Hönsmamman

Alla inlägg den 25 april 2015

Av MissJA - 25 april 2015 20:54

För exakt en vecka sedan rev vi bort det gamla räcket.

I veckan körde M bort det gamla och handlade in nytt material.

Idag i isande vindar tog jag å M fram verktygen och började bygga ett nytt räcke. Det tog en hel eftermiddag innan resultatet blev såhär

Det är inte riktigt färdigt ännu, det fattas en ribba längst ner. Vi avvaktade för att känna på resultatet innan vi sätter den. Dessutom så blir det en stödbjälke mitt på den höga sektionen och en överliggare på den lägre.

Jag gillar looken. Hoppas att slutresultatet blir prima. M gnäller om att vi borde byta trallen åxå, men det vill jag inte gÅ med på. Den är fräsch och att göra det känns som ett slöseri av både tid, miljö och pengar. Hellre ägnar jag tid åt att använda trallrent och göra trallen ordentligt ren.

Vad tycker ni, hiss eller diss?

Av MissJA - 25 april 2015 10:55


 

I torsdags var det en glädjens dag. Hällsboskolan invigdes i sina nya lokaler. Det är helt perfekta lokaler för att ge barn och personal de bästa förutsättningar till att ge och ta emot kunskap. Det var så att man faktiskt fick torka lite glädjetårar när barnen och lärarna sjöng i aulan. Det här är ett bevis på att den lilla människan kan göra skillnad mot en stor myndighet. Att ha varit en del i den kampen och nu få se resultatet som tack vare vår kamp blev så bra. Det är ju så att barn som redan har svårigheter är det bättre att de finns fler skolor i landet. Så att om man nu behöver, blir kanske flytten mindre drastisk. Hällsboskolan i Umeå har växt de senaste 2 åren mer än vad SPSM hade räknat med från början. Samtidigt som de fortsätter hålla samma kvalitet på utbildningen. Det är något som vi som har våra barn där märker dagligen.

Generaldirektör Greger Bååt var på plats och klippte bandet. Då hade vi även tur med vädret då det strax innan kom en hagelskur. Aprils väder är ju oberäkneligt.

Sedan så fick vi äta tårta innan det var dax för att gå till aulan för lite uppträdanden och sedan en föreläsning av Simon Sjöholm som trots grav språkstörning och dyslexi klarade skolan med bravur!




 


Å sist men absolut mycket tänkvärt och ord att ta med sig igenom livet, ett citat från föreläsningen som Simon höll för oss.

Denna blogg är värd 3 862 kr

Presentation

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4 5
6
7
8
9
10
11
12
13 14
15
16
17
18 19
20
21
22
23
24 25
26
27
28
29 30
<<< April 2015 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Tidigare år

Arkiv

Kategorier

Länkar

Besöksstatistik

RSS

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards