Hönsmamman

Alla inlägg under mars 2011

Av MissJA - 21 mars 2011 20:42

Damien vill inte ta tutten. Han kräks av den oftast, den fungerar ca 30 sekunder per dygn. Nu är det ju så att jag är bestämd på det att han itne ska få bli en tumsugare så nu ikväll har jag googlat på prematurnappar eftersom detser ut som om problemet är att han tycker napparna är för stora. Jag hittade en napp som verkar vara den enda på marknade som är för bäbisar från -2månader till 2 månader. Så jag beställde en på vinst och förlust och hoppas att den kommer att bli lösningen på nappstrulet som vi drabbats av.


 

Av MissJA - 21 mars 2011 20:34

Det här har blivit min och Damiens favoritställning på sjalen.

http://www.mobywrap.com/instructionpages.aspx?Topic=kangaroowrap


Har tyvärr ingen bild på hur det ser ut för oss, men det är en enkel knytning att få till och bäbisen kommer nära,nära, nära..

Av MissJA - 21 mars 2011 17:45

Det här har länge varit mitt dilemma. Komma iform efter graviditeten UTAN att göra det på ett ätstört sätt. Träna tillräckligt utan att det blir sjukligt. Äta lagom utan att överäta eller succesivt inleda en självsvält. För att sluta äta på ett anorektiskt sätt är inget son sker över en natt. Det är nåt som sker långsamt, tyvärr tar det lång tid att inse det. Även för mig som vet om min problematik..


Mitt mål: Tappa 10 kg på 2 månader (redan nu när jag nämner detta i skrift blir jag sugen att sätta målet till 15 kg).

Tappa minst 13 cm i midja, 10 runt höften åh 5 runt låret..

sedan borde jag kunna känna mig ok till sommaren


Jag har tänkt äta enligt den detoxdiet som jag följde förra våren, men utan detoxtheer och annat utrensande, bara glutenfritt, mjölkfritt och mycket ekologiska produkter. Jag kommer att äta lite och ofta. Altså liten frukost, mellis, lunch, mellis, middag åg ev. the + riskaka till kvällen.. Programmera kroppen att lita på att det kommer mat regelbundet. Något min kropp inte är van..


Min träning kommer att bestå av sammanlagt 60 minuter promenad och 20-30 minuter varierande övningar på nintendi wiiet, bla boxning, step, rockring, hinderbana och en räkneövning som även stärker magen. Förhoppningen är att jag även ska ta mig upp i sadeln inom någon vecka. Bäckenbotten tränar jag med knipövningar så snart jag kommer på det ca 10 set om dagen med ca 10 repititioner varje gång..


Naturligtvis är jag inte säker på att jag kan lyckas med detta trots att jag inte vill trilla dit igen. Jag har ju som sagt var problem med maten som är likt ett missbruk. Min förhoppning är bara att de på freja hinner se och stoppa mig innan jag går över gränsen..

Av MissJA - 15 mars 2011 11:29

Då har jag suttit och skrivit massa på min förlossningsberättelse för någon vecka sedan här på bloggen och trodde att jag sparade det så jag kunde skriva den klart när jag hade lite tid över, åh inser nu när jag tänkte skriva den klart att den inte blev sparad!!!


Blir superduper arg och lägger ner projektetjust nu, kanske skriver jag på den ikväll istället om jag hinner. Nu lockar det mera att gå ut en promenad med vagn och M och V på sina cyklar (det är bara då de hinner med i mitt promenadtempo..


Av MissJA - 15 mars 2011 10:53







   

Han blir dessutom 4 veckor idag :) stor dag för liten bäbispojke.. Dax att börja med D-dropparna.


Vecka 4;

Om du känner dig ovanligt låg eller orolig kan det vara en förlossingsdepression. Sök hjälp på vårdcentral eller BVC.

Från veckoplaneraren för stressfri och rolig bäbistid

     Grattis lillkillen!! Idag är du 1 månad :D


Tänk så snabbt det går för en månad sedan var jag på förlossningen oc44h fick en eda.



Det här är någon minut före krystvärkarna börjar, detta är den sista bilden jag bad M knäppa på magen. Klockan 11:45, 12:22 är han ute



Första skötningen på rummet uppe på BB avdelningen.



Nu är han stora killen som hade sin tiderdress första gången igår... Blir rädd för hur tiden springer ifrån oss, men försöker att hinna med att njuta av tiden vi har.


En bild på D från igår med tigerdressen på, han sover inte utan det är full fart på sprattelgubben :D 

Av MissJA - 15 mars 2011 00:15

Fem minuter före midnatt dog min farfar. Han somnade fridfullt in medan min lillasyster E satt och höll honom i handen. Just nu känner jag bara en enorm lättnad för hans skull, de senaste halvåret har han inte gjort mycket annat än lidit. Äntligen är hans lidande slut.


Jag har pratat en del med mina stora barn om farfar med dem, för att de har hälsat på min farmor och farfar en del nu senaste 18 månaderna ungefär. Jag har sagt att farfar är gammal och jättesjuk och snart kommer änglarna och hämtar honom så han får fara upp till himlen och där kommer han åxå att bli en vacker ängel som kommer att vaka över oss.


Jag har inte träffat farfar särskilt mycket sedan han blev sjuk på riktigt, det är både synd men samtidigt så vet jag att jag på så sätt kommer att ha lättare för att minnas den fantastiska männsika han var som frisk när jag var mindre. Hur han till och med vid något tillfälle passade på att ta en ridtur på vår gamla snälla häst som även hon befinner sig i himlen sedan många år tillbaks nu, Jackline..


En sak är jag väldigt glad över, farfar hann träffa Damien och fick även veta att hans namn kommer att leva vidare med honom. Nu låter det som om jag bara är glad över att en person som funnits i hela mitt liv är död, så är inte fallet. Visst är jag ledsen åxå, men efter att ha blivit så sjuk som han var är inte livet längre värdigt utan bara ett lidande. Jag kommer att sakna honom massor och hoppas för farmors skull att hon har kraften att klara av hans bortgång så att hon får finnas kvar bland oss länge till.



 

En bild på mig och farfar på min studentdag, det är som han var på den tiden som jag vill minnas honom.



   

En bild på farfar när han får träffa Damien för första och enda gången. Damien är precis 48 timmar på kortet.

Av MissJA - 11 mars 2011 15:13

Hemma från freja åh liten sover åh de stora byter kläder för att åka på bion. Först så tänkte jag hinna fördriva tid med att träna med wiiet innan de stora barnen åh m åkte på bion men då vaknade liten åh ville äta.. Så sitter jag här åh ammar!!


Jag åh liten är ensam hemma.

Men tror ni han är klar med maten -nej!!

Oj nu kom en jättespya!! Så nu är han hungrig igen, åh jag måste torka bort babykräket från golvet..


Vill gå ut med vagen.. snälla liten bli mätt snart!! Med hela familjen hemma är det svårt att få till träning bara att inse. Åh när tid finns då ska man agera måltid. Men det är bara att gilla läget..

Av MissJA - 2 mars 2011 13:46

Fy vad jag hatar alla som ska lägga sig i namnfrågan!! JA han SKA heta DAMIEN inte DANIEL eller nåt annat som NI tycker passar bättre. HAN har haft sitt namn sedan vi fick reda på att det vara en liten pojke där inne vid rutinultraljudet!!


Åh ni som tror att det betyder omen eller liknande kan jag bara meddela att det betyder "att tämja" Det är ett franskt namn. Den informationen har jag fått från svenskanamn.se


Sedan till alla töntiga vuxna som påstår sig inte kunna uttala namnet. Om man kan säga DEJ och MI och EN kan man lära sig att säga dessa ord tillsammans varpå man utan problem kan uttala hans namn korrekt!!


Nu har jag haft mitt utbrott, men jag blir bara så trött på alla som inte kan acceptera att man väljer ett litet ovanligare namn till sitt barn. Det blir ju snabbt lite tråkigt om ALLA som föder barn måste välja typ samma namn.. Det var lika när min dotter föddes, det namn jag hade valt ut och som hon nu idag heter vägrade förlossningspersonalen skriva upp på hennes lapp eftersom det var ett sånt hemskt namn.. Året efter att V fick sitt namn blev hennes namn vanligt och ingen reagerar längre på det om de inte säger att det är ett fint namn..


Jag har med alla mina barn försökt hitta namn som inte är så vanliga, som fungerar ok internationellt och som jag fastnat för. Men med alla mina barn har jag stött på motgångar för mitt val av namn.. Jag är ändå väldigt glad över att jag har stått på mig och inte ändrat deras namn bara för att det inte passar alla..

Denna blogg är värd 3 862 kr

Presentation

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21 22 23 24 25 26
27
28
29 30 31
<<< Mars 2011 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Tidigare år

Arkiv

Kategorier

Länkar

Besöksstatistik

RSS

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards