Hönsmamman

Alla inlägg under oktober 2014

Av MissJA - 12 oktober 2014 22:49
Det här inlägget är lösenordsskyddat.
Lösenord:  
Av MissJA - 10 oktober 2014 20:02

Den senaste veckan har mina små troll (Diddi å E) genomgått en mental utveckling. D vill bara sitta å bygga ihop sin lilla legobil eller leka med kompisar. Han vill hjälpa till å duka å skulle så gärna klara av att torka sig när han bajsat själv. Men det är ju kanske lite för svårt ännu.
E har ro i kroppen att se på film, ska sitta på en stor stol å äta frukost, hon ska klä på sig själv - med kläder hon själv valt å nu det senaste. Hon vägrar ha på sig blöja. Men hon är riktigt duktig på att hålla sig. Hon bajsar på toaletten å har kissat på toaletten majoriteten av gångerna idag. Men en väldigt desperat version av denna mamma lyckades lura på henne en easy-up blöja innan hon gick ut för att leka en stund på eftermiddagen. Tanken på en olycka i galonoverallen kändes mindre lockande.

Mina bäbisar börjar bli stora självständiga individer!! Å faktiskt det känns skönt.

En bild från tidigare i veckan då de gick ut för att kolla in grävmaskinen som jobbade utanför kvarterslokalen

Av MissJA - 9 oktober 2014 10:10

Jag å E är fortsatt krassliga å nu verkar det som om D är på väg att göra oss sällskap.. Jag är hemma resten av veckan (sjukanmälde mig från igår). Nu på morgonen har barnen byggt lite lego å jag har jobbat lite med eftersatt pappersarbete trööök, men nödvändigt. Nu vilar vi lite i sängen till första filmen Bilar.

Sen blir det nån enkel lunch kanske pannkaka eller makaroner, det går alltid ner i magarna på mina små troll.

Bloggen blir eftersatt nu när vardagen blivit ett faktum, tyvärr. Men jag prioriterar sånt som är viktigare först. Tex, barnen, kärleken, hästarna, jobbet (där går det inte att blogga för dålig mobiltäckning å internetuppkoppling). Sen så har jag börjat träna med boken träning för nyblivna mammor (eftersom jag har svag bål å gärna vill bygga rätt från grunden). Tyvärr så redan 1 vecka in på programmet blir jag asförkyld å har ingen ork att träna, men träningsvärk av allt hostande. Men jag ska ge det minst 1 år.

Troligen får jag operera bråcket åxå innan jul. Fick hälsodeklarationen via e-mail för drygt en vecka sen. Tänkte ringa å fråga om de har nåt preliminärt datum än.

Tja nog för nu. Hoppas ni andra har en bra torsdag å att ni är friska å krya. Kramar/ missja

Av MissJA - 7 oktober 2014 12:40

Så nu idag vabbar jag lilla E som har haft lite feber till och från. Å V är åxå hemma, hon är helt knäckt av situationen i klassrummet å får en dag med lite lugn å ro å plugg. Det har blivit kaos i klassen efter att många nya elever börjat. V orkar inget när hon kommer hem. Det har lixom varit pyjamasen på i säng å ett fruktansvärt humör kombinerat med huvudvärk.

Å jag som fortsätter hosta å hostelihosthosthosta tog barnen med mig å besökte vårdcentralen. Å har nu fått ut 2 olika hostmediciner :) men jag är helt slut idag å sjukanmälde mig från imorgon å resten av veckan. När jag frivilligt ligger på dagen då mår jag INTE bra, å nu ligger jag....

Var förbi coop å köpte lättlagade halvfabrikat för dagen, köpte fodrade stövlar till D hans fötter har VUXIT sen vi ut hämtade ut medicin å fyllde på förkylningsförrådet här hemma.

Men sen till ett ämne som jag har så svårt för, alla dessa tiggare! Jag får dåligt samvete, samtidigt som jag hört så dubbla budskap om dem. Vet inte vilken fot jag ska stå på. Idag blev jag förföljd av en tiggare när jag gick ut från apoteket, han bad om pengar till medicin å gick med en krycka. Jag hade tyvärr inga lösa pengar å gömde mig bakom "sorry, I have no money, just cards" vilket stämmer till 99%. Hur gör ni? Borde man donera, eller inte?

Av MissJA - 5 oktober 2014 20:03

Idag har vi firat vår minsta lilla princessa! Med presenter i långa rader å princesstårtesmakande tårtor med my little ponys på.

Födelsedagsbarnet ville inte blåsa ut ljusen å jag hade lite dålig kameravinkel...

Tänk att för 2 år sedan kom hon till oss, vår sista lilla bäbis. Svagt doftande av banan, kletig av bajs, å aldelens, aldelens underbar! Nu 2 år senare är det en tösakrösa som vet exakt vad hon vill. Hon ska bara sova med mamma. Hoppa runt på sin blå gummihäst å käka makrillfile i tomatsås till frukost.

Det lektes massvis, kusinerna K och M kom hit likaså farmor å farfar som varit här i helgen. D's kompis å ett av barnen hos våra grannar G kom å fick va med på ett hörn.

En liten bit av resultatet av 7 roade barn som hittade roliga prylar att leka med. Tur att det går rätt snabbt att städa...

Jag har dragit på mig en dum jäkla envis hosta å känner mig inte särskilt kry nu ikväll, å Esmee har fått lite feber så imorgon ska jag va hemma å försöka få en tid på hälsocentralen. Pallar inte att hosta mig igenom nätterna..

Denna blogg är värd 3 862 kr

Presentation

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9 10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24 25
26
27 28
29
30
31
<<< Oktober 2014 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Tidigare år

Arkiv

Kategorier

Länkar

Besöksstatistik

RSS

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards