Hönsmamman

Alla inlägg under april 2014

Av MissJA - 13 april 2014 06:30

En ny dag gryr, m ska jobba,v har skötarkurs å diddi å e har feber å har då å då varit varma som små bastuagregat. Strax ska jag bege mig från sängens govärme å fixa frukost, å packa matsäcken till V. Men i några mysiga minuter till kan jag ligga å mysa med en liten tjej, som för tillfället är vanligt varm. Hoppas de har mindre feber idag så vi kan åka å jobba lite i stallet. Annars gör jag nog blåbärsbullar. Baka är kul för en rastlös mamma. Å gott att ha i frysen :p

Av MissJA - 12 april 2014 17:49

Å på tv är det nåt med söta tecknade monster. Huvudet känns fullt av bomull å kroppen är trött. Jag har just ätit upp en kokosboll. Diddi å E har feber, diddi är rosslig i halsen å lite hes åxå.

Men vi var till stallet ändå en stund. De sov i vagnen medan jag linade 2 hästar, fixade lite med en hage, mockade å putsade 2 träns.

Nu snart ska jag vika dagens laddning med torr tvätt. Det blir inte så överdrivet drygt med tvätt om man tvättar lite varje dag. Idag blev det 2 maskiner, vi tvättade inget igår för då regnade det.

Igår var det stora cykelköpardagen. Å innan middagen hade jag köpt en springcykel till de minsta å en fin cykel till K. Så nu är plånboken lite rymligare ;) skämt åsido, det är en glädje i att kunna köpa sånt som ens barn behöver och uppskattar. Att se deras glädje är värt pengarna, oftast...

M skrek rakt ut när jag kånkade ut paketet med den knalligt rosa springcykeln, men jag argumenterade valet med att E får ha grabbiga ytterkläder, å att diddi enligt M inte behövde ha en springcykel alls.

Hur resonerar ni kring färger till era små? Å hur tänker ni omkring ämnet att låta era barn ärva saker efter varandra?

Nä, nu ska vi ta vara på lördagskvällen å så måste jag å V förbereda allt inför hennes skötarkurs imorgon. Tur man har morgonpigga barn - vi ska va på hippologum före kl 9. Sköna lata söndagar existerar inte för oss, men vi hinner å andra sidan ta vara på dagarna :D

Av MissJA - 8 april 2014 20:00

Gud vad dålig jag blivit på att blogga! Delvis beror det på att jag under en längre tid haft det kämpigt, jag har haft problem med att sova å det har i sin tur gjort mig nedstämd. Nu har jag fått hjälp med det, tyvärr verkar biverkningen på medicinen vara migrän, så nu i 2 veckor har jag haft migrän nästan dagligen! Läkaren vill ge medicinen mer tid å se om migränen minskar när medicinnivån stabiliserats om si sådär 2-3 veckor till!! Det får mig att vilja gråta en skvätt. Denna åkomma det gör det svårare att ge bloggen tid. Det enda vill jag göra när migränen slår till är vila hjärnan när jag kan. Sen är det inte jätteroligt när trots att jag har besökare på bloggen får lite/ingen feedback. Men jag använder ju inte bloggen för att få uppmärksamhet uten den fungerar mest som dagbok.


Ikväll är det inte kul, huvet spränger, medicinen hjälper dåligt å barnen har bara bråkat å gnällt men nu sover dom, å jag har blandat piller med kaffe å fått lindring. Dessutom ska jag testa att ta fiberkapslar på kvällen för att slippa bli kvällshungrig, något som jag varit jättemycket sedan jag utökade stalljobbet. Hoppas att det ska märkas på kroppsformen inom någon månad.

Av MissJA - 2 april 2014 09:56

Tänkte försöka mig på ett litet inlägg. I skrivandets stund är allt väntande. Vi väntar på att klockan ska gå lite mer så vi kan göra lunchen. Idag blir det lax i tomat och örtsås med potatis å sallad som serveras. Brukar försöka göra fisk till lunch åtminstone en gång i veckan, det är ju både gott å nyttigt. Som sagt det blir en tidig lunch innan vi åker till stallet. De små ska vila där medan jag jobbar på med hästarna. Så förenar man nytta med nöje :)

Nyss skickade jag in mina svar till en tidning som tävlar ut en mockgrep och ett träns. Det skulle vara så roligt att få vinna!!

Av MissJA - 1 april 2014 20:08

Idag har jag bakat lite frallor, gräddat pannkakor till middag å det står en blivande tjälknöl i ugnen. Dessutom har jag tömt tvättkorgen å fixat med den torra tvätten.

Diddi å E hjälpte till att fylla tvätttorken med det som skulle torktumlas.

När man som jag spenderar mellan 2-4 timmar i stallet nästan varje dag krävs det intensiva insatser i hemmet åxå. Veckan som gått har jag ridit och linat alla hästarna. Det ger så mycket att vara i stallet å pyssla på och träna dom. De svarar så fint på träningen å det ger både motion, frisk luft å glädje att vara där.

V red en liten, söt och snäll ponny på hippologum. Hon var så
Stolt och glad när hon lyckades glra iordning honom, sitta upp, hantera honom under lektionen, sitta av och sköta honom efteråt.

Å så avslutningsvis, dagens aprilskämt i vk. Skrämmande nog tog det ett tag innan jag fattade att det var ett skämt.

Denna blogg är värd 3 862 kr

Presentation

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12 13
14
15 16
17
18 19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2014 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Tidigare år

Arkiv

Kategorier

Länkar

Besöksstatistik

RSS

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards