Hönsmamman

Alla inlägg under januari 2010

Av MissJA - 16 januari 2010 21:30

Har bestämt att jag ska gå till botten med att bli kvitt de gifter som jag garanterat har i min kropp, samt hjälpa min familj att må bättre. Som ett första steg har jag köpt en bok i ämnet "renare kropp och själ med detox" Jag är helt fantastiskt fast i boken. Det är en typisk bok som jag kommer att läsa och läsa tills sidorna faller ut.


De hälsovinster som författaren har rabblat upp i den är oerhört eftersträvansvärda. Det förklarar också varför man så lätt fastnar i dåliga matvanor. Man kan nämligen inte bli beroende av ex morötter på samma sätt som exempelvis godis.


För detta så bör man så långt det bara är möjligt välja färska ekologiska livsmedel. De mättar bättre smakar godare och hjälper kroppen att renas från gifter. Sedan så bör man dricka rent vatten, som är filtrerat.


På min nya önskelista över årets innersta önskan vill jag börja prenumerera på ekologiska matleveranser, gärna både grönsaker och kött. Dessutom ska jag inhandla en vattenfiltrerare för att säkerställa att jag och min familj dricker det bästa tänkbara vattnet.


Från början hade jag bara tänkt att jag och min sambo (jag skulle smyga in honom på denna bana) skulle detoxa på riktigt. Men nu när jag känner mig lite mer påläst har jag väldigt svårt för att proppa mina barn fulla med gifter medan jag och sambon väljer bort det..


Nä nu ska jag jobba lite och sedan yoga. Känner för att röra på mig så den kyla som jag absorberade när jag var på väg till jobbet försvinner från min kropp.


Ha det bäst/ missja

Av MissJA - 12 januari 2010 08:52

Efter att ha varit som ett litet okontrollerat matmonster under julhelgen så bestämde jag att jag ville rena kroppen lite. Detoxen är en underbar upplevelse, åtminstone om man fokuserar på sömnen. Jag SOVER som en stock! Däremot kan jag fortfarande lite då och då få sockersug, blandannat när jag för några dagar sedan hade ägglossning - men det har jag alltid då.


Min mage har blivit lugn igen. Att ta bort allt bröd och mjöl var en stor vinst i sig. Även det röda köttet har fått lämna plats för vegetariska alternativ och vitt kött.


Däremot i början på detoxen så hade jag extrem huvudvärk och kände mig som en urvriden blöt raggsocka..

Av MissJA - 7 januari 2010 11:04

Det är - 26 grader ute. Åh jag och barnen känner oss oerhört instängda. De aktiviteter som jag har kommit på innebär i värsta fall att bilen kommer att frysa och inte gå att starta. Varför har de  inte möjlighet till motorvärmare vid leos lekland eller vid äventyrsbadet?? Filmerna på bio har vi redan hunnit se och resten... ja.. Ut åh leka - ehhh det skulle jag inte tvinga mina små till i sådan kyla (köldgränsen på dagis för utgång är -15) Att baka känns som nja.. De behöver ha kul, busa springa och leka bli trötta inte dö inomhus av TRISTESS!!  Funderar på att fixa lite disco här hemma... Men tippar på att de bara kommer att tycka det är skoj en liten stund..


Gillar när det är vinter, men att det skulle bli typ rysk vinterkyla var väl oerhört onödigt eller??

Denna blogg är värd 3 862 kr

Presentation

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18 19 20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2010 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Tidigare år

Arkiv

Kategorier

Länkar

Besöksstatistik

RSS

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards