Hönsmamman

Alla inlägg den 18 juli 2015

Av MissJA - 18 juli 2015 07:29

Alltså när vi i Sverige pratar om att vi måste arbeta så otroligt hårt och att vi inte kan vänta på helgen då vi äääntligeeeeen får vara lediga borde vi genast besöka ett turistland. Inte för att vi behöver vila upp oss, utan för att inse hur jävla bra vi har det.

Alltså dessa turkar dom är på jobbet före den stekheta solen går upp och arbetar tills ett par timmar efter solnedgången. De är klädda för vårt klimat å jobbar typ i något som mer liknar en bakugn. Vissa sover till och med ute vid stranden, eftersom de arbetar all vaken tid. Hur faan orkar dom?

Ibland får jag typ lust att kliva ur semesterkläderna och hjälpa dem. Då de kan få en stunds vila. Säkerhetsvakten på vårt hotell jobbar 24/7. Är det ens tillåtet? Han sitter och halvsover då och då på en stol utanför hotellområdet. En gammal man som borde få ha det lite bättre än så.

De jobbar med serviceyrken och måste alltid försöka uppträda professionellt och trevligt. Alltså jag skulle förmodligen inte palla! Många svenskar skulle nog inte klara det trycket. Tänk bara hur svårt det måste va när man har en riktigt jobbig dag, eller när man jobbat så länge att man skulle kunna somna stående.

Men kanske är det så att de har ett par intensiva månader då de måste jobba så för att sedan vara långlediga. Men frågan är, hur lång del av denna tid tar det att komma ut ur utbrändheten? Hur lång tid tar det innan de orkar le mot en turist igen? De lär ju va spyless vår musik, all dålig engelska. Å solbadande, blää. Se alla turister som kommer, mer eller mindre blekfeta. Å sen göda dem med mat å drinkar. Sätta alla andras behov över sina egna. Se dessa bleka människor gå från vita till till röda å med lite tur, bruna innan de säger bye bye å åker hem.

Pratade med en turk igår som berättade lite om hur han jobbar. De jobbar såhär intensivt ca 6 månader om året. Resten av året har dom andra jobb/ studerar osv. Man lär barnen tidigt att arbeta från ca 15år jobbar de.

Men hur som helst, dom har en stor fördel i att bo på ett sånt ställe där det pratas så många olika språk. Å att de tidigt drillas i social kompetens. Det skulle vi nog alla må bra av att få träna mycket, mycket mera.

Denna blogg är värd 3 862 kr

Presentation

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13 14 15 16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2015 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Tidigare år

Arkiv

Kategorier

Länkar

Besöksstatistik

RSS

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards