med nappen halvt om halvt i munnen. Diddi tultar runt å leker i gruset. Snart ska vi gå in, fixa för lunch, städa å packa färdigt. I eftrrmiddag beger vi oss iväg på en liten vardagsflykt.

Vad ska ni göra i helgen?

Denna blogg är värd 3 862 kr

Presentation

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11
12
13 14
15
16
17
18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
<<< September 2013 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Tidigare år

Arkiv

Kategorier

Länkar

Besöksstatistik

RSS

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards