Hönsmamman

Alla inlägg under mars 2012

Av MissJA - 20 mars 2012 14:31

Igår på kvällen så valde vår kära diskmaskin att lägga av, eller visa för oss att det är dax för en service! Tur för oss att det inte blev på långfredagen eller sent på skärtorsdagen kunde jag dock tänka.


Den läckte ut vatten och höll hela tiden på att pumpa ur vattnet (tror jag) meb det gick itne att stänga av den. Så vi fick ta ut säkringen ur proppskåpet. Problem 2 uppkom när vi skulle dra ut den läckande maskinen, den gick att få ut 15cm sen satt den fast!! Tur i oturen så var det fram som det läckte, när vi stängt av kranen till maskinen åg satt en plåt under läckan så var problemet så löst som vi kunde göra det då.


Imorse jagade vi rätt på en mielereparatör så på torsdag kommer de hit och ska titta på den. Tills dess blir det handdisk. Idag har jag bjudit in familjen på middag till mormor och morfar. Imorgon måste vi äta helstekt laxsida i ugnen hemma för det är jag så sugen på att jag tror jag håller på att gå av!!

Av MissJA - 19 mars 2012 13:15


Önskas, önskas åh åter önskas!!!


Den har ta mig tusan alla finesser jag vill önska mig att vår nya framtida syskonvagn ska ha. Plus lite bonus...


Man kan ha den som enkelvagn när det bara är den ena som ska ut på en tur.

Den är lättstyrd ett stort måste för mig med mina klena, trasiga handleder..

Båda barnen kan vara vända mot mig, eller så sitter de som de själva önskas

Mycket förvaringsutrymme


det enda nagativa med vagnen som jag kommit på är: Att den är så vidrigt dyr!!!!!!

Men jag hänger på blocket, önskar, hoppas och så vidare...  

Av MissJA - 19 mars 2012 10:17


Nu är det inte längre hemligt att det ligger en bäbis och simmar runt i min mage igen! Det känns som en stor lättnad. Det har inte varit så lätt att dölja en mage som växer, ett illamående som stundvis inte är lätt att tass med utan att det märks åh en förlamande trötthet. Det är inte direkt vanligt att somna mellan 18-20 varje kväll och inte vara sjuk eller nåt. Så nu är även de inlägg som tidigare varit bara sprarade publicerade...


Sista veckan på trimester 1.... Ca 1 månad lite drygt till Rutin ultraljudet....


  


Av MissJA - 19 mars 2012 10:15

I helgen har vi varit ute i det soliga och smått våriga väder som det bjöds på. Vi var ute från lunch till middag. Åh diddi som sov ute på fm fick ännu fler utetimmar.. Så det var trötta barn på kvällarna.


                       

Av MissJA - 17 mars 2012 07:45

Igår var jag totalt utpumpad efter vi ätir middag. Det är nästan lite pinsamt att erkänna att jag somnade typ kl 18, men så var det. Åh det var såååå skönt. Sen kom Diddi ca 18:30 och somnade med mig han med. När jag vaknade si sådär vid kl 21:30 så var de stora barnen åxå i sina sängar åh M satt åh hejjade på skellefteå i hockeyn, jag drack vatten osv och lufsade tillbaks till sängen.. Sen sov jag hela natten. Imorse hade jag ont i urinblåsan så full var den, men jag sov så fantastiskt skönt!!


Idag jobbar M åh jag är ensam för 3:e helgen i rad med ungarna. Börjar kännas lite trist faktiskt. Förra helgen var han på 30-års fest åh helgen innan dess jobbade han igen.. Åh helgen före det var han borta en dag på hockey, så mycket ensam tid för mig och trojkan..


Egentligen så vet jag inte riktigt vad dagen ska bjuda på, det beror på vad det blir för väder. Enligt prognoserna ska det bli bättre en dag och lite halvpissigt andra, osäkert vilken dag vad kommer. Så planen är att den bra dagen vara ute och pyssla på, fika i solen osv. Åh den sämre dagen åka på ÖB och köpa lite påskpynt åh börja påska lite smått här inne.


Nä nu vill diddi sova för denna dagen. Så på med kläderna och ut med vagnen på en sväng om.

Av MissJA - 16 mars 2012 14:41

Det är den känslan som man möts av idag. Det står ca +7 grader på utetermometern. Det blåser inte alls lika mycket som väderkännarna hade förutspått heller, solen skiner. Tja man kan bara konstatera att det är härligt ute.


Var som vanligt ute med Diddi på en morgonpromenad i det härliga vädret. Diddi låg som han gör mest och filosoferade och tittade på miljön omkring oss, jag funderade på hur vi skulle fixa till staketet på uteplatsen fram som börjat ruttna. Tror att pappa kan hjälpa oss med att såga till virke, mot att vi hjälper dem med något på bondgården.


Sedan så jobbade jag med att hacka bort is på vår infart, så nu till min stora glädje börjar plattorna träda fram och isen är snart helt borta, nu äntligen kan man sitta en liten stund på förmiddagen och sola ansiktet, åh jag tog premiären för det idag.


Vi ska grilla fläskfile till middag och ha potatisgratäng till det, det har vi inte ätit på länge (potatisgratäng alltså, grilla gör vi regelbundet året runt men riktigt ofta på sommaren såklart).


Nä nu vill Diddi ut och leka lite med grannarna lite åh eftersom m ska hämta V och snart kommer moster H hem med K

bye bye

Av MissJA - 16 mars 2012 14:32

Fick ett brev hem igår att vi snarast måste bestämma om Diddi ska ha sin plats på dagis till hösten eller inte. Min grundtanke var att nu när han får ett syskon inte behöver börja förrän september året efter. Men så fick jag lite halvångest, det kan ju vara superdumt att tacka nej till platsen nu, ännu är graviditeten så tidig att mycket kan gå galet åh i så fall står jag där utan dagisplats när jag måste tillbaks på jobbet till hösten. Alternativet som jag tycker känns bättre kan vara att tacka ja tillsvidare och sedan säga upp platsen i typ maj om ultraljudet visar sig vara i sin ordning. Visst kan man kalla mig nojjig, men har man en gång fått ett handikappat barn så kommer nog oron alltid att finnas där under ytan hur kaxig man än kan verka vara på utsidan.


Samtidigt känns det lite elakt mot de som sitter och planerar och de som väntar i ovisshet på att få en plats till dagis.Men jag väljer trots allt att vara lite självisk nu..


(Jag veeet att man numera ska kalla dagis för förskola, men för mig kommer dagis alltid att få heta just dagis. åh personalen där är för mig fröknar och inte pedagoger. Det är inte för att jag saknar respekt utan för att det blir lättare när man pratar med barnen tycker jag. Barnen kommer knappast att säga "pedagogen" eller "jag ska gå till förskolan idag".)

Av MissJA - 15 mars 2012 17:18

Magen har svällt upp, åh börjar faktiskt likna en liten gravidkula, men än är det såklart bara svullna tarmar. Köpte 2 toppar på hm. åh när jag kom hem grävde jag fram mina gravidjeans. så nu sitter jag här i gravidkläder... IGEN!!


Var på freja tidiagre idag och där konstaterade vi att denna graviditet hjälper mig att acceptera läget bättre. Att lyckas med konststycket att fortsätta äta som jag måste fast jag ibland känner mig fruktat fet.. Det gör det ju inte lättare när ex. V tidigare i veckan sa "mamma jag tycker om dig fast din mage är stor." eller när K för några veckor sedan pekade på min mage och sa bäbis.. Jag sa bara att nä, mamma är bara lite tjock..


Eftersom detta fortfarande är en hemlighet så vet såklart barnen ingenting heller. Om de skulle veta skulle alla inkl. främlingar på stan veta om att mamma har en bäbis i magen igen..


Om en vecka på lördag så kommer första magbilden att läggas in här, precis som sist tar jag udda veckor. från v 13+0 alltså..

Denna blogg är värd 3 862 kr

Presentation

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15 16 17
18
19 20 21 22
23
24
25
26
27 28 29 30
31
<<< Mars 2012 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Tidigare år

Arkiv

Kategorier

Länkar

Besöksstatistik

RSS

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards