Hönsmamman

Alla inlägg den 2 februari 2010

Av MissJA - 2 februari 2010 22:35

"nu måste ni börja äta er frukost"

"nÄe! säger han

"Jo det måste ni, jag har lovat mormor att ni ska ha ätit före ni kommer"

"Jag näe!" säger min son och ser trotsig ut.

"Jag är inte hungrig" säger min dotter

"men kom igen nu, ni har ju inte ens smakat på frukosten"

"NÄÄÄ"


Jag andas, håller på att tappa tålamodet.

"Om ni inte genast börjar på att äta er frukost så stänger jag av tv:n!!" (hårda ord och hotelser)

"Nääää mamma det är enstains!"

"Om ni så gärna vill se det så sätt er vid det lilla bordet och ÄT!"

"vi vill inte"

"Jo, nu hör ni på mig" Nu med betydligt argare och mer intensivt tonläge.. "ÄT ER FRUKOST!"


Jag rusar upp, plockar fram kläder och springer ner igen. Det har börjat snöa mer och jag är outgrundligt trött. Vill iväg, är rädd för att somna vid ratten om jag inte kommer hem snart.


"ok, skit i frukosten då, ni får helt enkelt vara hungriga. Jag bryr mig inte, men ta på er kläderna nu..    Jag MENAR det, annars får ni inte fara till mormor"


(vem i hela friden försöker jag lura? De måste till mormor. Jag måste få sova. De hade nog gärna spenderat större delen av dagen med att inviga stora tv:n igen. Och slåss. Väcka mig ca 1000 gånger för att jag ska medla fred, laga mat och byta film..  Det är inte ett alternativ.)


Tillslut har de fått på sig kläderna. Lillan lekte baby så jag fick lov att klä henne. Sedan matade jag i henne all frukost, hon gapade lydigt. Sonen åt tomt på tallriken och åt även upp det lilla som fanns kvar i flingpaketet.


Ytterligare ett par tvister, om huruvida täckbyxor behövs när det är ca 14 grader kallt ute, vilken sko som ska till vilken fot samt att det UNDERLÄTTAR när barnet hjälper till när vantarna ska på. Även en fight som rörde att en liten gosedjurskanin som lillan ville skulle få åka i sonens ryggsäck med hans traktor i. Det slutade med att jag beslagtog ryggsäcken och allla leksaker fick samsas om utrymmet i den.


Väl hos mormor så gick lämningen bra och jag kunde köra hem till min säng...

Av MissJA - 2 februari 2010 05:44

Råkade nyss flytta 2000 kr till ett konto som jag inte kan röra pengarna på! det var inte alls som jag tänkt, jag råkade välja fel konto!!


BAJSA!! nu måste jag förmodligen gå in på banken och åtgärda mitt misstag!!

Av MissJA - 2 februari 2010 03:54

Nu har jag suttit här och snytit och snytit min jävla droppande näsa, nyst i papper i flera jävla timmar. Druckit ca 2 liter vatten, är ÄNDÅ astörstig!! Måste spara på det vatten jag har kvar. Vägrar dricka vatten ur kranen. Önskar at jag hade en vattenfiltrerare Nuuuuuuu!! Åh en juicepress, en sådan råsaftcentrifug. Blev sugen på rödbetsjuice, det har jag visseligen aldrig smakat..


Sååå nu är min nästipp uttorkad det är även huden mellan överläppen och näsan. Pga nästäppan så har jag flåsat typ ett dygn nu igenom munnen, med resultatet att jag har snustorra läppar på gränsen till spruckna. Behandlar dem med mitt läppstift. Bihålorna dunkar och det gör ONT i huvudet.. Ibland är det minsann lätt att hålla sig för skratt...

Av MissJA - 2 februari 2010 01:45

Vaknade på måndagsmorgonen och kände hur jag höll på att bli förkyld. Fick barnen till mormor och morfar med bara små trotsutbrott som tillexempel gällde täckbyxornas vara eller icke vara när det är ca 28 minusgrader ute och bilens mororoch kupevärmare inte har startat på grund av trasig timer i garaget. Tackar endast gud för att bilen ändå gick att starta. (Det finns säkert ett par miljöaktivister som lär kikna över min djärva kallstart, men jag hade inget val...)


Efter att ha lämnat så åkte jag hem, fixade en stor balja med the och honung innan jag kröp ner i sängen. Vaknade flera timmar för tidigt, så jävulskt slemmig att det var jobbigt att andas och en skarp smärta i varje molekyl av det som kallas min kropp. Konstaterade att jag hade fått feber. Mer the och massa vatten, inhalerade lite slemlösande och vilade en stund till med ljudboken luftslottet som sprängdes. Älskar att lyssna på ljudböcker. Förr (innan barnen kom) läste jag böcker typ hela tiden gärna skräckisar. Nu har jag på grund av tidsbrist blivit frälst av ljudböcker. Eftersom vi har knapert med vikarier så var det bara att sparka sig i röven, bunkra upp med the och honung + filtrerat vatten och de klassiska morotsstavarna och bege sig till jobbet. I skrivandets stund har jag snorat mig igenom halva mitt första arbetspass. Alltså 6 och ett halvt kvar. Om jag inte blivit bättre till ikväll kommer jag nog att ta vård av barn, de är ju faktiskt åxå oerhört förkylda än och kurera oss alla tillsammans.


 


Är det fel av en förälder att passa på att vara sjuk samtidigt som barnen? Jag tycker inte att det kan räknas som fusk. Jag väljer att se på det mer som en del av de rättigheter jag fått av att bli förälder. Däremot skulle det vara ett stort NO NO om jag tog vård av barn och sedan lämnade barnen på dagis..

Denna blogg är värd 3 862 kr

Presentation

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2 3 4 5 6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2010 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Tidigare år

Arkiv

Kategorier

Länkar

Besöksstatistik

RSS

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards